IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - УСЛОВИ ЗА ПРОМЕНА НА ВЕРА?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

УСЛОВИ ЗА ПРОМЕНА НА ВЕРА?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 11>
Автор
Порака
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 13:33
убаво праша ЕвАнгелос, како ке знаеш дека Тој што ке се појави ке е Бог.Нели зборувавме за тоа дека ке има лажни пророци кои ке го имитираат Бог?

матеј 24

23 ”Ако некој ви рече тогаш: ‘Еве, Христос е тука’ или ‘таму’- не верувајте,

24 зашто ќе се појават лажни христоси и лажни пророци, па ќе прават големи знаци и чуда, за да ги заблудат, ако е можно, и избраните.

Изменето од ACELERA - 16.Август.2007 во 13:34
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 13:59
Originally posted by goor goor напиша:

pa koga bi se pojavil mozebi a sega nikako nema da veruvam vo nesto sto ne sum 100 % ubeden deka e taka........

можеби??? МОЖЕБИ???? изненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадување

епа тоа и ми беше поентата. НЕМА НАЧИН ДА ПОВЕРУВАТЕ! Едноставно така сте запнале, и НИШТО не може да ви го промени начинот на размислување...
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 14:13
Како да се именува тоа аномално тврдење дека за да си верник прво треба да станеш нерационален фанатик? Демек треба прво да решиш дека ке веруваш без да бараш одговори, и точка. Дебилизам?
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 14:17
многумина имаат дилема ‘што е вистинското‘ и по што ќе знам дека баш тоа е вистинското?
денес има плејада религии, богови, гуруа, врачеви,култови..изборот е голем.
но воглавно сите имаат допирна точка- или веруваат во 1 Бог, или во многу Богови, или веруваат во некаква енергија, медитации, духови и сл.

секое движење нуди своја верзија на постанокт на животот и светот, што по смртта и т н

и сите за себе велат дека ТИЕ се вистинскиот паттага

Изменето од ACELERA - 16.Август.2007 во 14:17
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 14:27
ima samo dva uslova uslova
1. da stanam vernik
2. i koj povekje plakja
zatoa sto verata vi e ista si VERUVATE a so e bitno vo so veruvas
i taka neznaes za sigurno
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Gideon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2007
Поени: 302
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 14:53
Aankine neznam zosto ti treba uslov za da poveruvas!!!
hehe,mnogu si smesen ponekogas.
Edinstveno sto treba e  sam da odlucis dali i kako ke poveruvas,zasto samo ti ja primas verata po svoj izbor nikoj ne te prinuduva na toa,moze samo da te sovetuvaat no se ostanato e tvoe ti sam si prifakjas da odi po patot po koj nie odime!
Zaboravi gi tie uslovite i ostanatite nevaznio raboti,Obrati se!!!
голема%20насмевка

In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 14:56
Originally posted by Gideon Gideon напиша:

Aankine neznam zosto ti treba uslov za da poveruvas!!!
hehe,mnogu si smesen ponekogas.
Edinstveno sto treba e  sam da odlucis dali i kako ke poveruvas,zasto samo ti ja primas verata po svoj izbor nikoj ne te prinuduva na toa,moze samo da te sovetuvaat no se ostanato e tvoe ti sam si prifakjas da odi po patot po koj nie odime!
Zaboravi gi tie uslovite i ostanatite nevaznio raboti,Obrati se!!!
голема%20насмевка

gideone
moj prijatele
smesno e samo tvoeto rezoniranje
znaes so znaci SATIRA?????????
ako go procitas mojot text vo pravoto svetlo i svatis so sakav da kazam
nikogas ne bi me povikal vo svoite redovi

SATIRA BRATE
SATIRIKON
SATAR

DA SMENIS VERA PRVO TREBA DA STANES VERNIK
KAKO INACE BI MENUVAL NESO SO NEMAS

Изменето од anakin - 16.Август.2007 во 14:57
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 14:58
A DA
ENE GO ADZO
A BAS DENES PRASAV ZA NEGO
DOBRO E
NE SE SEKIRAM POVEKJEплазење

Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 14:59
слепото верување истотака не е во ред
јас пристапувам со доза на критичност и испитувам долго пред да поверувам. не е ок да си лековерен, кај сите таму и јас
на секого му требаат различни ‘докази‘ кој би го убедиле

може ни се фаќаме за она Јован 20, 29
....Исус му рече: „Поверува, зашто Ме виде. Блажени се кои не виделе, а поверувале.”
намигнување

Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 15:01
Originally posted by anakin anakin напиша:

DA SMENIS VERA PRVO TREBA DA STANES VERNIK
KAKO INACE BI MENUVAL NESO SO NEMAS

јас мислев дека еднаш ти кажа дека веруваш во луѓето? среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 15:06
JAS NA TVOE MESTO NE BI ME CITIRAL POVEKJE

Кон врв
Gideon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2007
Поени: 302
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 15:09
ne sa reboti za slepo veruvanje,toa e kazano samo simbolicno!!!Pa i jas natoa mislev zatoa ti rekov obarati se!
Noramlno deka potoa verata ja zgolemuvas i potvrudvas so tekot na vremeto!
ne moze se odednas!!!
A satirata ,hahaha izgleda ti si povekje od satiricen,mora da si talentiran Anakine!

In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 15:12
povekje od satiricen e ironicen
a texot ne e takov
zal mi e so citas kako sto e pisano

Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 15:13
Гидеон а да се помириме со фактот дека ионака малкумина ќе се спасат? газење%20од%20смеење
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.