|
КУЛТОТ ЗА МАРИЈА |
Внеси реплика | страница <1 2223242526 60> |
Автор | |
dramamin
Нов член Регистриран: 03.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кое бре евангелије берберче? По свети Господин на квадрат Стевче? КОЕ????
Woow koe e ova arogancija!
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
дрндрн, или како год се викаш...
ако не знаеш у кое еванелие е спомнато успението, може јас да ти помогнам... Само прашај си... |
|
dramamin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dramamin..ko pilula protiv povrakjanje.., no toa ne e vazno
Da pomogni mi. Ete si prasuvam..vo koe evangelie se zboruva za uspenieto...i kako ti go razbiras.
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
извини, имав нагони на повраќање, ама еве после твојов пост, се прибрав... во кое евангелие...хм... чек, во кое ли евангелие беше успението... Еј, мајката, не ми текнува во кое евангелие се спомнува успението на богородица... Знаи некој? |
|
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EVANGELIE PO LUTER ---SIGURNO NE E !
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
такво немит...
ама ни во евангелието по матеј - сигурно не е. во марко? Не е. во лука? не е. во Јован? не е. Па кај е мајко му? |
|
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NACINOT NA KOJ SE ISPITUVAAT ,,FAKTITE,, ZA IZVOROT I PRENESUVANJETO NA VERSKITE VISTINI-------SE SLICNI KAJ ADZIJA I MIRALEM?
ILI MENE TAKA MI IZGLEDA? KAJ PISUE? VO KOJA KNIGA? TOCNA LI E? IMA LI SMISLA? .............. ZOSTO E TOA TAKA? EDNITE NEMAAT PREDANIE(IMAAT LAZNO) A DRUGITE GO PREKINUVAAT KONTINUITETOT NA PREDANIETO VO CRKVATAI ZABORAVAAT POSLE NEKOE VREME STO I KOJ I KAKO TOA, PA TI VELAT SLATKO << VO KOE EVANGELIE........>>>>>>>> KAKVA TRAGEDIJA KOGA KE OTPADNES OD CRKVATA PA I GO POREKNUVAS PREDANIETO OD KOE PRIZLEGLE SITE KNIGI KOI ZA OVIE SE ,,MERKA,,. BOZE SMILUVAJ IM SE . |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
аладин, немој и ти ко миралем сега со огромни кометнари за и околу прашањето. Тоа е толку кратко и просто и бара исто таков одговор, краток и едноставен.
Во кое евангелие е напишано успението на Марија?
Јас признавам дека не знам. Но знам дека не е спомнато такво нешто во 4те канонски евангелија.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PA NE VELIME I NIE DEKA E VO ,,CETIRITE kanonski, EVANGELIJA,,!
TOA E VO DRUGI KNIGI OD PREDANIETO KOE GI IZRODI ,,CETIRITE KANONSKI EVANGELIJA,,! A IZVOROT E IST CRKVATA! |
|
dramamin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne mi bese jasno deka evangelijata se EDINSTVENITE izvori za slucuvanjata okolu Hristijanstvoto. Jas mislev deka ima i drugi. Blagodaram sto mi go pokazuvate patot.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е можно иста "родилка" да ги родила и Библиските книги и оние кои вие ги нарекувате предание, бидејќи во тој случај би испаднало дека Божјиот Збор си противречи самиот на себе, а ние знаеме дека тоа не е така.
Не може во Библијата Бог да вели "Не си прави икона", а во друга книга да вели "Пу пу неважи, прави си икона"
Не може во Библијата Бог да вели "Марија е блажена и благословена, покрај Исус имала и други деца (преку 5-6)", а во друга книга да вели "Марија е вечна девица, пресвета, богородица, Ко-Спасителка (рамо до рамо со Исус), посредничка меѓу Бог и луѓето, услишувачка на молитви, пославна од херуфими серуфими, високо возвишена над сите луѓе и небесни суштества, заштитничка на Скопје , рамо до рамо со Бог (на која Бог и е послушен како нејзино дете) итн."
Не може во Библијата Бог да вели "Моли Му се дирекно на Бог, еден е посредникот - Исус", а во друга книга да вели "Пу пу неважи, моли сре преку свети овој, свети оној, бркај врски преку секретарот, преку чистачката, преку мајка Му итн"
Не ќе да се од иста "родилка" нели?
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hahahhaa sakas da ti pastiram od biblijata kade BOG veli ne ubivaj a potoa vednas na drugata strana "Preku Mojsej " Veli - ubij go sekoj sto ne veruva vo mene - ubij go sekoj sto ne gi pocituva roditelite ima li potreba??????? a da .....toa za marija - go imase u filmo "Isus od nazaret" so Robert Pauel moze od taa kniga da e?????? :) :): ):):) :) :) :) :) :) |
|
end off days 15...14...13....
|
|
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jasno i ednostavno ce prasam:
"kako se oblekuvala marija?" "nosela li marama na glavata?" "nosela dolga obleka ili kako hristijankite denes minici?" ve molam nekoj da mi odgovori na ovie ednostavni prasanja!!!! |
|
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
goceberberot
Нов член Регистриран: 28.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кинг погледни ги иконите и ќе видиш,ама оние православните.Да ги немавме можеби денес ќе ја замислувавме како Мадона или Анѓелина Џоли
|
|
Внеси реплика | страница <1 2223242526 60> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |