IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - УСЛОВИ ЗА ПРОМЕНА НА ВЕРА?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

УСЛОВИ ЗА ПРОМЕНА НА ВЕРА?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 11>
Автор
Порака
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 18:15
Затоа прашав, што е тоа нешто кое би го променило (ајде може и како што ти кажа „усовршило“) вашето верување?

Зар не е примитивно да се каже „јас ќе верувам дека светот е црно-бел, па кој што сака нека вика“?

pa jas i toa ti objasnuvam celo vreme, go imas vo sebe na pocetok dodeka si dete, ne si svesen za sto stanuva zbor, potoa poleka go pronaogjas vo sebe i go neguvas. koga i da se somnevas (a sum se somnevala) se poveke sfakas deka e toa taka i taka prodolzuva da se zacvrstuva sekoj den. nemozes a da ne veruvas, ednostavno e posilno od tebe
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 18:19
работата не беше околу тоа дали треба да веруваш (сите ние веруваме во нешто), туку ВО ШТО веруваш!

Дали треба затоа што ни е „вродено“, Бога да прекроиме според нашата кројка за да го „собере“ во нашиот вроден инстинкт? Или треба нашите верувања да ги кроиме „по мерка“, на вистината?

јас сум за второво...намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 18:21
Originally posted by аџија аџија напиша:

работата не беше околу тоа дали треба да веруваш (сите ние веруваме во нешто), туку ВО ШТО веруваш!

Дали треба затоа што ни е „вродено“, Бога да прекроиме според нашата кројка за да го „собере“ во нашиот вроден инстинкт? Или треба нашите верувања да ги кроиме „по мерка“, на вистината?

јас сум за второво...намигнување

Bog e vistinata , Bog ima mnogu sinonimiсреќасреќасреќасреќа

nesakam povise da diskutiram za ova, mislam deka se razbravme
pozdrav
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 18:22
намигнување доста%20е
Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 18:30
голема%20насмевка Веќе кога ја спомна WIKI  па сите користиме интернет можеа некои и линк да дадат до страните од кај преведуваленамигнување=))

А тоа со далтонистите ти го спомнав поради површноста
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 18:30
i uste nesto samo da ti kazam adzija sto nema vrska sega so temava a zaboraviv da go napisam. neli vikase za daltonistite deka nekoi moze da se operiraat...znaci imale osnova pa gi operirale i progledale i dosle do toa za koe potencijalno se stvoreni da seсреќасреќасреќасреќасреќасреќасреќасреќа

ova ke mu dojde kako NE PO VRAT PO SIJA, ja otupev ama aj....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 18:34
I da se pretstavam fino lepo na site na forumov

zdravo na site, jas sum connected i ne sum radikalnaсреќасреќасреќасреќасреќа
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 18:34
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by connected connected напиша:

ama bas pod nikakvi. nikoj nemoze da me ubedi vo sprotivnoto na ona vo koe jas veruvam, toa nema nikakva smisla

Сакаш да кажеш дека си се родила со убедувањето што го имаш сега? среќа

ne sum se rodila tuku bilo vo mene a so tekot na godinite samo se modificiralo i sekoj den raste i raste. nemozeme da bideme nesto za koe ne sme potencijalno stvoreni da sme.
ne sum kriva so i Gospod ima svoi favoritiсреќасреќасреќасреќа

Малку си ми нејасна conected..
Прво велиш дека не си се родила со сегашното убедување, а потоа велиш дека тоа било во тебе.
Од кога било во тебе твоето сегашно убедување?

Ако е од раѓањето значи сепак си се родила со него.
Ако не е од раѓањето, значи сепак постоел момент во твојот живот кога си го променила убедувањето (сменила вера).

Изменето од EvAngelos - 16.Август.2007 во 18:36
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 18:43
Originally posted by влечка влечка напиша:

голема%20насмевка Веќе кога ја спомна WIKI  па сите користиме интернет можеа некои и линк да дадат до страните од кај преведуваленамигнување=))

А тоа со далтонистите ти го спомнав поради површноста
\

no harm no foul намигнување

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 18:45

Многу оскудно претставување. Кажа само една особина за себе и тоа особина која, според твоето кажување, не те карактеризира тебе.
Барем да кажеше нешто што си, тоа веќе ќе личеше на некакво претставување среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 18:46

ama bas pod nikakvi. nikoj nemoze da me ubedi vo sprotivnoto na ona vo koe jas veruvam, toa nema nikakva smisla

Сакаш да кажеш дека си се родила со убедувањето што го имаш сега? среќа

ne sum se rodila tuku bilo vo mene a so tekot na godinite samo se modificiralo i sekoj den raste i raste. nemozeme da bideme nesto za koe ne sme potencijalno stvoreni da sme.
ne sum kriva so i Gospod ima svoi favoritiсреќасреќасреќасреќа

Малку си ми нејасна conected..
Прво велиш дека не си се родила со сегашното убедување, а потоа велиш дека тоа било во тебе.
Од кога било во тебе твоето сегашно убедување?

Ако е од раѓањето значи сепак си се родила со него.
Ако не е од раѓањето, значи сепак постоел момент во твојот живот кога си го променила убедувањето (сменила вера).

oh lele.....zosto da sum ti nejasna???? epten vazam za ednostavna licnost ama ke se potrudam da ti objasnam.
vidi vaka, znaci za da stanam denes sto toa sum, moralo da imam nekakva "dobra osnova" vo moite geni za da go prifatam toa sto mi nedostasuva pa da se razvijam vo toa sto potencijalno sum ili treba da bidam.
e, za da stanam mora da pominam nekoj pat,neli? na patot ima i krivini ima i prechici ima sve i svasta ama sum veruvala i sum stignala do nekoja cel ili do nekoj del od toj pat. Ne znaci deka sekogas svetlinata bila tolku svetla, nekogas imalo i matna svetlina ama srcevo ja gledalo samo nea i taka da dojdov pak do moeto

so znaci bate EvAngelos, nema nikakva smisla da ne bidam taa sto sum, bidejki covekot e toa vo sto veruva
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 18:49

Многу оскудно претставување. Кажа само една особина за себе и тоа особина која, според твоето кажување, не те карактеризира тебе.
Барем да кажеше нешто што си, тоа веќе ќе личеше на некакво претставување среќа

p.s. zdravo na site,jas sum connected, ne sum radikalna a sum ednostavna licnost
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 19:02

А што веруваш ти? Објасни ја накратко својата вера.
Еве ти за помош неколку прашања водилки, се надевам ќе ти помогнат.

Што веруваш за Бог? Постои или не постои? Што се случува со нас после смртта? Што ќе биде со светов? Ќе има ли суден ден? Ни се објавил ли Бог на некој начин на нас луѓето?

п.с. Само нека биде едноставно, согласно твојата личност намигнување

Јас излегувам сега, ќе прочитам покасно што си напишала.
Кон врв
str8up Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Producer

Регистриран: 18.Април.2007
Поени: 1492
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај str8up Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 19:05
    300 evra
igram ruski rulet od k*rtasak!
Peni Saktivniot
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,148 секунди.