|
БРОЈАНИЦА |
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Автор | |||
transcript
Група Регистриран: 24.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 78 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
brojanicata e pomosno stretstvo pri molitva. Denes poveketo lugje nosat brojanici na raka i voopsto ne gi upotrebuvaat za molitva. Poveketo so koi sum razgovaral imaat mislenje deka nosenjeto brojanica na raka e povrzano so ispolnuvanje na nekoja nivna zelba. Ako brojanicata bide trgnata od raka, zelbata ne bi se ispolnila. Kolku sto gledam, postojat razliciti vrsti na brojanici. Sepak samiot zbor "brojanica" ni ja kazuva nejzinata namena.Изменето од transcript - 24.Септември.2007 во 13:48 |
|||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
se e prasanje na vera, bez razlika sto nekoj ova moze da go protolkuva kako "sueverie" |
|||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
.
Изменето од Azrael - 17.Април.2008 во 00:44 |
|||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
|||
Sektas
Сениор Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А што си?
|
|||
.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
|
|||
Sektas
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Бројаницата е едно големо суеверие,кое нема никаква врска со верата и молитвата.јас до пред некое време носев но кога сфатив дека е безначајна работа ја извадив.Таа може да биде само украс и ништо друго.Затоа немојте да се навредувате вие што ја носите него размислете по трезвено и ке видите.Бројаница носат и криминалците и неверниците и секој што му искочила пред очи на некоја тезга во охрид.
Поздрав.
|
|||
|
|||
rice
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ПАК ГРЕШИШ СЕКТАШЧЕ!!!!!! БРОЈАНИЦАТА Е ИСКЛУЧИВО ЗА МОЛИТВА И ЗА НИШТО ДРУГО. А ТОА ШТО НОСАТ КРИМИНАЛЦИТЕ БРОЈАНИЦИ ТОА НЕ ЗНАЦИ ДЕКА ТИЕ НЕМААТ ПРАВО НА ПОКАЈАНИЕ .......СЕТИСЕ КОЈ БИЛ РАСПНАТ ОКОЛУ ХРИСТОС НА ГОЛГОТА. Изменето од rice - 02.Октомври.2007 во 10:15 |
|||
|
|||
Sektas
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Секако дека Христос умрел за сите,тоа ни на крај памет не би го порекнал.Тука станува збор за бројаницата за што ја користи народот.Да ти кажам право и во право се неверниците кога ја носат само за украс,за разлика од вас што мислите дека има некоја волшебна моќ.
|
|||
|
|||
MisIcA,
Сениор The first MISS suspended Регистриран: 01.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
zloto e vo lugjeto so gnasna prljava dusa, polni so zloba a od takvi ne moze da me zastiti nekoj predmet.svetot e oboen , a vo nego vladee i dobroto i losoto, nase e da sme svesni kade pripagjame a ne so sto da se branime!
|
|||
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш за боите...(модератор аџија) |
|||
rice
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
ASTRIX
Сениор OBSESSIVE DREAMS Регистриран: 18.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Порано имав една црна, ја носев не за да ме заштити туку бидејки ми се допаѓаше а и убаво ми е да носам нешто изработено од моите браќа и сестри по вера
|
|||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
.
Изменето од Azrael - 17.Април.2008 во 00:44 |
|||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
|||
Sektas
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Фалконе значи секој што носи бројаница е православен македонец.Навистина не сум го знаел ова.Алал да ви е навистина сте бисер балкански. Изменето од Sektas - 07.Октомври.2007 во 15:21 |
|||
|
|||
mia**
Нов член Регистриран: 09.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
prvata se stava i se cuva zasekogas
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И? Што е поентата да ја ставиш и да ја чуваш засекогаш? Можеш ли да ми појасниш каква цел/функција има тоа?
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |