|
Макробиотика |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
Vodolija
Нов член Регистриран: 21.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 21.Август.2007 во 15:21 |
Ako znaete nesto za makrobioticki nacin na ishrana, za nekoj priracnik ili k*rs za makrobiotika vo Makedonija, Ve molam pisete.
Na mnogu mesta procitav za makrobiotikata kako nacin za borba protiv rakot, pa zatoa sum zainteresirana za ovoj nacin na ishrana.
Fala mnogu Изменето од mamma - 19.Април.2008 во 19:28 |
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
пробај со ова. напиши macrobiotic на сајтот www.google.com и ќе добиеш избор од линкови, ако разбираш англиски имаш голем избор.
еве еден линк на хрватски http://www.makronova.com/Default.aspx?tabid=1 |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
Vodolija
Нов член Регистриран: 21.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Doqi fala mnogu, ama site tie sajtovi gi pominav po nekolku pati, a na niv samo tekstovi sto e toa teoretski, kakov nacin na ishrana i zivot.
Me interesira dali takvo nesto posti vo Makedonija, koj se zanimava, dali nekoj imal iskustvo?
Sepak fala
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekako deka postoi, makrobiotickiot restoran " Harmonija" i Tanja
|
|
ivankale
Група Регистриран: 24.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 49 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne
|
|
Ivan
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
makrobiotikata najpoveke odgovara za ludje koi imaat krvna grupa A no moze i AB ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
zoko52
Нов член Регистриран: 02.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako znaete nekoj makrobioticki recept za slatko ili za soleno ,molam da mi ispratite.Blagodaram
Изменето од mamma - 19.Април.2008 во 19:14 |
|
zoko52
|
|
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Presovana salata
Priprema: Na 2 šolje sitno seckanog povrća (trećina korenastog, dve trećine lisnatog - najviše do 4 vrste različitog povrća) staviti pola kašičice morske soli i lagano rukom promešati. Masu staviti u presu za pripremanje presovane salate i zatvoriti poklopac. Ako nema prese može se upotrebiti veća posuda na čiju se sredinu pokupi povrće u obliku polulopte. Preko njega se stavi tanjir i odozgo neka posuda sa 2-3 litre vode. Ostaviti povrće pod pritiskom najmanje 45 minuta (može da stoji i 2 - 3 dana, ali tada već liči na blago ukiseljenu turšiju). Povrće se čuva u zatvorenoj tegli u frižideru, koristi se količina od jedne pune kašičice za doručak i pre upotrebe se opere da bi se sprao višak soli. Jede se svaki dan uz doručak. |
|
She sells seashells by the seashore...
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не можам да си го замислам животот без макробиотика.
Ресторан Хармонија-најдобро нешто според мене. |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакате ли овде да напишете по некој макробиотички рецепт???? Мене многу ќе ми помогнете! Па кај да купам јачмен???????? |
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ОООООООо, си најдов не мора да се мачите. ама стварно кај да купам јачмен??????????? |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јачмен има во сите продавници на Виталиа а и на пазар
|
|
|
|
polzavce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
грасиас Блу............ |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
де нада полжавке
|
|
|
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |