|
БИБЛИЈА И НАУКА-СОЈУЗНИЦИ ИЛИ СОПЕРНИЦИ |
Внеси реплика | страница <1 678910> |
Автор | ||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сојузници или соперници?
Зависи од која гледна точка се набљудува. Соперници за оние што ја земаат улогата на овците во буквалистичкото толкување на учењето и за атеистичките квази-интелектуалци. Сојузници за оние кои малку подлабоко и порационално навлегуваат во работите. |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pozdrav connected, ti posakuvam prijaten i uspesen den ... sakam nesto da ti kazam za posledniot post ... nemoj da se vredjas ... toa sto toj go tvrdi deka sum bil glup ... go pokanuvam na TV duel koga saka ... na tema koja saka ... a moze i da napravime i test za inteligencija ... se razbira koga saka ... inaku vo toa sto toj veruva ... neka si veruva ... mu posakuvam zdravje i uspeh ... |
||
PARADISE MACEDONIA
|
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pozdrav connected,
ti posakuvam prijaten i uspesen den ... sakam nesto da ti kazam za posledniot post ... nemoj da se vredjas ... toa sto toj go tvrdi deka sum bil glup ... go pokanuvam na TV duel koga saka ... na tema koja saka ... a moze i da napravime i test za inteligencija ... se razbira koga saka ... inaku vo toa sto toj veruva ... neka si veruva ... mu posakuvam zdravje i uspeh ... [/QUOTE] goor misli deka nie, imenuvanite go mislime nego za glup dokolku ne mislime isto kako nego vo vrska so religijata i naukata. ama ke komentiram povise koga ke e tuka goor pozdrav i do tebe marco antony |
||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Gor ke si procita ... i ke si kazi sto si saka ... Jas drugo bi mu kazal ... deka nacinot na koj saka nesto da ni ukazi sosema mu e pogresen ... treba da primeni malku diplomatija ... vaka na ovoj nacin ne "oddalecuva" od toa vo sto toj veruva ... drugo bi iskoristil vo temava ... deka vo veruvanjeto e slednoto: 1. dvata da veruvame vo nesto 2. edniot veruva ... drugiot ne 3. prviot ne veruva ... vtoriot veruva 4. dvata da ne veruvame verojatnosta za uspeh vo muabetenjeto e 25 % uspeh... 75 % neuspeh ... taka da mnogu pogolema e verojatnosta da ne se razbirame ... dokolku saka da sorabotuvame pod 1 ... neka poveli ... ako ne ... ima edna matematicka funkcija mnozenje so nula ... rezultato se znae ... bi go zamolil Gor da ne me imenuva vo negovite postiranja ... mu blagodaram ... i mu se poklonuvam |
||
PARADISE MACEDONIA
|
||
marian
Нов член Регистриран: 05.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mene pak ne mi e jasno
ako se edno telo togas povtoruvam ZOSTO BI MU SE OBRAKAL NEMU SO ZBOROVITE SVRSENO E , dali se razbirame?
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а зошто мислиш дека му се обраќал нему, а не на насобраните под крстот?
|
||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Boze moj ! Boze moj ! zosto si me ostavil ?!
|
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
end off days 15...14...13....
|
||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dobro be goor, ako na tebe ti e ubavo da se ponasas kako malo dete dodeka zborime za malku "poseriozni" temi, neka ti e. nemam nisto protiv. edno e koga go branis tvojot stav(za sto smetam deka e ok), no sosema drugo e da se ismevas. ednostavno ne deluva kulturno i vrega,mislam mene me vrega.
pozdrav |
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ааааа за тоа ли те интересира?
пошто муабетот беше околу „свршено е“... |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мариан, темава е Наука и Библија, а твоите прашање се повеќе теолошки и поврзани со Природата на Исус, Тројството и сл.
Најди посоодветна тема и префрли ги таму прашањата.
Се помачив да ти ги пишам линковите..
За Тројството прочитај (кликни) ТУКА
За тоа дали Исус е Бог, кликни ТУКА.
За еднаквоста меѓу Таткото и Синот кликни ТУКА. Ги прочита ли?
Краток одговор на горното прашање:
А зошто да не му се обраќа Синот на Таткото? Па тие од секогаш си се во комуникација...дури и на почетокот на Библијата при создавањето на човекот Бог вели: "Ајде да создадеме Човек според Нашиот лик"... и од тука јасно се гледа дека во рамките на Тројството постои општење - комуникација.
Друго, се согласувам со Аџија, секако дека Таткото знаел дека е свршено и не Му била потребна таа информација од Синот, но верувам дека Исус тоа го кажал повеќе за луѓето.. за ние денес да можеме да знаеме и да бидеме сигурно убедени дека Христос ја завршил мисијата за нашето искупување и да можеме да живееме во мир и спокојство знаејќи дека нашиот грев е закован на Голготскиот крст.
Постојат разни ереси кои тврдат дека Христос не го завршил делото на Голгота и тие учат дека Христос уште треба да страда или пак да направи уште нешто или пак дека ние луѓето треба да направиме нешто (повеќе од вера) за нашето оправдување... но сите тие ереси паѓаат во вода со таа проста реченица на Христос: "Свршено е!" Ете затоа држи вода тоа дека Хрисос за нас ја кажал таа изјава, за да не заштити од тие ереси нели.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas se izvinuvam ako nekogas sum te navredil tebe licno...veruvaj ni na kraj pamet ne mi padnalo da go napravam toa...... sega jas mojot stav go branam na moj nacin so edna obicna sporedba na vasiot bog so dedo mraz( t.e prikazna za mali deca) ispadna deka imaat dosta zednicki raboti....... zalam ama toa ti e........ a sega ti mozes da kazes zosto ne e taka...... poveli kazi nesto vo vrska so temava....... |
||
end off days 15...14...13....
|
||
Sektas
Сениор Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Гоор не можам да разберам што бараш на тема вероисповест.Навистина,обично атеистите како тебе ги интересираат световни работи, како на пример:автомобили,пари,секс и многу други работи.Ти си запнал овде на под форумов да ги давиш верниците со твоите атеистички убедувања.Човеку разбери, не е за тебе оваа тема,дај прошетај.
|
||
.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
|
||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ok goor, tvoj stav. me raduva so si taka konstruktiven i kulturen p.s. jas koga bev mala go zamisluvav Gospod kako starec so bela brada, slicno kako Dedo Mraz. Mozebi si na vistinskiot pat, ima nadez vo tebe Изменето од connected - 08.Септември.2007 во 11:46 |
||
Внеси реплика | страница <1 678910> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |