IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3738394041 98>
Автор
Порака
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 00:47
[QUOTE=Sektas]Pa zatoa sto ne e lazgo.Koga bi rekol za sebe deka ne e Bog bi izlazal. Ako sakal da go kaze toa imal prilika koga neverniot toma mu kazal teka toj e Bog Isus go prekutel toa. I so toa dal do  znaenje deka e bas toa sto tvrdat deka e.[/QUOTE]

Па не го преќутел баш, еве го нивниот дијалог...

Тома одговори и Му рече: „Мој Господ и мој Бог!”
Исус му рече: „Поверува, зашто Ме виде. Блажени се кои не виделе, а поверувале.”
Јован 20:28,29
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 00:49
goor, каде се коските на Исус? Каде е Неговиот гроб?
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 00:49
da toj dijalog im e interesen......
zosto da ne e izmislen na primer......

????????????

end off days 15...14...13....
Кон врв
Sektas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Август.2007
Поени: 175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sektas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 00:59

Dobro evangelos vo pravo si ama misev na direkten odgovor demek(da ja sum Bog) inaku takvi potvrduvanja ima mnogu kako na primer koj me videl mene go videl Otecot i mnogu drugi.pozdrav.

.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 01:03
Sektas, еве ми текна и на уште една подирекна изјава на Исус...

Вие Ме викате Мене Учител и Господ, и право велите, зашто тоа Сум.
Јован 13:13

Добредојде на форумов израелецу намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sektas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 01:04

Inaku da te prasam evangelos sto ti znaci ravenkata ne mi e bas jasna.голема%20насмевка

Изменето од Sektas - 15.Август.2007 во 01:04
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sektas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 01:06

Bravo se gleda koj e aktiven maksimalno.Ti evangelos si radost za site hristijani.Fala mu na Gospod sto te imame.Cao

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 01:10
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

E pa evangelos kade e ....?????
toa li go zemas za dokaz......
ne znam pologicno bi bilo teloto da mu bide premesteno od strana na apostolite ili bilo koj drug nego toj da odleta.......
mislam dajte dokaz za toa kako odletal dokazete go toa

Кон врв
551mb Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Август.2007
Поени: 207
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај 551mb Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 01:15
SO ODGOVOR..........
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 01:15
Originally posted by Sektas Sektas напиша:

Inaku da te prasam evangelos sto ti znaci ravenkata ne mi e bas jasna.голема%20насмевка

Оваа равенка Јован 13:13?
Јован, роден во 13 часот и 13 минути голема%20насмевка

Фала дечко, и мене ми е мило што имаме израелци од назаретската секта (Патот) на форумов намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 01:20
Originally posted by goor goor напиша:

Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

E pa evangelos kade e ....?????
toa li go zemas za dokaz......
ne znam pologicno bi bilo teloto da mu bide premesteno od strana na apostolite ili bilo koj drug nego toj da odleta.......
mislam dajte dokaz za toa kako odletal dokazete go toa

Зошто апостолите би го преместиле? Зарем не е пологично (ако Исус не воскреснал) апостолите да плукнат на Неговиот гроб затоа што им упропастил 3 години од нивниот живот (оставајќи притоа фамилии, работа итн)
Зошто би си ги ризикувале своите животи (римската стража на гробот!) за некој "учител" што цело време ги лажел?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sektas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 01:25
A i kakva korist bi imale lazejki.Da stradaat da bidat progonuvani i tepani i plukani za nekakva si laga.Kade ti e logikata goor.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 01:31
mene mi barate logika a zboruvate za covek sto letal do neboto.....

vaka spomnav deka moze go premestile apostolite a moze i nekoj drug vo sekoj slucaj poglema logika ima toa nego da letne do neboto

pricina bi bilo nivniot ucitel i nivniot trud da nebidat zaludni bidejki tie veruvale vo toa ucenje  ke go napravi svetot podobar nego sto bil togas...
a za toa veruvanje mislam deka bi go dale i svojot zivot i bi bile izmacuvani se so cel da zivotott na lugeto ponatamu bide vo podar svet.....

mislam deka e dobra pricinata

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 01:36
Дали ти гоор би го дал животот за некој кој цело време (3 години) те лажел дека е Господ, дека ќе воскресне, дека еден ден и ти ќе воскреснеш, кој покрај тоа што те лажел, дури те терал и ти да ги лажеш другите (проповедајќи ја неговата лага)...
и потоа тој умира, и ти го чекаш да воскресне, а него никаде го нема среќа
Дали ти потоа ќе одиш да го преместиш неговото тело? Или пак би бил крајно разочаран од него?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3738394041 98>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.