|
КУРАНОТ Е КНИГА ИСПРАТЕНА ОД БОГ |
Внеси реплика | страница <1234 23> |
Автор | |
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
STO NE VERUVAS ?????????
PRASAJ GO POPOT KE TI KAZE !!!! A JAS IMAM 18 GOD SAMO TOLKU. |
|
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Sektas
Сениор Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da ti kazam pravo prv pat slusam deka prvata biblijata e pisana na arapski.Jas kolku sto znam e na hebrejski. Изменето од Sektas - 19.Август.2007 во 17:48 |
|
.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
|
|
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EVANGELOS NE GO NEGIRAM TOA DEKA ISA(ISUS) E RASPNAT I VOSKRESNAT I JAS VERUVAM VO TOA NO TOJ E SAMO PROROK A NE BOG ILI BOZJI SIN
TOJ E SAMO PROROK KAKO I MUHAMMED I DRUGITE PRED NIV. |
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прво, тоа "северница" ти е додадено, таму вели "се колнам во ѕвездада што трепери", а не вели "се колнам во северницата што трепери".
Второ, ако е ведро вечер, разгледај го малку ѕвезденото небо и изброј ги ѕвездите што ќе забележиш дека треперат. Ќе видиш дека има повеќе од една кои треперат
Трето, во тоа време немало осветлување како што има денес и во такви услови многу подобро и појасно се гледа небото навечер. Не знам дали си го набљудувал небото од некое село на некоја планина да видиш како добро се гледа и млечниот пат, а ѕзвездите дури и со рака можеш да ги фатиш (симболично).
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Sektas
Сениор Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
King burger pa ti uste maku ke izlezes hristijanin.Samo malku ti fali za spasenie.
|
|
.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас пак мислев дека веруваш во Коранот дека е Божја објава (бидејќи тој го тврди спротивното). Извини, недоразбирање
|
|
|
|
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PA JAS NE VELA DEKA VELI ZVEZDATA SEVERNICA NO NAUKATA DOKAZA DEKA TJA E ZVEZDATA KOJA TREPERI.
MISLIS DEKA SITE TREPERAT ?? NE E TOCNO JAS MNOGU DOBRO GO ZNAM TOA A TI NEMORA DA PRIZNAES AKO NE SAKAS !! |
|
|
|
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE ME RAZBIRAS TI SAKAM DAKAZAM DEKA ISLAMOT ISTO TAKA NI KAZUVA DEKA ISA E RASPNAT I VOSKRESNAT I DEKA POVTORNO KE SE VRATI NA ZEMJATA.
|
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не мора да ми веруваш мене, почекај уште малку ќе се стемни
btw. eве ти едно стихче од Библијата...
Законот и Пророците беа до Јована. Оттогаш се проповеда Евангелието за Божјото Царство (Исус во Лука 16:16)
Значи Исус вели дека Пророците беа до Јована (1век), а Мухамед е од 7век. Затоа според Библијата (Исус) Мухамед не е Божји Пророк.
|
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Исламот не го вели тоа кинг, исламот, поточно Коранот (Светата книга на муслиманите) вели дека Аллах го избавил Иса пред Тој да биде распнат, а на Негово место бил распнат најверојатно Јуда (демек Аллах им ги замутил умовите и им се причинило дека Јуда е Иса), а Иса пак го земал на небото кај себе.
Не знам од кај ти се горните информации, ама јас имам Коран дома и од него си читкам, а ако сакаш и тебе ќе ти пратам електронска верзија на Коранот (на македонски јазик) и ќе ти ги посочам стиховите каде тој го вели тоа.
Ако сакаш, остави ми е-маил на лична порака, бидејќи наскоро морам да излегувам.
Поздрав!
|
|
|
|
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZNACI ISUS NE E PROROK TUKU SIN BOZJI ILI BOG ???
KAKO MOZE BOG DA IMA SIN ?? KAKO MOZE OBICNA ZENA DA OSTANE BREMENA SO BOG ??? |
|
|
|
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
AHA PREPRAVENA VERZIJA CE MI PRATIS NE MI TREBA JAS ZNAM DOBRO STO VELI k*rANOT NEMOJ DA VELIS DEKA GO RASPNALE JUDA TUKU PRAVILNO VO ISLAMOT E ANGEL SO LIKOT NS ISA.
A DALI TI ZNAES ZASTO ISA E VOZDIGNAT ? |
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bozji bestseller
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во Библијата Исус е наречен Пророк, но не и само Пророк. Тој е наречен и Господ, и Бог, и Божји Син, и Човеков Син, и Светлината, и Првиот и Последниот, и Алфа и Омега, и Воскресението итн итн..
Ајде друг пат кога ќе имам повеќе време ќе ти ги објаснувам и докажувам овие "титули" на Христос.
Еве ти линк, па симни си го сам...
поздрав пријателче
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1234 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |