|
Охрид треба да се свести |
Внеси реплика | страница <1 910111213 26> |
Автор | |
Ivaaaaa
Нов член Регистриран: 16.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za lugevo so saket da kazet deka go znaet Ohrid...avtobuskata e na vlez na Ohrid ko ke ides od BT a ako sakas da ojs Kosel ti trebit uste da si se povozis....Centarot na gradot mojt da imat mnogu pointeresni raboti od avtobuska...
|
|
It is in our nature to try to destroy what we know we can not help create
|
|
Ivaaaaa
Нов член Регистриран: 16.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prasanje do BIBI
So najde tolku smesno dur go citase Naum,PEER? |
|
It is in our nature to try to destroy what we know we can not help create
|
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да Го прашувам таму сообраќаецот што стоеше по кој пат најбргу би стигнала до центарот пешки, а тој ми вели не знам Тоа е општ хаос... Возат таксисти до ваму и таму и секој има различна цена... Па за до Струга со сино-бело такси (охридско) да стигнеш 350 денари... Колку за син ми повратна карта Скопје-Охрид... И уште ми велат немале сметка да возат за помалку... Како да не...А струшките таксисти имаат сметка... Порано си имаше културни автобуси, а сега има едни комбиња со кои се возикаш по цел Охрид и Струга и си настеган како сардина... |
|
|
|
Fiki
Нов член Регистриран: 13.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 23 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa to ti e , nemat drugo mesto kaj da se izgradit avtobuska,a i plus poubo im e na taksistive si praet kes,a ti julija ako si ne znajs so taxi ne se ojt po drugi gradoj imas polno kombinja so vozet za 30 denari do struga !!!nikoj ne ti e kriv za so si osla so taxi !!! da si znajs za drug pat
|
|
FIKI Lives again
|
|
PAVLIN
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Локација: Saint Helena Статус: Офлајн Поени: 889 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kj e be kosel...ohrid te izel dan te izede be...pa go odobruvas li ova sto se slucuva vo tvojot grad...za doobjasnuvanje, prasajsi go gradonacalnikot tvoj jaden Petrevski kolku dukjani ke ima vo novio trgovski na vasio Bosko REMIS i Siljan Micevski Изменето од PAVLIN - 14.Август.2007 во 04:13 |
|
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре |
|
Bibi sk
Сениор Регистриран: 10.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 96 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Lugje, da se razbereme: jas nemam nisto protiv Ohrid! Vo Ohrid ubavo sum si pominuvala i znam deka pak ubavo ke si pominuvam. Ama... (aaajjj, pak toa 'AMA')...mislam deka Ohrigjani malku preteruvaat koga po sekoja cena na negativnite komentari vrakjaat so agresija. Ako jas i uste stotina lugje kazeme deka ima nesto sto ne e vo red vo Ohrid ili vo odnesuvanjeto na ohrigjani, pa da mu e**m majkata, toa mora da e vistina.
1.Se smestuvam so soba, podaleku od centar, za poeftino, bev studentka togas, gazdaricata fino ne primi, ama non-stop ni go isklucuvase bojlerot...nie pusti, taa iskluci...zasto ne kaza deka nema topla voda uste koga dojdovme? Kupivme lubenica, ja staivme da se ladi. Dojde, se iporazvika deka nemalo dovolno voda, a nie ja trosime za 'karpuzo' da go oladime. Zosto koga dojdovme ne kaza deka ima problem so vodata, ke pripazevme...2.Vo kukja nad amfiteatarot: bev trudna, me zabole stomak, gazdaricata se simna vo dvor (nokno vreme), nabra nane, mi svari caj, bese mnogu fina,ednostavno, mi pomogna...od togas navamu, ne samo jas, tuku i moite i brat mi odime sekogas kaj nea. Kazete mi koja od niv dve vo idnina ke ima poveke turisti?Prestanete da ne gledate kako neprijateli, kako 'skopjanisca-pederisca'!Parite sto gi imame, gi trosime kaj vas i toa ne treba da e problem. Samo malku podobar odnos bre lugje Priznajte deka sekoj pravi greski! I SK ima 300 govnarii:gjubre,nema parking,gi isposekoa drvata na kej,go unistija kameni, se gradi na sekoe kjose...nikoj ne e bezgresen...ama toa ne znaci deka ne go sakam SK ili ne go sakam OH! Sekoj treba da e svesen za greskite. Ako gi ignorirame, ne znaci deka ne postojat!
|
|
Fiki
Нов член Регистриран: 13.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 23 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa sea koj ti e kriv,site si saket pari da si praet na leto,a i taja so vi go isklucvit bojletor e edna ne se site takvi jas na primer ,imam protocno i imat topla voda sekogas i sekad i nikad ne mi bilo problem turistive so idet doma da staet neso vo frizider ili da svaret kafe ili za jadenje neso, 'skopjanisca-pederisca'---i ova nema vrska taka so jadet nekoj lajna i niso pojke!!!a ako ne ti se svigat bibi kaj taja babata mojs kaj mene da idas 2 min od carsija sum ,po 300 denari i taka:D
|
|
FIKI Lives again
|
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А бе јас се' убаво си знам... ама има многу луѓе коишто ништо не знаат... а сиротите и нема каде да прочитаат... па да му се невиди нека стават една карта на Охрид и околината со маркирани постојки по улиците и возен ред на автобуси, комбиња и таксисти... и на македонски и на англиски... Не кошта не знам што, а сепак значи многу... И такви карти со маркирани културни и историски обележја треба да има насекаде низ Охрид... |
|
|
|
Fiki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
epa to na gradonacalnikon da mu kazis ne mene :)
|
|
FIKI Lives again
|
|
Julija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се секирај, има тој луѓе коишто ги читаат форумиве |
|
|
|
patilec
Нов член Регистриран: 12.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abre za ohrigani uste koga ke se doznaee deka vo pestani septickite jami gi cistat so traktor koj ispumpuva i izmetot go frlaat vo ezero pa vie
POVELETE KAPETESE
NAZDRAVJE
|
|
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
|
|
Bibi sk
Сениор Регистриран: 10.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 96 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
epa ako doagjam natamu, ke ti pisam :)
|
|
Fiki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vazi bibi ,dobre dojdena si :D
|
|
FIKI Lives again
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
--->>>>ПАСТИРАНО ОД ИНТЕРНЕТ СТРАНАТА НА ВЕСНИКОТ НОВА МАКЕДОНИЈА
К.Спасовска |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 910111213 26> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |