![]() |
|
Македонски јазик |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 5> |
Автор | ||
m__g__ ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
'Зборувайте' не е ли по правилно?
|
||
![]() |
||
naum 1518118 ![]() Сениор ![]() ![]() GayLord f**ker Регистриран: 13.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 312 |
|
не ...
правилно е зборуваЈте!!!
|
||
![]() |
||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|
Литературно е "Говорете Македонски"
Гоце Делчев има учено на Македонски дијалект и пишувано на црковно Македонско писмо.Битолско Леринскиот се смета за централен Македонски Говор додека градовите си имаат свои дијалекти како и ден денес ![]() Изменето од Boogie - 14.Септември.2007 во 18:08 |
||
![]() |
||
Mihajlov ![]() Група ![]() ДУДЛАЧ Регистриран: 28.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 47 |
|
Буги, дали си свесен дека од Гоце има сочувано над 400 писма. Пишувани, лично од него... Што ако ти кажам дека можеш и да ги видиш во Оригинал на Интернет. Дали пак ќе кажеш дека Гоце пишувал со црковно-македонско писмо?!? |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|
Секако дека ке кажам затоа зошто знам дека пишувал на црковно-македонско писмо.А ти знаеш ли зошто црковно Македонско писмо.Сигурно знаеш кога е Македонскиот литературен јазик со својата азбука последно модифициран но дали знаеш за Бугарската бидејки толку алудираш на Бугарската азбука
![]() |
||
![]() |
||
Mihajlov ![]() Група ![]() ДУДЛАЧ Регистриран: 28.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 47 |
|
Полека. Ќе се сопнеш, ќе паднеш, па после ќе плачеш.
Буги, од кај знаеш дали јас алудирам на бугарската азбука. Да не сакаш нешто ново да ми кажеш?!? Нешто што јас не сум го научил со мојата „купена„ Диплома. И од кај знаеш дали имам Диплома. Можеби сум со четврто одделение. |
||
![]() |
||
jonecpa ![]() Сениор ![]() Регистриран: 26.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 107 |
|
Me interesira dali znaete kakvi se makedonskite latinichni bukvi vo Abecedarot od 1925, kakvi se onie koi gi uchat nash*te deca vo 2 oddelenie i kako gi koristime site nie na tastatura, mobilen (vo realnosta)?
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Ало полека не се залетувај толку ти самиот кажа дека си академски граѓанин ![]() |
||
![]() |
||
tanas12 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 76 |
|
Буги пак те питам използвал лие Гоце в своите писма буквата "j "или е писал "я" ?. Още не съм получил отговор! |
||
![]() |
||
m__g__ ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
|
Световният конгрес на славистите няма да допусне антимакедонски доклади
17 септември 2007 | 07:14 | Агенция "Фокус" Охрид. "Няма да приемем нито един доклад, в който има антимакедонски тези и в който се отхвърля съществуването на македонския език, култура и държава.” Това е заявил в Охрид проф.д-р Димитрия Ристовски, генерален секретар на Международния комитет на славистите, след проведеното подготвително заседание на конгреса, предаде кореспондентът на "Фокус” от Охрид. Охрид ще бъде домакин на ХІV Световен конгрес на славистите през октомври 2008 г. Според организаторите от Македония най-много проблеми "имало с докладите на славистите от съседните страни.” Гърция дори не е заявила участие в конгреса. Споко значи - всичко е под контрол |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
mg ti to ne zaebavas tuka?
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
|
ми къде?
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
ми натам!
|
||
![]() |
||
|
ми добре
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |