|
БИБЛИСКИ ПРОРОШТВА |
Внеси реплика | страница <1 678910 17> |
Автор | |||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ja ću umnožiti tvoje potomstvo silno, tako da se neće moći izbrojati. I anđeo Gospodnji joj reče: "Gle, ti si noseća i radićeš sina i daćeš mu ime Ismail: jer Gospod je čuo tvoj jad." (Postanak 16:10,12) (Postanak 17:20,21)
"I za Jišmaela te uslišah; gle blagoslovio sam ga i učinio rodnim i silno ću ga razmnožiti, dvanaest prinčeva će poroditi i Ja ću ga učiniti velikim narodom". (Pon. Zakon 21:15 do 17)
"Ako čovjek ima dvije žene: jednu koja mu je draga, a drugu koja mu je mrska, i ako prvorođenac bude od one koja mu je mrska, onda kad trebadne podijeliti svoju imovinu među svoje sinove, ne smije postupati prema prvorođencu od drage na štetu sina od mrske, koji je doista prvi rođen, nego mora za prvorođenca priznati sina od mrske i njemu dati dvostruk dio od svega što ima. jer on je prvina njegove snage - njemu pripada pravo prvorodstva. (ISMAIL IMAL 14 GOD. KOGA SE RODIL ISHAK)
GODINE MIRA (Postanak 49:1 do 11)
Jakov sazva sinove i reče: "Sakupite se da vam kažem šta će vam se desiti u zadnjim danima. Judo! Tvoja braća slaviće te, Tvoja ruka biće na vratu tvojih dušmana, Djeca oca tvog će se klanjati pred tobom, Juda je lavlje mladunče, Žezlo se od Jude odvojiti neće, Ni zakonodavac od nogu njegovih dok ŠILOH ne dođe..." (SILOH=MIR=ISLAM)
(Ivan 14:15-18,25 i 26, 29 i 30)
PROCLETE ILI PROCLYTOS "Ako me volite vršite moje zapovjesti i ja ću moliti Oca i On će vam dati drugog Branitelja, koji će ostati s vama zauvjek. ...Ove stvari sam vam govorio dok sam bio s vama. Ali Branitelj,(AHMED) koji je Sveti Duh, kojeg će Otac poslati u moje ime, on će vas poučiti sve stvari i da bi vas podsjetio svega šta sam vam rekao. Otac je veći od mene. I sad sam vam rekao, prije nego se desi, da vjerujete. Odsad s vama više neću mnogo govoriti jer princ ovog svijeta dolazi i nema ništa u meni. 5:16 Pesna nad pesnite:
"HIKKO MAMITTADIM VIKULLO MAHAMADIM ZEHDUDI VEZEM RAAI BENUTE YAPUS HALAM",
Na makedonski vaka ide: Negovata usta e naj slatka;da,toa e Muhammed,celiot od Ljubov.Ova e sakaniot moj ova e prijatelot moj o kerko erusalimska.
Kralot Solomon (Sulejman a.s ) mu go dava imeto na pratenikot koj ke dojde "Muhammadim" Na hebrejski "la" se koristi da se izrazi respekt kako Izrazot "Eloha" koj znaci "Bog" spomnat vo biblijata kako "ElohIM" Pokraj se,ocigledno e deka Solomon jasno go spomnuva imeto na pratenikot koj ke dojde: Muhammed.
|
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
памтиш ли не ми одговори? |
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne paranoici Adzo,,, taka ti bilo pisano da ostanis bez zborovi i samo da vregjas,uste koga veruvas vo sestonesto.
Ete ti napisav uste nekolku bibliski prorostva,pa uzivaj citajki gi
|
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
не знаев дека се вреѓате. Јас мислев она шуткање камења ви е некоја божествена игра, а испаѓа циркус за масите...
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Kutar Adzo...vo kal si gresen do gusa. Da bese ziv Martin Luter ke ve ubiese takvi gnjavazi kako tebe i evangelos za sto go brukate vaka. |
|||
|
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
од друга страна, верувам дека Муха би се гордеел со вас. Волку верни поданици, шо ни глава, ни разум не им треба, и да бараш не наоѓаш...
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Adzija: "Trojstvoto e nesvatlivo,zatoa e od Boga" Ako nekoja redakcija go zabelezi,ke go dade kako Izjava na denot Изменето од Miralem1 - 01.Септември.2007 во 18:15 |
|||
|
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Миралем: Не знам дали Мухамед бил Евреин.
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Муха Евреин.
Да или не? Мирко бе, за срамои, за ова прашање две мозочни келии се потребни. тебе втората да не ти е на одмор? |
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa napisav,ete vidi pogore,sto bil Muhammed s.a.w.s... toa sto si nepismen... baraj care na drugo mesto
|
|||
|
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
да не ти е втората во пензија бе мирко?
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
"Ќе им издигнам Пророк од среде нивните браќа (Евреите), каков што си ти. Ќе ги положам своите зборови во неговата уста, за да им каже си што ќе му заповедам." Второзаконие 18:18
Не знам што не ти е јасно во ова пророштво мирко, тука Бог јасно вели дека ќе издигне Пророк од родот на евреите, а не од арапите. Исус бил евреин, Мухамед бил арап. Значи пророштвото се однесува на Исус.
Да сакал Бог да каже дека од арапите ќе потекнува Пророкот, ќе кажел: "Ќе им издигнам пророк од Исмаил", но тука вели: "од нивните браќа", значи од родот на еврите. Тие давенички се обидуваш да ја префрлиш приказната кон Исмаил, ама таа приказна е завршена уште во првата книга во Библијата - Битие, а оваа книга е Второзаконие (5та книга), какви арапи какви бакрачи спомнуваш..во целиот контекст Бог зборува за евреите.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sto tebe sega tuka ne ti e jasno.
PS: Otvori gi ocite,ke zabelezis sto bil Muhammed s.a.w.s i ke zabelezis deka jasno na nego se odnesuva:
"PODIGNUCU IM PROROKA IZMEU NJIHOVE SABRACE, KAO STO SI TI...." Sega naglasokot e vo zborovite "izmegju njihova sabraca" Mojsie i negoviot narod ovde se nasloveni kako Rasen entitet i kako takvi nivnite "sabraca" bez somnenie se ARAPITE.
Vidite,svetata biblija zboruva za Ibrahim a.s (Abraham) kako Bozji prijatel. Ibrahim imal dve zeni-Sara i Hadzera. Hadzera (hagara) mu rodila na Ibrahim sin-negoviot prvenec. "...A Abram (11) SINU STO MU GA RODI HAGARA NADJENU IME JISMAEL." (Ismail, alejhisselam)" (Postanak, 16:15) "Uzme zatim Abraham SVOGA SINA, Jismaela..." (Postanak, 17:23) "A NJEGOVU SINU Jismaelu bijase trinaest godina kad ga obreza." (Postanak, 17:25) Se do dobata od 13 godini Ismail a.s bil EDINSTVEN sin,seme Ibrahimovo.Bog mu podaruva na na Ibrahim a.s drugi sin so SARA po ime Isak a.s (Ishak) koi bil mnogu pomlad od negoviot brat Ismail a.s. ARAPI I EVREI. Ako Ismail i Isak se sinovi na eden tatko,tie se brakja. Taka decata na edniot brat se "SABRACE" na drugiot brat. "I pred licem drugih on ce stan podici." (Postanak, 16:12) "Zatim izdahnu; umrije i bi pridruzen svojim precima." (Postanak, 25:17) Isakovite deca se bratucedi na Ismailovite. Na slicen nacen Muhammed a.s poteknuva od Izraelcanskite bratucedi,zatoa sto toj e poteklo na Ismail a.s sin Ibrahimov a.s. "PODIGNUCU IM POSLANIKA IZMEU NJIHOVE BRACE" (Pon. zakon, 18:18) |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 678910 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |