|
Дали е квалитетно средното образование |
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Автор | |
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
системот на образование никогаш не бил и нема да биде во можност да исфрла кадри какви што им се потребни на стопанството и државата воопшто.
после школувањето пак ќе бидат потребни приправнички стажови, државни испити, специјализирани испити за државни службеници. едноставно ни стопанствениците, ни државата, не им веруваат на образованието и неговите квалитети. тоа е толку едноставно, што ако се погледне на примерот од другите држави, со самиот систем се ствараат медиокритети, просечни личности, кои се таканаречена средна класа во секое општество. школувани, колку толку, за да можат да влезат во системот на државата и да ги подмачкуваат со својата пот запчаниците на истиот. може звучам како чичо brza, ама ете, тоа е вистината, од мојата гледна точка. не сакам да бидам песимист. оној кој мисли дека е појак од системот, а при тоа нема да настрада ако проба да испадне од него и да тргне по свој пат, сигурно или ќе успее со големи резултати овде или ќе избега во странство. |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
superbaby
Сениор Регистриран: 05.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 184 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kvalitetno e! najnakraj ne moze sekoj da ode na fakultet, samo problemot e vo profesorto zatoa so ne brkat site da u4me.. retki sa tie so stvarno na terat da u4me
|
|
JASTREB
Група Регистриран: 14.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 61 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Daleku e od kvalitetnoto.
|
|
,,VENE VIDI VICI,,
|
|
DESPOT
Група Регистриран: 21.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 30 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не.
|
|
,, IN VINO VERITAS ,,
|
|
mornar.
Нов член Регистриран: 21.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се гледа по кадарот.
|
|
,,VO DRZAVA KAKO NASHAVA VISTINATA E TOLKU DRAGOCENA, TAKA SHTO SEKOGASH MORA DA BIDE VO PRIDRUZBA SO TLESNATA STRAZJA NA LAGATA,,
|
|
alexXx
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 26.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe i srednoto veke nema vrska imam mnogu profesori so vrska nemat od predavanje a i od predmetot i uopste nisto ne mozes da razberes a ima i nogu stari profesori sto barat mnogu od nas
|
|
|]eXtreme|mAn[|
|
|
mornar.
Нов член Регистриран: 21.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЈОК,
|
|
,,VO DRZAVA KAKO NASHAVA VISTINATA E TOLKU DRAGOCENA, TAKA SHTO SEKOGASH MORA DA BIDE VO PRIDRUZBA SO TLESNATA STRAZJA NA LAGATA,,
|
|
sweet angel
Сениор Регистриран: 30.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Definitivno ne e.Koga bi imal sansa - povtorno bi se zapisal,...no vo nekoe privatno stransko uciliste/college.
|
|
that's me
Сениор Регистриран: 26.Март.2006 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 581 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako ne e,
se gleda po zemjata
i taa e napredna!
|
|
Пази,памтам к'ту слон.
|
|
natural
Нов член Регистриран: 30.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 18 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa mislam deka e daleku od kvalitetno, profesorite se podmituvaat, ili aj toa, tuku rabotata e sto stavaat ocenki od rakav, gajle im e za ucenicite i samo si ja cuvaat kozickata.
|
|
PEOPLE CHANGE,THINGS GO WRONG,JUST REMEMBER LIFE GOES ON!
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nema nisto asalno.
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Shaxito
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zavisi koj kako ke go svati... KOj kako ke ja posteli. NEkoj se otepal od ucenje 3-ka NEKOJ si ja postelil i 5-ka.. SAMO sepak Ako nekoj Stvarno ima zelba da NAuci ne mu e vazna otcenkata.
|
|
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
|
|
elektro
Група Регистриран: 07.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 81 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe vo sekoe uciliste ima po nekoj so pravi utka ke vi kazam za edna slucka ne e bitno kade e zostoe kako e.....
edna profesorka stara sto predavase matematika vo moeto uciliste ama na drug klas stalno im resavase zadaci kako ke i tekne odgovaraa i bea ponapred so lekcii a mojot klas sii bese normalno moze imaa mnogumina slabi polagaa ama sega barem znaat zadaci znaat da resavaat blagodarenie na toj profesor so znae dobro da predava am ima mn ucenici vo klasot so ne slusaat posle ke se cudat zosto imat slabi A kaj profesorkata koj kako site imaa povekje od 1 |
|
>< POLICE LINE DO NOT CROSS ><
Полиција =D |
|
G1RL
Сениор Регистриран: 09.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 103 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
spored mene ne e kavalitetno.
u4enivite nemaat motiv... se u4i samo za ocenka... celta e da se dobie 2,4,5 sekoj razlicno...se gleda ocenkata da se dobie na 'lesen' na4in so prepisuvanje... mnogumina od niv mislat deka duri i da se so site 5 i so visoko obrazovanie nemaat idnina, nemaat vrabotuvanje. Profesorite koi se interesni vo predavanjata i koi znaat kako da go zainteresiraat u4enikot se retki... Seuste postojat 'vrski' odnosno se stavaat ocenki TAKA... ++++ se u4at i premnogu nepotrebni raboti, se odi na teorija a ne na praksa... Koga barem del od ovie raboti bi se podobrile obrazovanieto bi bilo mn.pokvalitetno... |
|
TODAY COULD BE YOUR BEST, WORST OR LAST DAY IN YOUR LIFE...
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |