|
Математика |
Внеси реплика | страница <1 34567 18> |
Автор | ||
29061994
Нов член Регистриран: 08.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
matematikata e najuba nauka
|
||
Pimp Daddy Manev
Сениор Регистриран: 15.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 2057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mene ama ic ne mi ide matematika...ili pa nekjam da mi ide ne znam...ej forumdzii naskoro ke polagam matematika pa moze ke ve mucam da mi resite nekoja zadaca
|
||
Better watch how you talk, when you talk about me...Cause I'll come and take your life away!
|
||
male4ka
Сениор Шмеќерка ;) Регистриран: 11.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 1939 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
grrr mrazam matematika,nejku matematika mi idat brojki ama ne do tolku..
|
||
Love Is Not Measured By How You Feel,But How The Other Person Feels...
|
||
Fiki
Нов член Регистриран: 13.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 23 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
abe matematika i film da znajs,mn e interesno i kejf ke ti e da resavam i da crtas,a normalno ako ne znajs ke ja mrazis!!!
|
||
FIKI Lives again
|
||
Bibi sk
Сениор Регистриран: 10.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 96 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
matematikata e cool
|
||
heelooo
Сениор Регистриран: 15.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 253 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i jas taka mislam........ama ona ne e za sekogo..... |
||
Fiki
Нов член Регистриран: 13.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 23 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a mrzit nekoj algebra???? :D jas da
|
||
FIKI Lives again
|
||
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Математиката е за секого...само треба постојано да учиш... таа не трпи забушанти! |
||
|
||
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А зошто срце мразиш алгебра? Што не ти е јасно? Колку што знам јас, во средна школа веќе не се работат алгебарски структури (демек: групоиди, групи, полиња), туку се работи теорија на броеви, аналитичка геометрија, тригонометрија, мат. анализа... Кажи што не ти е јасно да го решиме проблемот... |
||
|
||
Fiki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aauuuuuu jule greska naprajv ,sakav da kazam deka mrazam so prizmi tie stvari!!! a inace obozavam algebra :D
Изменето од Fiki - 14.Август.2007 во 17:11 |
||
FIKI Lives again
|
||
Julija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Призми... најлесна работа... Идејата на геометриските задачи во врска со плоштини и волумени на призми (како и на други видови геометриски задачи, како на пример задачи со конструкции на триаголници) е да претпоставиш дека задачата е решена. Потоа треба да знаеш што е призма и како таа се црта и да ја нацрташ. Потоа треба да си ги поставиш следните прашања: 1. Што е дадено? 2. Што се бара? 3. Кои врски меѓу дадените елементи и тоа што се бара, ги знам? (Кои формули?) Откако ќе почнепш да ја решаваш задачата, можеби ќе се јави и уште едно прашање, а тоа е: 4. Кои подзадачи треба претходно да се решат за да се стигне до целта? (Обично се случува во овие задачи да треба да се реши триаголник со помош на Питагорова теорема.) Пробај да решиш некоја задача од призми (ако е сега лето ). Овој материјал порано се работеше на крајот на второто полугодие во осмо одделение (сега не знам како е). Колку што знам, сега се работи и во втора година средно. Така, нема да биде лошо да си ги повториш (и расчистиш) поимите призма (коса, права, правилна), пирамида (и видови пирамиди), пресечена пирамида, цилиндар, конус, пресечен конус. Те уверувам дека трудот што ќе го вложиш сега, ќе ти се исплати подоцна |
||
|
||
Julija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако не ти оди пробната задача, дај ја тука на форум, ќе ти ја објаснам
|
||
|
||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Od matematika sepak najiteresna oblast mi bese teorija na verojatnost ... doverlivost na sistemi i slicno ... Mnogu interesna rabota e sto poveke do 200 godini integralot i izvodot gi smetaa zasebno ... posle se ustanovi deka vo eden smer e izvod ... vo drugiot smer e integral ... I od matematikata ... mnogu interesna rabota e Laplasovata transformacija ... Imame problem koj sakame da go resimve vo vremenski domen ... ama toa formulite se so trigonometriski funkcii i seto toa ispletkano ... So Laplasova transformacija odime vo frekfenten domen ... tamo vo toj svet problemot e so mnogu lesni ravenki ... se resava ... i posle so toa resenie nazad vo vremenskiot domen ... !!! I pak ke bideme na mestoto od kade sme trgnale ... isto kako da ne sme odele ... |
||
PARADISE MACEDONIA
|
||
Julija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А бе батали, каква Лапласова трансформација какви бакрачи... Комплексна анализа не не' интересира... Дај на децава да им помогнеме со математиката во основно и средно...
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |