![]() |
|
КУРАНОТ Е КНИГА ИСПРАТЕНА ОД БОГ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1920212223> |
Автор | ||||
Tiesto ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 19.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Navistina kafirot si ostanuva kafir.Pred da dade nekoj od vas komentar na ova bi sakal samo da objasnam neso vo vrska so poimot kafir.Siguren sum deka mnogumina od vas ne go znaat ovoj poim t.e negovoto znacenje.Kafir ne e sekoj pravoslaven ili bez razlika od koja i da e vera,kafir e onoj covek koj ja znae vistinata koj veruva deka Bog postoi i koj znae koja e pravata religija a toa ne go priznava.InsaAllah gospod da ne cuva od vakvite.a na onie koisto ne go znaat dovolno islamot bi mu preporacal samo da doznaat neso poveke za nego i insaAllah da ne bidat od onie za koi predmalce pisav.Zal mi e za onie koisto neznaat dovolno za islamot a komentiraat nesto bez vrska. Miralem gledam deka navistina si dobar vernik i navistina mi e cest so mozam da naucam mnogu raboti od tebe.Gi imam citano site ovie temi i navistina sum iznenaden.sellam |
||||
La illahe illalah
|
||||
![]() |
||||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
|||
Kakvi se nebulozi se pisuvaat da nemoze covek prosto da se iznacudi. Prvo da go popravam malku "the king"... Koga tvrdite deka voskresnal,toj verovatno i ne go poznava toj bibliski zbor,oti Muslimanite veruvaat deka Allah dz.s Isus go go spasil od neprijatelite i od onie koi sakale zlo da mu nanesat,no ne i deka Voskresnal (se vratil od mrtvite) i deka e raspnat i deka e ubien.
Znaci verovatno zbrka vo poimite.
E pa,redno bese da priznaes,MasAllah
![]() ![]()
Tocno,no,sto e Gospod ? Vo Makedonskiot Jazik pod poimot Gospod i Bog,se podrazbira edno te isto... no samo vo Makedonskiot. Ako citas biblija na Angliski jazik ima jasna razlika,Isus se spomnuva kako "Lord" a Bog kako "God" Lord znaci GOSPODIN a God znaci BOG. Koga mu se obrakjaat so Gospodi,toa e Gospodine. Znaci ne e BOG.
NIKADE.
Site sme nareceni Sinovi Bozji.
I svetlinata i Patot i Vistinata se nareceni site Bozji pratenici i toa i BILE sto sakale nejkele mora da prifatite deka i Mojsie bil PATOT I VISTINATA.
|
||||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||||
![]() |
||||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
|||
NE E RASPNAT NE E VOSKRESNAT :)
|
||||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||||
![]() |
||||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|||
Во Библијата Исус е наречен Пророк, но не и само Пророк. Тој е наречен и Господ, и Бог, и Божји Син, и Човеков Син, и Светлината, и Првиот и Последниот, и Алфа и Омега, и Воскресението итн итн..
Ајде друг пат кога ќе имам повеќе време ќе ти ги објаснувам и докажувам овие "титули" на Христос.
Еве ти линк, па симни си го сам...
поздрав пријателче
![]() |
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
![]() |
||||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|||
bozji bestseller
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
![]() |
||||
the king ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
|||
AHA PREPRAVENA VERZIJA CE MI PRATIS NE MI TREBA JAS ZNAM DOBRO STO VELI k*rANOT NEMOJ DA VELIS DEKA GO RASPNALE JUDA TUKU PRAVILNO VO ISLAMOT E ANGEL SO LIKOT NS ISA.
A DALI TI ZNAES ZASTO ISA E VOZDIGNAT ? |
||||
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
|||
ZNACI ISUS NE E PROROK TUKU SIN BOZJI ILI BOG ???
KAKO MOZE BOG DA IMA SIN ?? KAKO MOZE OBICNA ZENA DA OSTANE BREMENA SO BOG ??? |
||||
|
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|||
Исламот не го вели тоа кинг, исламот, поточно Коранот (Светата книга на муслиманите) вели дека Аллах го избавил Иса пред Тој да биде распнат, а на Негово место бил распнат најверојатно Јуда (демек Аллах им ги замутил умовите и им се причинило дека Јуда е Иса), а Иса пак го земал на небото кај себе.
Не знам од кај ти се горните информации, ама јас имам Коран дома и од него си читкам, а ако сакаш и тебе ќе ти пратам електронска верзија на Коранот (на македонски јазик) и ќе ти ги посочам стиховите каде тој го вели тоа.
Ако сакаш, остави ми е-маил на лична порака, бидејќи наскоро морам да излегувам.
Поздрав!
|
||||
|
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||
не мора да ми веруваш мене, почекај уште малку ќе се стемни
![]() btw. eве ти едно стихче од Библијата...
Законот и Пророците беа до Јована. Оттогаш се проповеда Евангелието за Божјото Царство (Исус во Лука 16:16)
Значи Исус вели дека Пророците беа до Јована (1век), а Мухамед е од 7век. Затоа според Библијата (Исус) Мухамед не е Божји Пророк.
|
||||
|
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||
NE ME RAZBIRAS TI SAKAM DAKAZAM DEKA ISLAMOT ISTO TAKA NI KAZUVA DEKA ISA E RASPNAT I VOSKRESNAT I DEKA POVTORNO KE SE VRATI NA ZEMJATA.
|
||||
|
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||
PA JAS NE VELA DEKA VELI ZVEZDATA SEVERNICA NO NAUKATA DOKAZA DEKA TJA E ZVEZDATA KOJA TREPERI.
MISLIS DEKA SITE TREPERAT ?? NE E TOCNO JAS MNOGU DOBRO GO ZNAM TOA A TI NEMORA DA PRIZNAES AKO NE SAKAS !! |
||||
|
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||
Јас пак мислев дека веруваш во Коранот дека е Божја објава (бидејќи тој го тврди спротивното). Извини, недоразбирање
![]() |
||||
|
||||
![]() |
||||
Sektas ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 175 |
|||
King burger pa ti uste maku ke izlezes hristijanin.Samo malku ti fali za spasenie.
![]() |
||||
.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
|
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||
Прво, тоа "северница" ти е додадено, таму вели "се колнам во ѕвездада што трепери", а не вели "се колнам во северницата што трепери".
Второ, ако е ведро вечер, разгледај го малку ѕвезденото небо и изброј ги ѕвездите што ќе забележиш дека треперат. Ќе видиш дека има повеќе од една кои треперат
![]() Трето, во тоа време немало осветлување како што има денес и во такви услови многу подобро и појасно се гледа небото навечер. Не знам дали си го набљудувал небото од некое село на некоја планина да видиш како добро се гледа и млечниот пат, а ѕзвездите дури и со рака можеш да ги фатиш (симболично).
|
||||
|
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1920212223> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |