IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - УСЛОВИ ЗА ПРОМЕНА НА ВЕРА?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

УСЛОВИ ЗА ПРОМЕНА НА ВЕРА?

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 11>
Автор
Порака
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: УСЛОВИ ЗА ПРОМЕНА НА ВЕРА?
    Испратена: 15.Август.2007 во 23:14
Ме интересира кои услови треба да бидат исполнети, за да го промените вашето верско убедување (без разлика дали тоа е теизам или атеизам)?
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 23:21

Изменето од beleg - 17.Ноември.2007 во 21:06
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 23:30
Доколку некое друго убедување ме убеди дека она во што верувам јас не е вистина, би преминал кон општ и неодреден теизам.
А дококлу истото убедување ме убеди и дека Бог не постои, тогаш би преминал и во атеизам.
А дококлу истото убедување ме убеди и дека тоа е вистината, би поверувал (сменил вера) во тоа убедување.
И потоа најверојатно би ме разбудил будилникот голема%20насмевка
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 01:39
i som toa se zamarate?!,...ochgigledno seushte ne vi e do,...koska!,..
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 11:01
јас го сменив моето верско убедување кое беше мешвина од јога ,источна филозофија, каде немаше Бог, туку Креатор-енергија која е во се,сите луѓе се своевидни богови и тра -ла -ла
во ова денес- христијанство.
кои услови биле исполенти?
најпрво одговрите на прашањата- зошто постојам, дали сето ова има смисла, настанокот на светот, гревот и последиците, па ако веке идеме у детали и одговори за диносаурусите...среќа
Кон врв
Trilili Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Mr.Bodycheck

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 1780
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Trilili Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 11:05
koga bi bil uveren vo "novata" vera
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 11:46
ama bas pod nikakvi. nikoj nemoze da me ubedi vo sprotivnoto na ona vo koe jas veruvam, toa nema nikakva smisla
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 12:07
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

па ако веке идеме у детали и одговори за диносаурусите...среќа

голема%20насмевка диносаурусите биле клучот а? голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
голема%20насмевка
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 12:22
Vise nema uslovi radi koi bi smenil vera. Porano razmisluvav za  toa
deka ne smeam da  sledam vera koja mi e nametnata od kolevka i zatoa
pocnav  da  baram odgovori na sve sto me macese. Za ateizam nema
sansi da  bi se odlucil. Hristijanstvoto i Judaizmot se nisto vo osnos na
Islamot. Taka da  mojata odluka do smrt e deka ke si bidam Musliman,
zatoa sto ne naogam nesto sto ima poveke smisla za  veruvanje od
veruvanjeto vo eden edinstven Bog.
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 12:36
Originally posted by аџија аџија напиша:

Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

па ако веке идеме у детали и одговори за диносаурусите...среќа

голема%20насмевка диносаурусите биле клучот а? голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
голема%20насмевка

еден од многуте детали, реков...клучно беше што за прв пат почувствував дека е она ‘вистинското‘ едноставно се си е на место.секое прашање си го доби својот одговор

Кон врв
Trilili Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Mr.Bodycheck

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 1780
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Trilili Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 12:37
a kade se spomnuvat dionsaurusite vo biblijataразмислување
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 13:07
Originally posted by Trilili Trilili напиша:

a kade se spomnuvat dionsaurusite vo biblijataразмислување

во стар завет, но со друго име среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 13:20
Originally posted by connected connected напиша:

ama bas pod nikakvi. nikoj nemoze da me ubedi vo sprotivnoto na ona vo koe jas veruvam, toa nema nikakva smisla

извини, ама ова е некако многу површно размислување. Што ако ти бил испран мозокот, какво што доживеал на пример калифот, и сега тврдоглаво ќе удара во ѕид и ниедна вистина, ниедно објаснување кое јасно ја укажува лагата на неговото уверување, тој нема да прифател, оти така му одговара...

Затоа ми се чини, дека за некои луѓе, Христос да се појави во крв и месо пред нив, пак нема да веруваат...
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2007 во 13:23
pa koga bi se pojavil mozebi a sega nikako nema da veruvam vo nesto sto ne sum 100 % ubeden deka e taka........
end off days 15...14...13....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.