IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Градови во Македонија
  Активни теми Активни теми RSS - Охрид треба да се свести
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Охрид треба да се свести

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 26>
Автор
Порака
Ivaaaaa Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Јули.2007
Статус: Офлајн
Поени: 31
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ivaaaaa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2007 во 22:39
Za lugevo so saket da kazet deka go znaet Ohrid...avtobuskata e na vlez na Ohrid ko ke ides od BT a ako sakas da ojs Kosel ti trebit uste da si se povozis....Centarot na gradot mojt da imat mnogu pointeresni raboti od avtobuska...

It is in our nature to try to destroy what we know we can not help create
Кон врв
Ivaaaaa Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Јули.2007
Поени: 31
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ivaaaaa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2007 во 22:43
Prasanje do BIBI
So najde tolku smesno dur go citase Naum,PEER?

It is in our nature to try to destroy what we know we can not help create
Кон врв
Julija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2006
Локација: Macedonia
Поени: 1706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2007 во 23:11
Originally posted by PAVLIN PAVLIN напиша:

trebit malu da si se osvestite i ednas da zalici OHrid na ubava turisticka destinacija...ama poleka ima vreme mozda sto gid ke bidat dosta...prasanje za site ohrigjani: Se soglasuvate sto avtobuskata vi e vo Kosel a ne kako sto si bese vo centarot na OH?kako sto e vo sekoe turisticko mesto...turist koga ke stigne vo oh so avtobus ne znae dali e kade da trgne   
<div style=": ; width: 28px; height: 28px; : 1000; display: none;">

Да Го прашувам таму сообраќаецот што стоеше по кој пат најбргу би стигнала до центарот пешки, а тој ми вели не знам

Тоа е општ хаос... Возат таксисти до ваму и таму и секој има различна цена... Па за до Струга со сино-бело такси (охридско) да стигнеш 350 денари... Колку за син ми повратна карта Скопје-Охрид... И уште ми велат немале сметка да возат за помалку... Како да не...А струшките таксисти имаат сметка...

Порано си имаше културни автобуси, а сега има едни комбиња со кои се возикаш по цел Охрид и Струга и си настеган како сардина...

Кон врв
Fiki Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Август.2007
Поени: 23
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fiki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2007 во 23:53
pa to ti e , nemat drugo mesto kaj da se izgradit avtobuska,a i plus poubo im e na taksistive si praet kes,a ti julija ako si ne znajs so taxi ne se ojt po drugi gradoj imas polno kombinja so vozet za 30 denari do struga !!!nikoj ne ti e kriv za so si osla so taxi !!! da si znajs za drug pat
FIKI Lives again
Кон врв
PAVLIN Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Локација: Saint Helena
Поени: 889
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Август.2007 во 04:12
Originally posted by Ivaaaaa Ivaaaaa напиша:

Za lugevo so saket da kazet deka go znaet Ohrid...avtobuskata e na vlez na Ohrid ko ke ides od BT a ako sakas da ojs Kosel ti trebit uste da si se povozis....Centarot na gradot mojt da imat mnogu pointeresni raboti od avtobuska...

kj e be kosel...ohrid te izel dan te izede be...pa go odobruvas li ova sto se slucuva vo tvojot grad...za doobjasnuvanje, prasajsi go gradonacalnikot tvoj jaden Petrevski kolku dukjani ke ima vo novio trgovski na vasio Bosko REMIS i Siljan Micevski

Изменето од PAVLIN - 14.Август.2007 во 04:13
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре
Кон врв
Bibi sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 10.Август.2007
Поени: 96
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bibi sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Август.2007 во 08:15
Originally posted by Fiki Fiki напиша:

o leleeeeeeeeeeeeeee ...so znajte vie za ohrid,vas ako vi smetat ne morat da idate!!! a ti bibi imas rende???
Lugje, da se razbereme: jas nemam nisto protiv Ohrid! Vo Ohrid ubavo sum si pominuvala i znam deka pak ubavo ke si pominuvam. Ama... (aaajjj, pak toa 'AMA')...mislam deka Ohrigjani malku preteruvaat koga po sekoja cena na negativnite komentari vrakjaat so agresija. Ako jas i uste stotina lugje kazeme deka ima nesto sto ne e vo red vo Ohrid ili vo odnesuvanjeto na ohrigjani, pa da mu e**m majkata, toa mora da e vistina.  
1.Se smestuvam so soba, podaleku od centar, za poeftino, bev studentka togas, gazdaricata fino ne primi, ama non-stop ni go isklucuvase bojlerot...nie pusti, taa iskluci...zasto ne kaza deka nema topla voda uste koga dojdovme? Kupivme lubenica, ja staivme da se ladi. Dojde, se iporazvika deka nemalo dovolno voda, a nie ja trosime za 'karpuzo' da go oladime. Zosto koga dojdovme ne kaza deka ima problem so vodata, ke pripazevme...2.Vo kukja nad amfiteatarot: bev trudna, me zabole stomak, gazdaricata se simna vo dvor (nokno vreme), nabra nane, mi svari caj, bese mnogu fina,ednostavno, mi pomogna...od togas navamu, ne samo jas, tuku i moite i brat mi odime sekogas kaj nea. Kazete mi koja od niv dve vo idnina ke ima poveke turisti?збунетостPrestanete da ne gledate kako neprijateli, kako 'skopjanisca-pederisca'!Parite sto gi imame, gi trosime kaj vas i toa ne treba da e problem. Samo malku podobar odnos bre lugjeтага Priznajte deka sekoj pravi greski! I SK ima 300 govnarii:gjubre,nema parking,gi isposekoa drvata na kej,go unistija kameni, se gradi na sekoe kjose...nikoj ne e bezgresen...ama toa ne znaci deka ne go sakam SK ili ne go sakam OH! Sekoj treba da e svesen za greskite. Ako gi ignorirame, ne znaci deka ne postojat!

Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fiki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Август.2007 во 16:31
pa sea koj ti e kriv,site si saket pari da si praet na leto,a i taja so vi go isklucvit bojletor e edna ne se site takvi jas na primer ,imam protocno i imat topla voda sekogas i sekad i nikad ne mi bilo problem turistive so idet doma da staet neso vo frizider ili da svaret kafe ili za jadenje neso, 'skopjanisca-pederisca'---i ova nema vrska taka so jadet nekoj lajna i niso pojke!!!a ako ne ti se svigat bibi kaj taja babata mojs kaj mene da idas 2 min od carsija sum ,po 300 denari i taka:D
FIKI Lives again
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Август.2007 во 16:38

pa to ti e , nemat drugo mesto kaj da se izgradit avtobuska,a i plus poubo im e na taksistive si praet kes,a ti julija ako si ne znajs so taxi ne se ojt po drugi gradoj imas polno kombinja so vozet za 30 denari do struga !!!nikoj ne ti e kriv za so si osla so taxi !!! da si znajs za drug pat

А бе јас се' убаво си знам... ама има многу луѓе коишто ништо не знаат... а сиротите и нема каде да прочитаат... па да му се невиди нека стават една карта на Охрид и околината со маркирани постојки по улиците и возен ред на автобуси, комбиња и таксисти... и на македонски и на англиски... Не кошта не знам што, а сепак значи многу...

И такви карти со маркирани културни и историски обележја треба да има насекаде низ Охрид...

Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fiki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Август.2007 во 17:07
epa to na gradonacalnikon da mu kazis ne mene :)
FIKI Lives again
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Август.2007 во 21:55

epa to na gradonacalnikon da mu kazis ne mene :)

Не се секирај, има тој луѓе коишто ги читаат форумиве   
Кон врв
patilec Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Август.2007
Поени: 14
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај patilec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Август.2007 во 23:16
Abre za ohrigani uste koga ke se doznaee deka vo pestani septickite jami gi cistat so traktor koj ispumpuva i izmetot go frlaat vo ezero pa vie
POVELETE KAPETESE голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
        NAZDRAVJE  намигнување намигнување намигнување намигнување намигнување намигнување  намигнување  намигнување
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Кон врв
Bibi sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 10.Август.2007
Поени: 96
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bibi sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 08:02

pa sea koj ti e kriv,site si saket pari da si praet na leto,a i taja so vi go isklucvit bojletor e edna ne se site takvi jas na primer ,imam protocno i imat topla voda sekogas i sekad i nikad ne mi bilo problem turistive so idet doma da staet neso vo frizider ili da svaret kafe ili za jadenje neso, 'skopjanisca-pederisca'---i ova nema vrska taka so jadet nekoj lajna i niso pojke!!!a ako ne ti se svigat bibi kaj taja babata mojs kaj mene da idas 2 min od carsija sum ,po 300 denari i taka:D

epa ako doagjam natamu, ke ti pisam :)
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fiki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2007 во 18:21
vazi bibi ,dobre dojdena si :D
FIKI Lives again
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2007 во 19:34
--->>>>ПАСТИРАНО ОД ИНТЕРНЕТ СТРАНАТА НА  ВЕСНИКОТ НОВА МАКЕДОНИЈА

Изминува%20уште%20една%20туристичка%20сезона
Уредените плажи, платформите во вода, добрите журки, скопската шема и многуте туристи и годинава не ги натераа охриѓани да ги сменат нивните стари лоши навики. И оваа туристичка сезона помина во знакот на нељубезноста на домаќините. Кој и да се врати од летување во Охрид раскажува за истите случувања. “Не може да ти дадам вода затоа што чашите ни требаат за сок“, “Не може да јадеш помфрит затоа што компирите ни требаат за сендвичите“, “Не растурај по фрижидерите затоа што ладна вода нема“. Ова се само дел од одговорите што гостите ги добиваат во охридските кафулиња, сендвичарници и продавници. Но, не само тоа се лошите навики на охриѓани. Честопати гостите кои имаат резервирано сместување во приватни куќи остануваат извисени. Ден пред тргнување се случува да добијат повик од охридските газди дека нивната резервирана соба е издадена на странци само затоа што можеле да земат некој денар повеќе. Но, се случуваше и тоа на телефон да се добијат информации дека собата е во центарот на градот, а потоа кога гостите ќе се истоварат во Охрид ќе видат дека до нивната соба има уште најмалку 15 минути возење со автомобил. Но, и покрај тоа Охрид и годинава вриеше од гости. На секој агол имаше журка. Сопствениците на плажите имаа поставено лежалки, чадори, па дури и цели гарнитури за седење. Се организираа свирки на плажа, а ди-џеите беа заштитен знак од Градиште, “Корали“, па се до дискотеките во центарот на Охрид. Имаше забави со пена, фирмите делеа подароци, а гостите едноставно уживаа и не ги забележуваа недостатоците на плажите. На многу од нив недостасуваа туш кабини и соблекувални, но затоа, пак, имаше шанкови на кои се служеа пијалоци по повисоки цени. Келнерките, иако честопати доцнеа со доставувањето на нарачките, сепак знаеа да упатат и по некоја насмевка за да земат бакшиш. Се на се на Охрид му помина уште една туристичка сезона. За домаќините ќе биде запаметен по полнењето на нивните џебови, а за гостите по многуте непријатни случки. Сепак забележан ќе остане настапот на светски познати ди-џеи. А, за догодина ќе остане надежта дека можеби охриѓани ќе ги сменат лошите навики.

К.Спасовска
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 26>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.