IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4344454647 98>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2007 во 22:25
ova mi lici na neizbor
moze li vo orginalna verzija da pisuvalo
EVE JA ROBINKATA Gospodova.......? so mislis brate postar?

i toa NEKA MI BIDE
toa zvuci kako rezignacija koga covek vekje nema izbor

jas tuka negledam nekoj entuzijazam vo recenicata

Изменето од anakin - 22.Август.2007 во 22:27
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2007 во 23:13
Tamu pisuva sluginkata, a slugata e sloboden covek i za razlika od robovite sekogas moze da odkaze poslusnost.
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2007 во 23:19
Kako i da e jas kako vernik i sluga bozji od gore navedenoto od Evangelos gledam deka Marija e svesna deka razgovara so angel Bozji i deka toa sto se bara od nea e voljata na Sovrseniot Bezgresniot i znae deka toa e najgolemata cest za edna zena.
Inaku sekoj maz i sekoja zena sonuvaat za sovrsenstvo vo zivotot, pa koga toa ke se dozivee togas toa se sledi, i da mu sluzis na sovrsenstvoto znaci i deka da bides blagosloven sreken itn 
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2007 во 23:32
38.Marija, pak, rece:"Eve ja sluginkata Gospodova, neka mi bide spored zborovite tvoi!". I angelot si otide od nea.

ova mil brate postar ne mi lici na najgolema cest za edna zena
ako si nekoj poznavac na lugjeto ili psiholog , kre primetis deka
recenicata e kako da e pritesneta vo kjose i nema vise beganje
i rezignirano se predava kon sudbinata napisana od nekoj drug

vidis i jas si tolkuvam kako i ti

no se nadevam deka se pojke lugje kje procitat i moeto i tvoeto viduvanje na sluckata , pa da vidime koj kako ja custvuva recenicata i dejstvoto sto proizleguva od neja

pozdrav

Изменето од anakin - 22.Август.2007 во 23:33
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2007 во 00:54
abe znaes sto: nas zivotot non stop ne stava v kjose za da birame pomegju dve zla.
  A ovde imame primer kade se bira ne dali da go poslusam Trajko ili Petko, tuku i e napravena cest da bira da go prifati Mr right - sovrseniot, ili ne.
ke dadam primer so koj poveketo vernici nema da se soglasat zosto e glupava sporedbata sama po sebe., ama smetam deka e zgodna za da svatite vie koi ste zaslepeni od fizickiot izgled
toa ti e kako sega na nekoe siromasko devojce koe stotuku stanalo polnoletno koe sonuva za Bred Pit ete da i dojdit toj onaka sred Nok i da i recit zdravo malecka . jas sum siguren deka nema nitu da gi trie ocite nitu da si mava slakanici, za da se razbudi, niti da ceka ovoj nesto da dodade, ami ke mu se vdade so guskanje vo delirijum kako tinejdzerkite na koncert od Elvis Pristli vo ranite 60-ti god

Изменето од postariot brat - 23.Август.2007 во 00:56
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2007 во 00:56
i sto kaza sega ????
deka marija se palela na angeli????????
end off days 15...14...13....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2007 во 01:00
Neka mi prostit gospod za primerov zosto Bred Pit (ne sakam da sudam)ama ne moze da se rece deka e sovrsen, ili Bog, i tamu ne stanuva zbor za fizicka atrakcija tuku za platonska cista ljubov kon sovrsenstvoto. taka i zacnuvanjeto se slucilo bezgresno, ili so osenuvanje, posle sto Marija ostanala devica
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2007 во 01:03

Originally posted by goor goor напиша:

sto kaza sega ????
deka marija se palela na angeli????????

Baz zaradi ova i rekov deka sekoj vernik ke recit deka primerov e mnogu glupav so sto se soglasuvam, ama morase zaradi nekoi zaslepeni od fizickiot izgled

Изменето од ACELERA - 23.Август.2007 во 01:40
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2007 во 01:25
a si se zamislil
za terminot  zaslepenosta prema verata i duhovnoto negledajki go covekot i negovata ljubov kon drugiot covek?

Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2007 во 03:49
Мирко, честитам! забава забавазабава

Денес правиш 5 месеци од моето прво прашање поставено кон тебе на кое сеуште немаш одговор.
Ај нека ти се со среќа, само да не ти се множат голема%20насмевка
Се надевам дека, ако не денес, барем за годишнина (23 Март 2008) ќе ме удостоиш со одговор намигнување
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2007 во 08:59
Pa Anakine ljubovta kon covekot i e osnova na verata, so toa sto ne e pravo na izbor tuku e zakon -da se saka blizniot svoj.
a podocna Isus koga go prasale koj im e blizen, toj odgovoril so parabolata za dobriot samarjanin, inaku evreite i Samarjanite vo toa vreme bile smrtni neprijateli.So toa se saka da se kaze deka treba da se sakaat duri i neprijatelite.
Sto se odnesuva do zaslepenosta vo verata kamo srekja da ema barem eden covek koj veruva slepo, i gi pocituva site Bozji zakoni.No za zal toa ne e taka so nas lugjeto, od adam navaka nie site kako prvo da morame da se ogresime za da svatime deka so toa  najveke si gresime samite sebe si.

Изменето од postariot brat - 23.Август.2007 во 09:04
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2007 во 10:32
grev e kategorija
humana
tradicinoalna
estetska
opsto kulturno prifatena
i tn

fintata e vo toa sto
kategorijta  ja opredelija ljugjeto ( i ako vie tvrdite deka grev e okarakteriziran od gospod ili Isus i drugite svetci i proroci)

e tuka se razlikuvame nie ateisti
zatoa sto - ako od glednata tocka deka covekot gi opredelil faktorite koj
socinuva grev, ako nema nitu edna pricina nie NE SME GRESNI

a vie vernicite - STE SEKOGAS GRESNI zatoa sto i ne vi e jasna OD BOGA dadena pricina za nekoisi nebesen grev

Изменето од anakin - 23.Август.2007 во 11:26

Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2007 во 11:15
ПРАШАЊЕ:

Што вели к*ранот за вонземјаните? Постојат или не?

Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2007 во 11:25
Koga toa zacnuvanje bi se slucilo vo domot kade ziveele Josif i Marija i ne bi bilo strasno, ama taa otisla 3 meseci na gosti i se vratila trudna....

"Semejstvoto na Zaharija í dozvolilo na Marija da prestojuva vo nivnata ku}a. Isus bil za~nat vo ku}ata na Zaharija.
----------------------------
Vo Biblijata e zabele`ano: "I ostana Marija so nea okolu tri meseci, pa se vrati doma"(Luka 1:56). Potoa, nema bibliski zapisi za kakva bilo natamo{na sorabotka pome|u Marija, Elisaveta i Zaharija. Te{kotiite za Marija i Isus zapo~nale otkako Marija ja napu{tila ku}ata na Zaharija. Semejstvoto na Zaharija trebalo da bide za{titen yid za Isus, sé do krajot.

Po kratko vreme, Josif otkril deka Marija e trudna. Kolku golema bila negovata v~udovidenost vo toj moment! Marija, negovata sakana svr{enica, bez da ima odnosi so nego, zatrudnela po trimese~en prestoj na drugo mesto. Prirodno bilo Josif da ja pra{uva Marija ~ie e bebeto vo nejzinata utroba. [to }e se slu~elo ako toga{ Marija otvoreno mu objasnila sé? Ako otkriela sé, toa mo`elo da zna~i kraj na nivniot rod. Zatoa Marija ednostavno odgovorila deka zatrudnila od Svetiot Duh.

Lu|eto od okolinata po~nale da ja zabele`uvaat bremenosta na Marija.[to }e se slu~elo ako Josif izjavil deka ne znae ni{to za toa? No Josif bil pravi~en ~ovek. Veruval vo otkrovenieto na Boga i ja {titel Marija, velej}i deka toj e odgovoren za nejzinata bremenost. Marija mo`ebi bila ismejuvana zatoa {to zatrudnela za vreme na svr{uva~kata, no ja odbegnala smrtta od kamenuvawe.

Otprvin Josif, koj ja sakal Marija, ja {titel na ovoj na~in. Sepak, golema bolka go ti{tela dlaboko vo srce. Koga se rodil Isus, Josifovite somnevawa za negoviot tatko se zgolemile i toj stradal. Kako {to Isus rastel, tie dvajcata stanuvale sé pooddale~eni vo srcata. Zatoa ~esto se pojavuvale semejni problemi. Isus bil gledan kako vonbra~en sin i, bez za{titata na semejstvoto na Zaharija i qubovta na Josif, toj rastel so neopisliva osamenost vo srceto. "

Klasicen primer koga poradi sram od ismejuvanje se progoltuvaat nekoi raboti.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4344454647 98>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.