|
САМОУБИСТВО (од верски аспект) |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 21> |
Автор | ||
Gideon
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 302 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nepostoi skoro nikakva pricna za samoubistvo,samoubistvoto ne se opravduva i e eden sramen cin za sekoj vernik ili nevernik!Znaci nepostoi tuka nikava hrabrost za nedostojno odzemanje na zivotot!
Toa e najgolemiot sram sto moze nekoj da go napravi!Zatoa sto dusata ne odi ni vo rajot nitu pak vo pekolot,nikoj ne ja saka,ostanuva da luta vo bezredieto,bbez spokoj i mir! |
||
In God we Trust!
God Bless our Land! |
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sto ako toj pred da se samoubie , rekol - prosti mi boze , ama vaka ne mozam poveke da ziveam..."
covekot veke se pokajal i pobaral proska od Gospod, a toj i togas ke ostavi da mu luta dusata? |
||
Gideon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
toa e dosta verojatno no sepak potesko e potpolno da se ogovori na ova prasanje!!No Gospod takviot cin strogo go osuduva
takviot nerazumen i nemilosrden cin,zatoa sto ima mnogu drugi porazumni resenija koi ni se sekogas dostapni! |
||
In God we Trust!
God Bless our Land! |
||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mozebi i ne se, ne moze da znaeme nie sto e vo glavata na onoj sto vrsi samoubistvo, no ete, i samiot velis, golema e verojatnosta deka se pokajal pred da se samoubie, a gospod sepak najstrogo ke go osudi.
i zar ne e vo pravo Brza koga veli, doktator neviden.... |
||
Gideon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
haha,brza ne vo pravo ni najmalku,Gospod ke osudi so toa sto nema da go prifati zatoa sto toa e e neopravdan grev!
|
||
In God we Trust!
God Bless our Land! |
||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
znaci sepak e nemilosrden
|
||
Gideon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa ne e nemilosrde tuku e praveden!Nemoze da se pravi se sto saka a de se pomine nekazneto za loso delo bre,pa ako e taka neamse da imame potreba od religija i verba!
|
||
In God we Trust!
God Bless our Land! |
||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e taka gideon ubavo si kaza IMAME POTREBA OD RELIGIJA I VERA
i zatoa si ja pravime odnosno izmisluvame kako koga narodot imal potreba od kuki sam si napravil...koga mu treba kola sam si pravi ili si kupuva od nekoj drug isto i so religijata..nesto si go izmislis sam nesto ukrades od druga religija i koga da vidis cela kniga :) |
||
end off days 15...14...13....
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Човекот има потреба и од вода, па не ја измислил...
Човекот има потреба и од воздух, па не го измислил...
Човекот има потреба и од љубов, па не ја измислил, а кога се труди пак самиот да си измисли љубов таму каде што нема љубов, обично страда, не е исполнет и не го задоволува.
Така е и со Бог. Човекот има потреба од Бог, како што едно сираче има потреба од свој татко. Измислените "богови" не ја задоволуваат духовната жед на човекот и затоа истите резултираат со една надворешна побожност, а внатрешен немир, фрустрации, духовно мртвило, а во некои случаи со изопачен ум, депресија, самоубиство и сл.
Но верата во вистинскиот Бог ослободува, обновува, нановородува, духовно воскреснува, раѓа плодови на љубов, радост, внатрешен мир, верност, добрина, самоконтрола итн. Изменето од EvAngelos - 26.Август.2007 во 02:14 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Procitaj gi predhodnite postovi se odnesuvase na pusacite.......... |
||
end off days 15...14...13....
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A pusacite se samoubici? Lele i jas sum samoubica, a ne sum znaela!
|
||
Tiesto
Нов член Регистриран: 19.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da se slozuvam so tebe,Allah da gi upati lugeto na praviot pat i Insaellah da gi otrgne od takvite misli.Sepak mislam deka treba popametni temi da pisuvate za razlika od ovaa
sellam
|
||
La illahe illalah
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Никој неможе да знае што се одвивало во умот на самоубиецот во последните мигови од животот. Едно мало, моментно растројство може да направи “крш“ во мозокот. А колку ли повеќе некое душевно заболување?
Но мислам дека иако црквите во принцип не служат опела на покојникот-самоубиец, иако се погребуваат посебно, секап, само Бог знае. Ако се работело за душевно растројство, денес науката знае дека за тоа се одговорни одредени хемиски дисбаланси во функционирање на нервниот систем (впрочем, како што дијабетесот е болест при кој панкреасот недоволно-или воопшто не излачува инмсулин или пак клетките немаат рецептори да го примат, како што за разни болести се одговорни “вишок“ или “кусок“ на одредени материи-исто важи и за душевните заболувања кои може да доведат до самоубиство. Епа сега, јас лично верувам дека иако самоубиството е оцрнето како грев-Бог најдобро си знае која била причината. Според тоа, не би ја окарактеризирала таа индивидуа како грешник. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Самоубиството е голем грев,непростлив грев.
|
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
Внеси реплика | страница <1 1617181920 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |