IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - КУРАНОТ Е КНИГА ИСПРАТЕНА ОД БОГ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

КУРАНОТ Е КНИГА ИСПРАТЕНА ОД БОГ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 23>
Автор
Порака
the king Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Август.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 458
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај the king Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2007 во 17:44
STO NE VERUVAS ?????????

PRASAJ GO POPOT KE TI KAZE !!!!

A JAS IMAM 18 GOD SAMO TOLKU.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Кон врв
Sektas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Август.2007
Поени: 175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sektas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2007 во 17:47
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

[QUOTE=the king]DAJ DA JA VIDEME PRAVATA PRVOBITNA BIBLIJA KOJA E NAPISANA NA ARAPSKI JAZIK

Da ti kazam pravo prv pat slusam deka prvata biblijata e pisana na arapski.Jas kolku sto znam e na hebrejski.

Изменето од Sektas - 19.Август.2007 во 17:48
.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај the king Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2007 во 17:47
EVANGELOS NE GO NEGIRAM TOA DEKA ISA(ISUS) E RASPNAT I VOSKRESNAT I JAS VERUVAM VO TOA NO TOJ E SAMO PROROK A NE BOG ILI BOZJI SIN

TOJ E SAMO PROROK KAKO I MUHAMMED I DRUGITE PRED NIV.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2007 во 17:48
Originally posted by the king the king напиша:

NE EVANGELOS NEMALE ALAT SO KOJ BI GO UTVRDILE TOA.
BIDEJKI I DENES GLEDAJKI VO ZVEZDATA SEVERNICA NE MOZES DA ZABELEZIS TEKA TREPERI, ZNACI NE SE GLEDA SO GOLO OKO.

Прво, тоа "северница" ти е додадено, таму вели "се колнам во ѕвездада што трепери", а не вели "се колнам во северницата што трепери".
Второ, ако е ведро вечер, разгледај го малку ѕвезденото небо и изброј ги ѕвездите што ќе забележиш дека треперат. Ќе видиш дека има повеќе од една кои треперат намигнување 
Трето, во тоа време немало осветлување како што има денес и во такви услови многу подобро и појасно се гледа небото навечер. Не знам дали си го набљудувал небото од некое село на некоја планина да видиш како добро се гледа и млечниот пат, а ѕзвездите дури и со рака можеш да ги фатиш (симболично).
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Sektas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Август.2007
Поени: 175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sektas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2007 во 17:49
King burger pa ti uste maku ke izlezes hristijanin.Samo malku ti fali za spasenie.голема%20насмевка
.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2007 во 17:50

EVANGELOS NE GO NEGIRAM TOA DEKA ISA(ISUS) E RASPNAT I VOSKRESNAT I JAS VERUVAM VO TOA

Јас пак мислев дека веруваш во Коранот дека е Божја објава (бидејќи тој го тврди спротивното). Извини, недоразбирање намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај the king Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2007 во 17:52
PA JAS NE VELA DEKA VELI ZVEZDATA SEVERNICA NO NAUKATA DOKAZA DEKA TJA E ZVEZDATA KOJA TREPERI.

MISLIS DEKA SITE TREPERAT ??

NE E TOCNO JAS MNOGU DOBRO GO ZNAM TOA

A TI NEMORA DA PRIZNAES AKO NE SAKAS !!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај the king Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2007 во 17:54
NE ME RAZBIRAS TI SAKAM DAKAZAM DEKA ISLAMOT ISTO TAKA NI KAZUVA DEKA ISA E RASPNAT I VOSKRESNAT I DEKA POVTORNO KE SE VRATI NA ZEMJATA.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2007 во 17:55
не мора да ми веруваш мене, почекај уште малку ќе се стемни намигнување

btw. eве ти едно стихче од Библијата...

Законот и Пророците беа до Јована. Оттогаш се проповеда Евангелието за Божјото Царство (Исус во Лука 16:16)

Значи Исус вели дека Пророците беа до Јована (1век), а Мухамед е од 7век. Затоа според Библијата (Исус) Мухамед не е Божји Пророк.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2007 во 18:00

NE ME RAZBIRAS TI SAKAM DAKAZAM DEKA ISLAMOT ISTO TAKA NI KAZUVA DEKA ISA E RASPNAT I VOSKRESNAT I DEKA POVTORNO KE SE VRATI NA ZEMJATA.

Исламот не го вели тоа кинг, исламот, поточно Коранот (Светата книга на муслиманите) вели дека Аллах го избавил Иса пред Тој да биде распнат, а на Негово место бил распнат најверојатно Јуда (демек Аллах им ги замутил умовите и им се причинило дека Јуда е Иса), а Иса пак го земал на небото кај себе.
Не знам од кај ти се горните информации, ама јас имам Коран дома и од него си читкам, а  ако сакаш и тебе ќе ти пратам електронска верзија на Коранот (на македонски јазик) и ќе ти ги посочам стиховите каде тој го вели тоа.
Ако сакаш, остави ми е-маил на лична порака, бидејќи наскоро морам да излегувам.
Поздрав!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај the king Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2007 во 18:00
ZNACI ISUS NE E PROROK TUKU SIN BOZJI ILI BOG ???

KAKO MOZE BOG DA IMA SIN ??

KAKO MOZE OBICNA ZENA DA OSTANE BREMENA SO BOG ???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај the king Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2007 во 18:03
AHA PREPRAVENA VERZIJA CE MI PRATIS NE MI TREBA JAS ZNAM DOBRO STO VELI k*rANOT NEMOJ DA VELIS DEKA GO RASPNALE JUDA TUKU PRAVILNO VO ISLAMOT E ANGEL SO LIKOT NS ISA.

A DALI TI ZNAES ZASTO ISA E VOZDIGNAT ?
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2007 во 18:06
bozji bestsellerголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2007 во 18:11
Во Библијата Исус е наречен Пророк, но не и само Пророк. Тој е наречен и Господ, и Бог, и Божји Син, и Човеков Син, и Светлината, и Првиот и Последниот, и Алфа и Омега, и Воскресението итн итн..
Ајде друг пат кога ќе имам повеќе време ќе ти ги објаснувам и докажувам овие "титули" на Христос.

AHA PREPRAVENA VERZIJA CE MI PRATIS NE MI TREBA JAS ZNAM DOBRO STO VELI k*rANOT NEMOJ DA VELIS DEKA GO RASPNALE JUDA TUKU PRAVILNO VO ISLAMOT E ANGEL SO LIKOT NS ISA.

Еве ти линк, па симни си го сам...

поздрав пријателче големо%20гушкање
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 23>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.