|
Смрт |
Внеси реплика | страница <1 910111213 20> |
Автор | |
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kete pametat samo najbliskite...posle nekoe vreme se se zaborava,sekoj si prodolzuva po svojot pat i na nikoj nem mu e ubavo da se vrti nazad..premnogu e bolno,barem za mene
a sakam da me pametat tie sto navistina me sakale.taka ke ziveam zasekogas,vo nivnite srca
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa,shto e tuka problemot,...sigurno ,..odvreme na vreme,..ke te spomnvaat,..
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
od kaj znaes moze oni da pojdat pred mene
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa,togash,.... ti ke se podsekjash ,...na niv,...
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bravo nindz...pardon nina, izvini de mi se ispusti |
|
misterious
Нов член Регистриран: 24.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Смртта од една страна ме плаши во смисла дека нема да ја дозавршам мојата работа на земјата и ќе си одам неостварувајќи ја мојата таканарецена мисија
Од друга страна-и поприфатлива-не се плашам од смртта зошто ако го живеам животот во страв нема да бидам способна да уживам во она што ми го пружи |
|
misterious
Нов член Регистриран: 24.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А ти живееш во постојан страв дека во секој момент нешто ќе ти се случи и внимаваш на семафори зошто ти е страв да не те прегази кола и не излегуваш надвор зошто ако заврни и грми може да те погоди гром? Малце претерав ама поентата ми е дека не мислам тоа е страв-туку повеќе грижа за сопствениот живот. |
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Смртта е еднистено нешто кое на сите ќе ни се случи скале или несакале. Секако дека помислата е страшна-дали ке се мачам при смртта, има луѓе кои полека умирале во агонија со години (болни од тешки канцери) и СИДА. Или дали ќе имам природна или насилна смрт.Ако живееш сам дали ќе те најадт навреме роднините или ќе скапуваш со денови во станот (како што и се случи на тетка ми)...
Но не можеме да знаеме и непотребно е да се оптоваруваме со прашања кои ќе ни створат непотребен страв.И како мали бебиња ни било страв кога сме се раѓале, кога сме доаѓале на овој свет, кога прв пат сме вдишале воздух и прв пат сме виделе светилна, и сме се одделиле од ‘безбедната‘ околина само не се сеќаваме на тој страв. Секој кој дошол на светов ќе мора да си оди |
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se sto se radja ... dozivuva maksimum i umira ... filozovski moze da se kaze deka smrtta e del od ziveenjeto ... ima edna interesna rabota za ova ... moze vakov recept: radjanje ... dostignuvanje na maksimum ... i nanovo-radjanje ... dostignuvanje na maksimum ... i nanovo-radjanje ... dostignuvanje na maksimum ... i nanovo-radjanje ... dostignuvanje na maksimum ... i nanovo-radjanje ... dostignuvanje na maksimum ... i nanovo-radjanje ... dostignuvanje na maksimum ... i nanovo-radjanje ... i nanovo-radjanje ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zoshto da se plasham od smrtta koa nema potreba
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nema nino,...daleku e toa od tebe,...da chuknam u neshto drveno,..
|
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
brza za tebe eden ubav pozdrav i ke dopisam deka krajot go krasi deloto, taka da nema vo toa nisto strasno |
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
paa,...bidi i ti pozdraven,...
|
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znaete li deka nema zivot bez smrt. Sega smrt samo za teloto glavnoto prodolzuva. toj sto ne ja prifaka smrta toi i ne e ziv, pa edno bez drugo ne odi. ima li reka so edna strana?
|
|
Внеси реплика | страница <1 910111213 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |