|
ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ |
Внеси реплика | страница <1 4243444546 98> |
Автор | |
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па сеа, ти праша, јас ти одговорив. Ако те занима, како што, да дебатираме. Ако си за мајтап, немој да мислиш дека аџија не е мајтапџија.
|
|
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e moze li da glasame kako zabremenila Marija????
:) :) :) :) :) Od Adzija Еволуцијата, и да се случила, прашањето е подлабоко, т.е. ЗОШТО СЕ СЛУЧИЛА? Која сила ја потикнала, ја насочувала, ја раководела, и ја натерала да се случи? Самата од себе? samata od sebe se slucila da. Moze da mi odgovoris na edno prasanje???? ako zememe primer deka eve bog go sozdal covekot ZOSTO go sozdal....??????? ako go sozdal samo zaradi toa da ima nekoj sto ke mu se poklonuva i ke go "saka samo nego najmnogu od se" ne nisto poveke od diktator - kako sto kaza brza. ako ne e za toa- zosto spored vas BOG NE SOZDAL???? |
|
end off days 15...14...13....
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
цитирај ме доследно:
НЕ заборавај, ex nihilo, nihil fit! |
|
Kleopatra
Сениор Регистриран: 02.Септември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 90 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Isus bil otelotvorena dusa kako i site nie. Zacnat bil na istiot nacin kako i site nie.
No od nas se razlikuval po nivoto na SVESNOST.
Dodeka nie talkame po mrakot negovoto nivo na svesnost bilo ramno na najvisokoto duhovno bitie. Odnosno, poinaku kazano, Isus e dusa od povisok stepen na svesnost. Takvi dusi retko se otelotvoruvaat na Zamjata. Ako veke i se otelotvorat toa go pravat za da ni go pokazat pravilniot pat, a nie po nivnata fizicka smrt pravime religii i uste dolgo razmisluvame za niv. Tie gi imaat zavrseno krugovite na samsarata (povtornite ragjanja i umiranja-inkarnacii i reikarnacii). Takvite visi dusi egzistiraat vo duhovniot svet. Tie go pratat naseto duhovno napreduvanje, go pomagaat (preku nasata intuicija, na peimer) i tazni se poradi nasite padovi. Padovite ni se sucuvaat poradi grevovite sto gi pravime, a grevovite gi pravime pod vlijanie na negativnite satanski duhovni energii koi nemaat drug izvor na pribiranje na energija za svoeto egzistiranje osven od nasata duhovna energija.
Koga site bi stanale svetci i bi go dostignale nivoto na svesnost koja ja ima Isus togas satanata ke ostane bez egzistencija, ke prestane da postoi. No zatoa toj e lukav i prefrigano manipulira so nas. Se hrani so nasite negativni cuvstva na: razvrat, omraza, bes, lutina, ljubomora i dr. so nasite losi dela: ubistva, krazbi i tn.
Vo nasiot otelotvoren zivot site sme staveni so nasata SLOBODNA VOLJA da birame pomegju DOBROTO I DUHOVNOTO NAPREDUVANJE, SVETLINATA i LOSOTO I DUHOVNOTO NAZADUVANJE, TEMNINATA, DO KONECNOTO ISCEZNUVANJE NA DUSATA (vtora smrt, zatoa sto dusata se hrani so ljubov i svetlina koi dokolku gi nema taa postepeno usceznuva).
Satanskite negativni duhovni sili bidejki nemaat drug izvor na energija zaradi egzistencija SAKAAT DA NE UNISTAT hranejki se so nasata duhovna energija.
Od mene za sega tolku,
BOG NEKA NE CUVA OD ZLO,
POZDRAV,
Kleopatra
|
|
>правиимгоналуѓетоонаштосакаштиедатигоправаттебе<
|
|
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убаво размислување.
Повисокиот степен на свесност е апстрактен поим за многумина. Затоа постои буквалната и присилна страна на религијата.. |
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
Реакт
Сениор Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Клеа,
И тебе Бог нека те чува. Со вакви мудрости..... А за еволуцијата - па некои кои веруваат во неа мислам дека се уште се на некое ниво пред човекот. |
|
Без коментар
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кеопатра, кој ти е изворот на информации за и околу Исус?
Од каде ги знаеш овие работи што погоре ги наведуваш?
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Реакт
Сениор Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кој и да и е изворот - многу и е заматен.
|
|
Без коментар
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убаво прашање Евангелос. Ваквите источњачки дрнчови од религија, всушност само даваат тврдења, без никаква историска потпора во реалноста на животот на Исус.
Ајде да видиме дали така велел Исус? Дали така велеле тие околу него? Не само паушално, да си СОЗДАВАМЕ ние религија, каква што ни одговара... |
|
Rile
Нов член Регистриран: 19.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako jas prasav nesto greska vo red Agijata me ispravi,ne bilo od miris na cveke tuku nesto drugo nekoa si direktna kreatorska intervencija. A ti prasaj a majka ti, neka ti ja objasne ovaa kreatorska intervencija. |
|
Veruvaj mu samo na svoite jajca !!!!
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Риле, еве ти го библискиот извештај за тоа како зачнала Марија...
"Тогаш ангелот и рече: „Не бој се Марија, зашто си нашла милост пред Бога. И ете, ќе зачнеш и ќе родиш Син, и ќе Му го дадеш името Исус. Тој ќе биде голем и ќе се нарече Син на Сeвишниот. И Господ Бог ќе Му го даде престолот на Неговиот татко Давид. И ќе царува над Јакововиот дом довека, и Неговото Царство не ќе има крај.” А Марија му рече на ангелот: „Како ќе биде тоа, кога не знам за маж?” Ангелот одговори и и рече: „Светиот Дух ќе дојде на тебе и силата на Сeвишниот ќе те осени; затоа Светото кое ќе биде родено од тебе - ќе се нарече Божји Син. "
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Rile
Нов член Регистриран: 19.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Od koja Biblija od stariot zavet ili noviot |
|
Veruvaj mu samo na svoite jajca !!!!
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
alelujaaaaaaaaaaaaaaaaa a mislese nekoj za kjefot na Marija??????? bas me interesira imala li ona izbor da prifati ili da odbie?????? |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bas me interesira Citatov samiot za sebe zboruva vo odnos na tvoeto prasanje, Anakine:
SVETO EVANGELIE SPORED LUKA 1.38
38.Marija, pak, rece:"Eve ja sluginkata Gospodova, neka mi bide spored zborovite tvoi!". I angelot si otide od nea.
|
|
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
|
Внеси реплика | страница <1 4243444546 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |