|
Математика |
Внеси реплика | страница <1 56789 18> |
Автор | |
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
polesno kje bese ako master ubavo ja pisese zadacata kako e postavena, mada ako ima skener najubavo kje bide da skenira i da zakaci slika od zadacata
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne smeav na digitron .... si proveruvav kolku ja pamtam tablicata za trigonometriskite funkcii ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
ultra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e da de ... sin190° kako ja presmeta na pamet??
aj za 120° 360° moze ama za 190°?? |
|
ultra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
isto racunase i sqrt(3)/2 deka e 0.86602540378443864676 na pamet??
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
iskreno mislev deka nikoj ne cita ... samo taka si pisuvame ... a i samite zadaci bea postaveni za zezanje ... Изменето од marco_antony - 21.Август.2007 во 07:24 |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Pimp Daddy Manev
Сениор Регистриран: 15.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 2057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koi za zezanje be?moite?neeeeabe denes polagav matematika zatoa vi rekov da resite...inace ne ja napisav matematicki...kako so treba...zatoa sto ne znam kakofala vi i na dvajcata sto mi pomognavte...inace poloziv deneska
|
|
Better watch how you talk, when you talk about me...Cause I'll come and take your life away!
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
cestitki prijatele ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
ultra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Cestito i od mene
|
|
ultra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za da pisuvate stepeni i indeksi eve vi kako mozete na forumov da go pravite:
namesto dadenite kruzni zagradi () stavete kcadratni zagradi []... ako pisuvam so kvadratni zagradi nema nisto da se gleda... za stepen: (sup)(/sup) pr: x(sup)y(/sup) ........xy za index: (sub)(/sub) pr: x(sub)y(/sub) ........xy |
|
ROYAL
Сениор Регистриран: 24.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 0 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еј ај и мене помогнете ми јас полагам утре имам слични задачи во исто школо сме 1. Реши ја равенката: Vx² + x =25 2. cos 575 o, cos 865 o + sin 395 o,sin 505 o ако ви се тешки тие, пробајте оваа 3. Реши го триаголникот a=17 b=12 c=9 Изменето од ROYAL - 21.Август.2007 во 11:42 |
|
|
|
ROYAL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ТОА МАЛОТО "o" МИ ЗНАЧИ СТЕПЕН
не можам да го направам тоа како влечка |
|
|
|
marence
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lele se sum zaboravila a si vikam lesni zadaci eve da poresavam
toa prvata zadaca da ne kvadratna ravenka x1/2=(-1+-sgrt(100V-1))/2v taka bese i posle uslovi vo koi se dvizat nepoznatite? |
|
ultra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pisuvajte kako sto treba, ako ne e zaebancija i ako sakate odgovor... a ovaka kako sto se postaveni se tolku glupi sto ni na zaebancija ne licat Ajde kazuvaj sto da ti resam od triagolnikoT?? sto fali?? agliste li?? ako treba da se proracunaat aaglite pisi... ili taa 2ta trigonometriskata...... sto se bara?? dali se isti?? |
|
ROYAL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ама ги пишав како што се во тестот, само ова што го гледаш е напишано, единствено што не напишав добро се степените
Изменето од ROYAL - 21.Август.2007 во 12:52 |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |