|
КУРАНОТ Е КНИГА ИСПРАТЕНА ОД БОГ |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 23> |
Автор | |||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Од кога "израмнета земја" значи и "топчеста"?
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Od koga Allah ja poravnil..Ako doagjas ti od nekojaplaneta vo koja nema Izravneta topka... neznam,ako ne si videl takvo nesto.
Topkata za Fudbal ima FUGI za da ja IZRAVNIS treba da gi napolnis Fugite,onaa za kosarka ima meurcinja,,, i taa moze da se izravni. Ping-Pong topceto e mazno i ravno. Za da napravis Gipsena topka,prvo ke napravis Formalna topka,potoa ke ja izbrusas,ke ja ismirglas i taka ke ja Izravnis.Taka ke dobies poravneta topka.
I kako mi se izvadi Adzija kutar vo temata "biblija i astronomija" Zemjata e predel po predel ravneta. Jas sum na ravna povrsina iako sum na TOPCESTA ZEMJA no poravneta e. Изменето од Miralem1 - 27.Август.2007 во 17:51 |
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А зошто тоа "изранета" да претпоставуваме дека се однесува на "топка".
Зошто да не претпоставиме дека се однесува на "рамна плоча"?
Од каде зборот "топка" во Коранот за обликот на Земјата, кога се што наоѓаме во него е само израмнета, проширена и сл. но никаде топка...никаде ниту круг...никаде дека Земјата лебди во празен простор (како што стои во Библијата)...капираш?
|
|||
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa ti takov mozes da si pretpostavuvas sekako i deka e piramida.... no jas nemozam zatoa sto Prvo QUR'ANOT jasno ni zboruva deka e Kugla a drugo i NAUKATA.
Da ne bese slep i KATIL takov kakov sto si nemase da go povtoruvas prasanjeto na koe milion pati ti e daden odgovor.
Eve ti spam:
Vidis,jas ke se obidam sepak da ti odgovoram,iako ti mi begas od vakvite prasanja Az-Zumer- 5. Nebesa i Zemlju je sa ciljem stvorio; On noću zavija dan i danom zavija noć,,,,
Zborot ZAVIJA vo Qur'anot na arapski jazik e 'kewere – jukewiru' i se odnesuva na zborot zamotuvanje,kako sto se zavija na primer Turban okolu glavata :) Nemozes poinaku da go razberes ovoj Qur'anski aet i poinaku da go svatis osven deka se Odnesuva na Zemjata deka e TOPCESTA. So samoto vrtenje na Zemjata,kako topcesta (kako sto e opisano vo Qur'anot) okolu sonceto se ZAVIJA denot so NOK i NOKTA so DEN.
JASNO E NELI ?
'Kako ne vidiš da Allah uvodi noć u dan i dan u noć...' ('Es-Sedžde', 29)
Znaci,vo Isto vreme denot se prefrla vo nok a nokta vo den (na drugata strana) ova e nemozno Ako e zemjata RAVNA PLOCA(kako sto e vo Biblijata opisano).
EVE GO CITATOT I VIDETE KAKO POVTORNO ZALUDNO SAKA DA PREPRAVI.KADE REKOV DEKA E PLOCA ? Изменето од Miralem1 - 27.Август.2007 во 19:24 |
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A sto stoi vo Biblijata imas prilika da vidis vo temata "Biblija i Astronomija" a za da vidis vo Qur'anot treba da go znaes i poznavas. |
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Miralem, погледни само кој стих од Коранот го земаш како "научен доказ" дека Земјата има облик на топка...
"Ги создаде небесата и Земјата со вистина. Он ноќта ја покрива со денот, а денот го покрива со ноќта"
(Сура Ез-Зумер 39:5)
Ете го наведов стихот на разбирлив јазик, за сите да можат да го прочитаат и да ви се изначудат на логиката и храброста да наведете еден ваков поетичен стих како "научен" Корански доказ дека Земјата е топка Изменето од EvAngelos - 27.Август.2007 во 18:54 |
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Конечно Мирко да признаеш дека Коранот тврди дека Земјата е ПЛОЧА |
|||
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne prestano ISPREVRTUVAS.
A i ne e edinstven toj citat koj zboruva deka Zemjata e KUGLA toa samo za primer ti go dadov a takvi ima mnogu naucni dokazi,za koi ti si slep.
Изменето од Miralem1 - 27.Август.2007 во 19:27 |
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
"Ноќта ја покрива со ден, а денот со ноќта" и од ова дами и господа следи дека Земајта е кугла , ајде сите на куглање, да се кугламе со денот и ноќта кои меѓусебно се покриваат. Велиш не е единствен стих? Ајде наведи ги и другите, да се посмееме и на нив малку Изменето од EvAngelos - 27.Август.2007 во 20:13 |
|||
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Koga ti BAREM EDEN dokaz ke ni dades od biblijata vo temata "Biblija i Astronomija" deka zemjata e Kugla,jas ke prodolzam da ti pisuvam od Qur'anot.Neli e ispravno ? Jas ete,za primer samo,tie mi padnaa vo oci tie gi napisav.Daj ti BAREM EDEN od biblijata,jas uste 10 od Qur'anot.
Daj mi ti dokaz EDEN od biblijata deka zemjata vrti okolu sonceto,jas 10 od Qur'anot ke ti dadam...... Ne brukaj se uste,sramota e.
Gideone,kako ne bi znael sto e burleska,koga glaven akter e EvAngelos za Burleski.
|
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Би сакал да ти одговорам на прашањата, ама си го чекам својот ред и не сакам да се гурам преку ред. Премногу ти бегам во одговорени прашања и незгодно ми е пак да ти одговарам, а ти сеуште ми се врткаш-трткаш на првото мое прашање поставено до тебе од пред 5 месеци (23 Март)
Дури и да ми одговориш на тоа прашање (што не верувам дека ќе се случи) јас сеуште забележително ти бегам во одговорени прашања (и затворени теми) додека ти ми ги поставуваше од водителското столче.
Епа Мирко, на оваа тема јас те претркав. Уште додека ти не беше тука јас си седнав на водителското столче и јас сега поставувам прашања тука, а ти колку и да се обидуваш да ја смениш темата кон Библијата, јас нема да ти дозволам, затоа што ова е моја емисија, ова е мое шоу, мој терен, нема лабаво, МИИИРНО!
|
|||
|
|||
Miralem2
Нов член Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Znam deka bi sakal,NO NEMOZES,NEMAS ODGOVOR.
Na sekoe ama apsolutno na sekoe prasanje ti e daden odgovor. Ako ti e krivo,ako se nerviras,nemaj gajle,ke ti pomine....
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Од тебе миралем не ми е одговорено ниту на едно прашање, ниту на првото мое прашање поставено до тебе на 23 МАРТ ејјјј пет месеци поминаа и уште кривини ми фаќаш, ми спамираш, ми бегаш по теми, го менуваш прашањето, позајмуваш одговори од anakin итн итн...резил.
Не знам уште колку време да те "камшикувам" со тоа прашање Навистина сум без осет нели?
Изменето од EvAngelos - 29.Август.2007 во 03:18 |
|||
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zastrami se,tolku samo moze da ti se kaze. Deka te kamsikuvam na sekoja tema FAKT e,zatoa toj 23 mart si go izbral za OPRAVDUVANJE No,smisli nesto drugo,sramota e so toa uste.
BOLKATA NEMA DA TI POMINE TAKA NIKOGAS,BRATE MILI.
|
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |