|
УСЛОВИ ЗА ПРОМЕНА НА ВЕРА? |
Внеси реплика | страница <1 23456 11> |
Автор | ||||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Затоа прашав, што е тоа нешто кое би го променило (ајде може и како што ти кажа „усовршило“) вашето верување?
Зар не е примитивно да се каже „јас ќе верувам дека светот е црно-бел, па кој што сака нека вика“? pa jas i toa ti objasnuvam celo vreme, go imas vo sebe na pocetok dodeka si dete, ne si svesen za sto stanuva zbor, potoa poleka go pronaogjas vo sebe i go neguvas. koga i da se somnevas (a sum se somnevala) se poveke sfakas deka e toa taka i taka prodolzuva da se zacvrstuva sekoj den. nemozes a da ne veruvas, ednostavno e posilno od tebe |
||||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
работата не беше околу тоа дали треба да веруваш (сите ние веруваме во нешто), туку ВО ШТО веруваш!
Дали треба затоа што ни е „вродено“, Бога да прекроиме според нашата кројка за да го „собере“ во нашиот вроден инстинкт? Или треба нашите верувања да ги кроиме „по мерка“, на вистината? јас сум за второво... |
||||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Bog e vistinata , Bog ima mnogu sinonimi nesakam povise da diskutiram za ova, mislam deka se razbravme pozdrav |
||||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Веќе кога ја спомна WIKI па сите користиме интернет можеа некои и линк да дадат до страните од кај преведувале=))
А тоа со далтонистите ти го спомнав поради површноста |
||||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
i uste nesto samo da ti kazam adzija sto nema vrska sega so temava a zaboraviv da go napisam. neli vikase za daltonistite deka nekoi moze da se operiraat...znaci imale osnova pa gi operirale i progledale i dosle do toa za koe potencijalno se stvoreni da se
ova ke mu dojde kako NE PO VRAT PO SIJA, ja otupev ama aj.... |
||||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
I da se pretstavam fino lepo na site na forumov
zdravo na site, jas sum connected i ne sum radikalna |
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Малку си ми нејасна conected..
Прво велиш дека не си се родила со сегашното убедување, а потоа велиш дека тоа било во тебе.
Од кога било во тебе твоето сегашно убедување?
Ако е од раѓањето значи сепак си се родила со него.
Ако не е од раѓањето, значи сепак постоел момент во твојот живот кога си го променила убедувањето (сменила вера). Изменето од EvAngelos - 16.Август.2007 во 18:36 |
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
no harm no foul |
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Многу оскудно претставување. Кажа само една особина за себе и тоа особина која, според твоето кажување, не те карактеризира тебе.
Барем да кажеше нешто што си, тоа веќе ќе личеше на некакво претставување
|
||||
|
||||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
oh lele.....zosto da sum ti nejasna???? epten vazam za ednostavna licnost ama ke se potrudam da ti objasnam. vidi vaka, znaci za da stanam denes sto toa sum, moralo da imam nekakva "dobra osnova" vo moite geni za da go prifatam toa sto mi nedostasuva pa da se razvijam vo toa sto potencijalno sum ili treba da bidam. e, za da stanam mora da pominam nekoj pat,neli? na patot ima i krivini ima i prechici ima sve i svasta ama sum veruvala i sum stignala do nekoja cel ili do nekoj del od toj pat. Ne znaci deka sekogas svetlinata bila tolku svetla, nekogas imalo i matna svetlina ama srcevo ja gledalo samo nea i taka da dojdov pak do moeto ama bas pod nikakvi. nikoj nemoze da me ubedi vo sprotivnoto na ona vo koe jas veruvam, toa nema nikakva smisla so znaci bate EvAngelos, nema nikakva smisla da ne bidam taa sto sum, bidejki covekot e toa vo sto veruva |
||||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
p.s. zdravo na site,jas sum connected, ne sum radikalna a sum ednostavna licnost |
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
А што веруваш ти? Објасни ја накратко својата вера.
Еве ти за помош неколку прашања водилки, се надевам ќе ти помогнат.
Што веруваш за Бог? Постои или не постои? Што се случува со нас после смртта? Што ќе биде со светов? Ќе има ли суден ден? Ни се објавил ли Бог на некој начин на нас луѓето?
п.с. Само нека биде едноставно, согласно твојата личност
Јас излегувам сега, ќе прочитам покасно што си напишала.
|
||||
|
||||
str8up
Сениор The Producer Регистриран: 18.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 1492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
300 evra
|
||||
igram ruski rulet od k*rtasak!
Peni Saktivniot |
||||
Внеси реплика | страница <1 23456 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |