IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - УСЛОВИ ЗА ПРОМЕНА НА ВЕРА?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

УСЛОВИ ЗА ПРОМЕНА НА ВЕРА?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 891011>
Автор
Порака
rice Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2006
Статус: Офлајн
Поени: 379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rice Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2007 во 12:58

CUDNO BRATE KAKO POSLE OKOLU 1700-1800 GODINI POSLE BOSKRESENIETO HRISTOVO SE POJAVIVTE VIE ,,VISTINSKITE HRISTIJANI,, OTFRLAJKI GO SEKOE UCENJE ILI ZRTVOVANJE NA SVETITE OTCI ZA PROPOVED ILI DOKAZUVANJE NA VERATA VISTINSKA VO BOGA.

CUDNO BRATE !?!?!?!

ZNAES LI DEKA I BOGOMILITE SE NAREKUVALE VISTINSKI VERNICI ......PROPOVEDNICI NA VISTINATA......????????

CUDNO NAVISTINA CUDNO BRATE TOLKU VREME DA NIKOJ PA NI SAMIOT HRISTOS KOJ SE ZRTVUVASE ZA NAS DA NI JA SOOPSTI VISTINATA , SE DODEKA NE SE POJAVIJA REFORMATORITE I OD NIV DRUGI REFORMATORI ..............????

Изменето од ACELERA - 01.Септември.2007 во 13:19
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2007 во 14:45
чудното овде е, како некој кога ќе го чита Христос и Евангелието, и ќе го види попот и „црквата“, не му се гледа дека ВРСКА НЕМААТ ЕДНО СО ДРУГО.

Тоа признавам, стварно е чудно... Затоа што секој што прочитал тоа го забележува. Освен, се разбира, ако нема скриени мотиви, т.е. живее од попска „плата“, како нашиот другар рице...намигнување
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2007 во 17:35
Originally posted by belichka belichka напиша:

dobrovecer, mewam vera za milion evra....kaj e khalifot da ponudi....не%20вреден

*w=nj

Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

7, 5 милиони голема%20насмевка
ама за калифот намигнување

Nasite ja prodale taa bezvredna vera  za  torba uzda голема%20насмевка

Vie nekako previse  ste skapi. No sepak milo mi e  sto ste svatele deka treba da se prodade голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2007 во 17:41
епа Ѓаолот нуди чуда, ама штом ти ја собере душата, ти нуди само бедотија и срам (читај: ислам).
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2007 во 17:55
Originally posted by аџија аџија напиша:

епа Ѓаолот нуди чуда, ама штом ти ја собере душата, ти нуди само бедотија и срам (читај: ислам).
E pa toa i go gledame od vas.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2007 во 18:05
вашите предци да знаат колку солзи и разочарување ви донеле за таа торба урда, ви гарантирам дека и главата би ја дале, само да ве поштедат.
Кон врв
LAV Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2006
Локација: France
Поени: 241
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LAV Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2007 во 00:19
Podnikoj uslov ne menjam veraлутина.
Ete eden kratok komentar od mene
POZDRAV
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2007 во 02:59
Originally posted by LAV LAV напиша:

Podnikoj uslov ne menjam veraлутина.
Ete eden kratok komentar od mene
POZDRAV

А што вера имаш ти...што е толку незаменлива? среќа
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2007 во 16:53
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

7, 5 милиони голема%20насмевка
ама за калифот намигнување

Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

Nasite ja prodale taa bezvredna vera  za  torba urda голема%20насмевка

Vie nekako previse  ste skapi. No sepak milo mi e  sto ste svatele deka treba da se prodade голема%20насмевка

LOL.  ne mislev jas da ja prodadam nego tebe da te kupime трепкање

Изменето од ACELERA - 02.Септември.2007 во 16:53
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2007 во 16:55
ако се продале во ислам за урда, сега може само ОНИ нас да ни платат да ги извлечеме од тоа дереџе... смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2007 во 16:56
Originally posted by аџија аџија напиша:

ако се продале во ислам за урда, сега може само ОНИ нас да ни платат да ги извлечеме од тоа дереџе... смеење
Pa ne vredi poveke od Urda Hristijanskata religija. Im se isplatilo Boga mi.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2007 во 16:58
хи хи, ние им нудиме бесплатно...голема%20насмевка и на сите кои се писмени и го читаат форумов. кој е мудар и ова до сега му е доста да собере два и два и да види што е Вистинатасреќа
ама толку можат да видат и да чујат.намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2007 во 17:14
Кога ги читам муслиманиве, како да ми се враќа оној стих од Евангелието по Јован:

„ и им омиле темнината повеќе од светлината.“

Едноставно на луѓе кои живееле цел живот во темнина, светлината им боде очи, не им е пријатна. Ама полека ќе ги навикнеме на светлината, па еве, како што некои од атеистите направија чекори на вера преку овој форум, некој и од нив ќе се освести...

Поздрав
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2007 во 18:07
Koga ke gi citas Muslimanite ti gi bodat ocite sakas da kazes ?
Ke se naviknes i ti,kaj i da e.

Изменето од Miralem1 - 02.Септември.2007 во 22:14
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 891011>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,328 секунди.