IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - КУРАНОТ Е КНИГА ИСПРАТЕНА ОД БОГ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

КУРАНОТ Е КНИГА ИСПРАТЕНА ОД БОГ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 23>
Автор
Порака
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2007 во 17:32
Од кога "израмнета земја" значи и "топчеста"? голема%20насмевка
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2007 во 17:50
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Од кога "израмнета земја" значи и "топчеста"? голема%20насмевка
Od koga Allah ja poravnil..Ako doagjas ti od nekojaplaneta vo koja nema Izravneta topka... neznam,ako ne si videl takvo nesto.
Topkata za Fudbal ima FUGI za da ja IZRAVNIS treba da gi napolnis Fugite,onaa za kosarka ima meurcinja,,, i taa moze da se izravni. Ping-Pong topceto e mazno i ravno. Za da napravis Gipsena topka,prvo ke napravis Formalna topka,potoa ke ja izbrusas,ke ja ismirglas i taka ke ja Izravnis.Taka ke dobies poravneta topka.

I kako mi se izvadi Adzija kutar vo temata "biblija i astronomija" Zemjata e predel po predel ravneta. Jas sum na ravna povrsina iako sum na TOPCESTA ZEMJA no poravneta e.

Изменето од Miralem1 - 27.Август.2007 во 17:51
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2007 во 18:05
А зошто тоа "изранета" да претпоставуваме дека се однесува на "топка".
Зошто да не претпоставиме дека се однесува на "рамна плоча"? голема%20насмевка
Од каде зборот "топка" во Коранот за обликот на Земјата, кога се што наоѓаме во него е само израмнета, проширена и сл. но никаде топка...никаде ниту круг...никаде дека Земјата лебди во празен простор (како што стои во Библијата)...капираш?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2007 во 18:17

Pa ti takov mozes da si pretpostavuvas sekako i deka e piramida.... no jas nemozam zatoa sto Prvo QUR'ANOT jasno ni zboruva deka e Kugla a drugo i NAUKATA.
Da ne bese slep i KATIL takov kakov sto si nemase da go povtoruvas prasanjeto na koe milion pati ti e daden odgovor.
Eve ti spam:

Vidis,jas ke se obidam sepak da ti odgovoram,iako ti mi begas od vakvite prasanja намигнување 

Az-Zumer- 5. Nebesa i Zemlju je sa ciljem stvorio; On noću zavija dan i danom zavija noć,,,,

Zborot ZAVIJA vo Qur'anot na arapski jazik e 'kewere – jukewiru' i se odnesuva na zborot zamotuvanje,kako sto se zavija na primer Turban okolu glavata :) Nemozes poinaku da go razberes ovoj Qur'anski aet i poinaku da go svatis osven deka se Odnesuva na Zemjata deka e TOPCESTA. So samoto vrtenje na Zemjata,kako topcesta (kako sto e opisano vo Qur'anot) okolu sonceto se ZAVIJA denot so NOK i NOKTA so DEN.
JASNO E NELI ?
'Kako ne vidiš da Allah uvodi noć u dan i dan u noć...' ('Es-Sedžde', 29)

Znaci,vo Isto vreme denot se prefrla vo nok a nokta vo den (na drugata strana) ova e nemozno Ako e zemjata RAVNA PLOCA(kako sto e vo Biblijata opisano).

EVE GO CITATOT I VIDETE KAKO POVTORNO ZALUDNO SAKA DA PREPRAVI.KADE REKOV DEKA E PLOCA ? збунетост

Изменето од Miralem1 - 27.Август.2007 во 19:24
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2007 во 18:18

A sto stoi vo Biblijata imas prilika da vidis vo temata "Biblija i Astronomija" a za da vidis vo Qur'anot treba da go znaes i poznavas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2007 во 18:29
Miralem, погледни само кој стих од Коранот го земаш како "научен доказ" дека Земјата има облик на топка...

"Ги создаде небесата и Земјата со вистина. Он ноќта ја покрива со денот, а денот го покрива со ноќта"
(Сура Ез-Зумер 39:5)

Ете го наведов стихот на разбирлив јазик, за сите да можат да го прочитаат и да ви се изначудат на логиката и храброста да наведете еден ваков поетичен стих како "научен" Корански доказ дека Земјата е топка среќа

Изменето од EvAngelos - 27.Август.2007 во 18:54
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2007 во 18:55
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Pa ti takov mozes da si pretpostavuvas sekako i deka e piramida.... no jas nemozam zatoa sto Prvo QUR'ANOT jasno ni zboruva deka e PLOCА

аплауз  аплауз  аплауз Конечно Мирко да признаеш дека Коранот тврди дека Земјата е ПЛОЧА аплауз  аплауз  аплауз
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2007 во 19:26

Цитирај
Pa ti takov mozes da si pretpostavuvas sekako i deka e piramida.... no jas nemozam zatoa sto Prvo QUR'ANOT jasno ni zboruva deka e PLOCА

аплауз  аплауз  аплауз Конечно Мирко да признаеш дека Коранот тврди дека Земјата е ПЛОЧА аплауз  аплауз  аплауз

Ne prestano ISPREVRTUVAS.

A i ne e edinstven toj citat koj zboruva deka Zemjata e KUGLA toa samo za primer ti go dadov a takvi ima mnogu naucni dokazi,za koi ti si slep.

Изменето од Miralem1 - 27.Август.2007 во 19:27
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2007 во 20:12

Ne prestano ISPREVRTUVAS.

A i ne e edinstven toj citat koj zboruva deka Zemjata e KUGLA toa samo za primer ti go dadov a takvi ima mnogu naucni dokazi,za koi ti si slep.

"Ноќта ја покрива со ден, а денот со ноќта" и од ова дами и господа следи дека Земајта е кугла газење%20од%20смеење, ајде сите на куглање, да се кугламе со денот и ноќта кои меѓусебно се покриваат.

Велиш не е единствен стих? Ајде наведи ги и другите, да се посмееме и на нив малку голема%20насмевка

Изменето од EvAngelos - 27.Август.2007 во 20:13
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2007 во 22:43
Цитирај Велиш не е единствен стих? Ајде наведи ги и другите, да се посмееме и на нив малку голема%20насмевка

Koga ti BAREM EDEN dokaz ke ni dades od biblijata vo temata "Biblija i Astronomija" deka zemjata e Kugla,jas ke prodolzam da ti pisuvam od Qur'anot.Neli e ispravno ? Jas ete,za primer samo,tie mi padnaa vo oci tie gi napisav.Daj ti BAREM EDEN od biblijata,jas uste 10 od Qur'anot.
Daj mi ti dokaz EDEN od biblijata deka zemjata vrti okolu sonceto,jas 10 od Qur'anot ke ti dadam...... голема%20насмевка Ne brukaj se uste,sramota e.

Gideone,kako ne bi znael sto e burleska,koga glaven akter e EvAngelos za Burleski.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2007 во 01:14
Би сакал да ти одговорам на прашањата, ама си го чекам својот ред и не сакам да се гурам преку ред. Премногу ти бегам во одговорени прашања и незгодно ми е пак да ти одговарам, а ти сеуште ми се врткаш-трткаш на првото мое прашање поставено до тебе од пред 5 месеци (23 Март) голема%20насмевка
Дури и да ми одговориш на тоа прашање (што не верувам дека ќе се случи) јас сеуште забележително ти бегам во одговорени прашања (и затворени теми) додека ти ми ги поставуваше од водителското столче.

Епа Мирко, на оваа тема јас те претркав. Уште додека ти не беше тука јас си седнав на водителското столче и јас сега поставувам прашања тука, а ти колку и да се обидуваш да ја смениш темата кон Библијата, јас нема да ти дозволам, затоа што ова е моја емисија, ова е мое шоу, мој терен, нема лабаво, МИИИРНО! голема%20насмевка
Кон врв
Miralem2 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Август.2007
Поени: 6
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2007 во 19:33

Би сакал да ти одговорам на прашањата,,,,

Znam deka bi sakal,NO NEMOZES,NEMAS ODGOVOR.

Na sekoe ama apsolutno na sekoe prasanje ti e daden odgovor. Ako ti e krivo,ako se nerviras,nemaj gajle,ke ti pomine....

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2007 во 03:17
Од тебе миралем не ми е одговорено ниту на едно прашање, ниту на првото мое прашање поставено до тебе на 23 МАРТ ејјјј голема%20насмевка пет месеци поминаа и уште кривини ми фаќаш, ми спамираш, ми бегаш по теми, го менуваш прашањето, позајмуваш одговори од anakin голема%20насмевка итн итн...резил.
Не знам уште колку време да те "камшикувам" со тоа прашање трепкање Навистина сум без осет нели? црвенеење

Изменето од EvAngelos - 29.Август.2007 во 03:18
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2007 во 19:51

Од тебе миралем не ми е одговорено ниту на едно прашање, ниту на првото мое прашање поставено до тебе на 23 МАРТ ејјјј голема%20насмевка пет месеци поминаа и уште кривини ми фаќаш, ми спамираш, ми бегаш по теми, го менуваш прашањето, позајмуваш одговори од anakin голема%20насмевка итн итн...резил.
Не знам уште колку време да те "камшикувам" со тоа прашање трепкање Навистина сум без осет нели? црвенеење

Zastrami se,tolku samo moze da ti se kaze. Deka te kamsikuvam na sekoja tema FAKT e,zatoa toj 23 mart si go izbral za OPRAVDUVANJE намигнување No,smisli nesto drugo,sramota e so toa uste.
BOLKATA NEMA DA TI POMINE TAKA NIKOGAS,BRATE MILI.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 23>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.