|
КРШТЕВАЊЕ НА БЕБИЊА-ДА ИЛИ НЕ? |
Внеси реплика | страница <1 6667686970 72> |
Автор | ||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kaj si be Evangelchich? anonimus,a?
|
||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas ubavo kazav, krstena sum odamna
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Имам премногу обожавателки, па морам да се кријам за да не "навалат" сите одеднаш
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
barem ne si skromen |
||
Sektas
Сениор Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што значи тоа,дека си крстена како бебе?
Ако е така,тогаш ти си на вистинската тема.Разгледај ја убаво и размисли дали ти е време за уште едно крштевање.(се разбира библиско.)
|
||
.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
|
||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da,da bas "toa" mi treba, i bas ti trebase da mi kazess. vodi smetka za tvojot zivot i za tvojata vera, ne za tugjite jas se imam krsteno, sega demek toa nevazi pa ajde po novo da mu dokazuvam na Gospod deka veruvam,svasta |
||
Sektas
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Опа,значи ти веруваше уште како бебе,па сега нема потреба пак да му докажуваш на Господ.Браво,браво нема што, се повеќе и повеќе изненадуваш.
|
||
|
||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i ti si mi nekoj odraz na hristijanin, pa znaes sto e najdobro. pa bas taka, spored tebe Bojan13-ka e na mesto. za nego gledam nemas nikakva zamerka, barem se krstil vo pravo vreme |
||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
znaci spored tebe dusata e razum? znaci dusata ne e vecna? zarem na dusata i e vazno koga ke go pronajde vistinskiot pat? mojata dusa i telo se krsteni, vremeto ne postoi za Bog
p.s. neka mi prosti Marko,ama jas mislam poinaku Изменето од connected - 11.Септември.2007 во 21:30 |
||
Sektas
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас не сум тој кој ке каже дали бојан13 се крстил или се избањал.Многу пати спомнав дека евангелос на почеток на темава убаво ги посочи и објасни условите и редоследот на нештата,за едно крштевање да биде како што му е мило на Бога.А тебе само ти дадов еден добро намерен совет,да размислиш за своето. |
||
|
||
transcript
Група Регистриран: 24.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 78 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Krstevanjeto po moe mislenje treba da se izvrsi NE vo rani godini, NE na bebinja. Krstevanjeto treba da se izvrsi po zelba na onoj koj saka da bide krstevan koga toj istiot ke stavi sto krstevanjeto znaci vo hristijanstvoto, primer Isus bil krstevan vo rekata Jordan od Jovan Krstitel, Isus im zapovedal na svoite apostoli da odat i da gi krstevaat lugjeto vo ime na Otecot, Sinot i Svetiot Duh.
|
||
nemo84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Young Modern Регистриран: 24.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 500 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Завчера бев на крштевка, не ми се допаѓаше воопшто целиот ритуал. Делува премногу стресно.
|
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На каква крштевка си бил ти што ти била толку стресна?
Јас бев еднаш на една "крштевка" каде чичкото во црниот мантил го тераше кумот да му плука над рамото на крстениот и да му вика нешто во стилот "бегај сатано, бегај сатано" А потоа го тераше 3 пати да повторува "Се одрекуваш ли од сатаната? Се одрекувам"
Да не било нешто слично?
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Bronhi
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ептен те „пали“ темава Вангеле
|
||
Земете БРОНХИ полесно се дише
|
||
Внеси реплика | страница <1 6667686970 72> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |