|
ОМО ИЛИНДЕН - ПИРИН |
Внеси реплика | страница <1 89101112 25> |
Автор | ||||||||||
ZoranSk
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 193 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Огнен не ми глуми лудило бугарско.
Полувековна историја.Плодовите што ги дадовме на словенскиот свет и да на вас татарите да бидете културни полувековни ли се ? Умот ти е получасовен. Нема историски лекции да ти држам пошто доста се одржани него ќе ти одржам лекција по меѓународни право. Право на секој поединец е да може слободно да се декларира кој е и што е да ги негува културнуте особености и да се огранизира слободно. Дали сме полувековни или од пред неколку минути тоа не е причина да не се признава определбата на луѓето како Македонци. Бидејќи вие гољамите Блгари сос многу долга историја потомци на Кирил и Методиј на Мисирков и на други големи учители, сте нивни ученици нели, та нели бре ве научија на основните работи што дома се учат почитувај го човекот онаков каков што е ? А ? Затоа за вас не ми треба историја. Вашето однесување нема ништо со Кирил и Методиј туку нивна спортивност сте, Вие сте си најблики со Аспарух тој ви во генот, овие остајте ни ги нас наши се во нашата крв се и затоа сме такви мирни секого признаваме почитуваме и на тој што зло ни направил му подаваме рака напред да тргнеме. Ајде злато од надвор еден линк значи не се ни Срби ни Македонци, море коминтерна е од Русија се. http://www.kcn.ru/tat_en/history/capital.html |
||||||||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Кај го најдовте турко-монголов да соли памет не ми е јасно.Не гледа колкава бедотија има во неговата земја,Бугарија станува Занзибар на Балканот а тера уште инат.
Кога тогаш мора да го признаат Македонскиот народ,историја,писмо,култура и држава тоа е факт е сега што ги фатило инат со ОМО тоа е само глупоќа за б`лгарска глоба,ке си плаќаат и ке си плаќаат и на крајот пакм ке ја регистрираат.Не се свесни дека токму тие со нивната пропаганда само повеке и повеке ја креваат свеста на Македонците во Бугарија,за подобар живот и своја слобода. А ти трко-монголче Бугарско дојди на гости за да видиш што е историја,кај нас во Македонија со еднонеделен пикник ке научиш историја колку за цел живот |
||||||||||
морски
Сениор Регистриран: 24.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Според Канал77 , 48% от македонците сакат занзибарски (туркомонголски) пасош.
|
||||||||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
ЕФА ја критикува Бугарија за ОМО Илинден ПиринЕвропските институции да го осудат угнетувањето на бројното македонско малцинство во Бугарија што се врши со поддршка од државните институции. Ова го побара Европската слободна алијанса (ЕФА), влијателна партија во Европскиот парламент, во писмо испратено во петокот до Европската комисија, Советот на Европа, претседателот на Бугарија и до бугарските медиуми. Како повод се посочува „најновиот акт на антидемократија кон македонското малцинство“, во контекст на неодамнешната одлука на бугарскиот суд повторно да не ја регистрира политичката партија на Македонците ОМО Илинден - Пирин, спротивно на одлуката на Европскиот суд во Стразбур. Во писмото потпишано од потпретседателот на ЕФА и европратеник Гинтер Даун, се повикува меѓународната заедница „да ја осуди поддршката од државата на актот на угнетување“, а бугарските власти „неодложно да го признаат бројното македонско малцинство“. Од Советот на Европа се бара да издејствува примена на одлуката на Европскиот суд за човекови права во полза на итна регистрација на партијата на македонското малцинство во Бугарија. Во писмото на ЕФА се цитира потпретседателот на ОМО Илинден Пирин Стојко Стојков дека „бугарските власти преземаат секакви можни мерки за да спречат учество на партијата на локалните избори, закажани за идниот месец“. |
||||||||||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Koga podobro ke razmislam mozebi i imaat pravo "nasite uvazeni sosedi" koga nasekade po svetov, a kako sto mozam da zabelezam i po forumov, arlaukaat deka vo Bugarija ima samo bugari. Zanaat kako da si ja cuvaat drzavata, i kako da si gi branat nacionalnite interesi, pa makar i bile vo totalna zabluda i so fasizoidni idei (neli se ljubiteli na istite, dokazano niz istorijata). Ne sakaat problemi, imaat primer od nas, gledaat kako e koga na slepec ke mu dades oci da progleda, bez pardon negiraat se sto ne im e od drzaven interes. Nas koj ni e kriv sto dozvolivme formiranje na ednonacionalni partii iako so zakon bea zabraneti, sto izmislivme pravilo deka mora da se koalicira so albanska partija za da se formira vlada, sto od ustavot i drzavata napravivme turlitava, sto MAKEDONSKIOT NAROD stana etnicka zaednica, sto dozvolivme site onie sto go jadat makedonskiot leb da plukaat po nego? Taka se branat interesite na "RODINATA" i se stiti narodot drzavotvoren, iako nacinot, a i sredstavta im se pogresni.
No nie kako golemi demokrati i liberali po ureduvanje i ubeduvanje, se grozime od takviot nacin, neli? Da jas se grozam, ama ne samo od bugarite poradi nivnite ubeduvanja i politika, tuku i od samite nas od faktot sto sme edinstven narod na planetava zemja koj izvrsi nacionalno samoubistvo. |
||||||||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Не се секирај моира па и на нас ке ни дојде денот,еве целата ЕУ застана позади ОМО Илинден и бугарите мора да ја регистрираат,сакале тие или не ке си ја подвиткаат коњската опашка и ке попуштат пред ЕУ бидејки г`зот си го продадоа таму.
Е сега потоа ке правиме муабет колку Македонци има во Бугарија,потоа ке видат турко-монголите дека се малцинство во сопствената држава |
||||||||||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
DAJ BOZE! Samo problemot e sto vo MAKEDONIJA nema Makedonski narod tuku ETNICKA ZAEDNICA, spored ustavot. NAROD- ni go izbrisaa od ustavot nasite eksperti i drzalnici.
|
||||||||||
m__g__
Сениор Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
коя бе цела Европа???
ай да ги регистрират - айде де стиска ли му на Бат Стойко да го регистрират - трагедия пълна - дай му и му гледай сеира нели има 100 000 македонци в BG веке - айде да да гласат |
||||||||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Па еве кога ке се регистрира ОМО ке видиш каде се МАкедонските гласови
|
||||||||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Браво за Охо Бохо барем ете тој ја призна Македонската нација во Бугарија |
||||||||||
MX-8441
Сениор Регистриран: 10.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 69 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Да. Кога нашите ќе не признаат нас??????? |
||||||||||
,,NEMA MIR DODEKA TERORISTITE SE SHEETAAT SLOBODNO,,
|
||||||||||
Oho Boho
Сениор Tatarin-Dragalevchanin Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Буги супер си. Колко кошта едно "да"? Ти си знаеш.
|
||||||||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Фала |
||||||||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
ЕК ја повика Бугарија да ја регистрира македонската партија18.09.2007Европската комисија ја повика Бугарија да ја почитува одлуката на Европскиот суд за човекови права за регистрација на политичката партија на Македонците, ОМО Илинден Пирин. Ова го соопшти еврокомесарот за правда Франко Фратини во одговор на прашање на европарламентарецот од Групата на Зелените и Европската слободна алијанса, Микел Ирујо Амезага. „Европската комисија ги повикува сите земји членки да ги почитуваат одлуките на Судот за човекови права. Бугарија мора да ја спроведе одлуката на судот од јануари 2006-та во однос на случајот на ОМО Илинден Пирин“, изјави Фратини. Европратеникот го повика комесарот за правда да каже колку претставници на македонското малцинство живеат во Бугарија, имаат ли тие право на самоопределување, дали Комисијата е запозната со начинот на кој тие се третираат и дали има податоци за прекршувањето на нивните права во таа земја. Фратини наведе дека Комисијата не се изјаснува како ќе се вика едно малцинство во држава членка на ЕУ, но дека земјите се обврзани да ги почитуваат директивите на Европската унија за заштита на сите лица во Унијата против расна или етничка дискриминација. „ЕК нагласува дека со директивата на ЕУ сите граѓани на Унијата се заштитени од расна или етничка дискриминација. Ќе се ангажираме за да се увериме дека оваа директива е преземена коректно во националните законодавства“, укажа Фратини во писмениот одговор до Амезага. Европратеникот Амезага во писмото до еврокомесарот Фратини наведе дека официјалната бројка од 5.071 Македонци во Бугарија, според пописот од 2001-ва, е потценета, бидејќи во пописните документи немало категорија Македонци. |
||||||||||
Внеси реплика | страница <1 89101112 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |