IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - КРШТЕВАЊЕ НА БЕБИЊА-ДА ИЛИ НЕ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

КРШТЕВАЊЕ НА БЕБИЊА-ДА ИЛИ НЕ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6667686970 72>
Автор
Порака
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 17:37
kaj si be Evangelchich?намигнување anonimus,a?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 17:38
jas ubavo kazav, krstena sum odamnaзадоволство
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 17:40
Originally posted by connected connected напиша:

Имам премногу обожавателки, па морам да се кријам за да не "навалат" сите одеднаш плазење
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 17:41
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Имам премногу обожавателки, па морам да се кријам за да не "навалат" сите одеднаш плазење

трепкање barem ne si skromen
трепкање
Кон врв
Sektas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Август.2007
Поени: 175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sektas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 20:43

Што значи тоа,дека си крстена како бебе?
Ако е така,тогаш ти си на вистинската тема.Разгледај ја убаво и размисли дали ти е време за уште едно крштевање.(се разбира библиско.)голема%20насмевка
.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 21:07
Originally posted by Sektas Sektas напиша:

Што значи тоа,дека си крстена како бебе?
Ако е така,тогаш ти си на вистинската тема.Разгледај ја убаво и размисли дали ти е време за уште едно крштевање.(се разбира библиско.)голема%20насмевка

da,da bas "toa" mi treba, i bas ti trebase da mi kazess.
vodi smetka za tvojot zivot i za tvojata vera, ne za tugjite
jas se imam krsteno, sega demek toa nevazi pa ajde po novo da mu dokazuvam na Gospod deka veruvam,svastaдоста%20е
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sektas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 21:14
Опа,значи ти веруваше уште како бебе,па сега нема потреба пак да му докажуваш на Господ.Браво,браво нема што, се повеќе и повеќе изненадуваш.аплауз
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 21:16
Originally posted by Sektas Sektas напиша:

Опа,значи ти веруваше уште како бебе,па сега нема потреба пак да му докажуваш на Господ.Браво,браво нема што, се повеќе и повеќе изненадуваш.аплауз

i ti si mi nekoj odraz na hristijanin, pa znaes sto e najdobro.
pa bas taka, spored tebe Bojan13-ka e na mesto. za nego gledam nemas nikakva zamerka, barem se krstil vo pravo vreme
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 21:19
znaci spored tebe dusata e razum? znaci dusata ne e vecna? zarem na dusata i e vazno koga ke go pronajde vistinskiot pat? mojata dusa i telo se krsteni, vremeto ne postoi za Bog

p.s.
neka mi prosti Marko,ama jas mislam poinaku

Изменето од connected - 11.Септември.2007 во 21:30
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sektas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2007 во 23:23

Јас не сум тој кој ке каже дали бојан13 се крстил или се избањал.Многу пати спомнав дека евангелос на почеток на темава убаво ги посочи и објасни условите и редоследот на нештата,за едно крштевање да биде како што му е мило на Бога.А тебе само ти дадов еден добро намерен совет,да размислиш за своето.намигнување

Кон врв
transcript Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Септември.2007
Поени: 78
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај transcript Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2007 во 13:52

Krstevanjeto po moe mislenje treba da se izvrsi NE vo rani godini, NE na bebinja. Krstevanjeto treba da se izvrsi po zelba na onoj koj saka da bide krstevan koga toj istiot ke stavi sto krstevanjeto znaci vo hristijanstvoto, primer Isus bil krstevan vo rekata Jordan od Jovan Krstitel, Isus im zapovedal na svoite apostoli da odat i da gi krstevaat lugjeto vo ime na Otecot, Sinot i Svetiot Duh.

Кон врв
nemo84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Young Modern

Регистриран: 24.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 500
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nemo84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2007 во 14:09
Завчера бев на крштевка, не ми се допаѓаше воопшто целиот ритуал. Делува премногу стресно.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2007 во 01:55
Originally posted by nemo84 nemo84 напиша:

Завчера бев на крштевка, не ми се допаѓаше воопшто целиот ритуал. Делува премногу стресно.

На каква крштевка си бил ти што ти била толку стресна?

Јас бев еднаш на една "крштевка" каде чичкото во црниот мантил го тераше кумот да му плука над рамото на крстениот и да му вика нешто во стилот "бегај сатано, бегај сатано" голема%20насмевка А потоа го тераше 3 пати да повторува "Се одрекуваш ли од сатаната? Се одрекувам"
Да не било нешто слично? голема%20насмевка
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Bronhi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2007
Локација: Macedonia
Поени: 348
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bronhi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2007 во 23:50
голема%20насмевка ептен те „пали“ темава Вангеле аплауз
Земете БРОНХИ полесно се дише
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6667686970 72>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,514 секунди.