IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ОМИЛЕН СТИХ ОД МОЈАТА СВЕТА КНИГА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ОМИЛЕН СТИХ ОД МОЈАТА СВЕТА КНИГА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 22>
Автор
Порака
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2007 во 03:53
POSLANIE DO RIMJANITE
8
....37 NO VO SETO OVA POBEDUVAME NADMOKNO PREKU ONOJ KOJ NE ZASAKA. 38 ZASTO UVEREN SUM DEKA NI SMRTTA, NI ZIVOTOT, NI ANGELITE, NI VLASTITE, NI SEGASNOSTA, NI IDNINATA, NI SILITE, 39 NI VISOCINATA, NI DLABOCINATA, NITU KOE-GODE DRUGO SOZDANIE, NE KE MOZE DA NE ODVOI OD BOZJATA LJUBOV, KOJA E VO ISUS HRISTOS, NASIOT GOSPOD.
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2007 во 13:16

Jovan 1-36 Кој верува во Синот, има вечен живот; а кој не се покорува на Синот, нема да види живот, туку Божијот гнев останува врз него.”

Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2007 во 13:55
ОТКРОВЕНИЕ 4
11 ”Достоен си, Господи и Боже наш, да ја примиш славата, и честа и силата, зашто Ти си создал си, и заради Твојата волја суштествува си и е создадено.”
Кон врв
GoXI Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Август.2007
Локација: Macedonia
Поени: 105
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GoXI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 03:05

A zosto ne spomnete nekoj del od Bilijata kade sto se spomnuva zborot Makedonija? Zar tie stihovi ne vi pravat zadovolstvo koga gi citate? Mene da se nadevam deka i na vas. Jas vo momentot  nemozam da najdam kade se spomnuvase Makedonija se nadevam deka nekoj od vas znae kade e adresata na tie stihovi pa ke ni napise nekoj od niv. A sto mislite za najpoznatite misli na Isus:

Jas sum patot, zivotot, vistinata.

Sakajtegi svoite najbliski kako samite sebe.

dobri se neli?  

Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 10:01
ДЕЛА АПОСТОЛСКИ 16

9 И на Павле му се јави ноќно видение: некој Македонец застана пред него и му се молеше, велејќи: „Дојди во Македонија - помогни ни!”

10 И кога го виде видението, веднаш побаравме да отидеме понатаму во Македонија, заклучувајќи дека Бог ни повикал да им го проповедаме Евангелието.
роза

Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2007 во 10:17
GoXI, добредојде на форумов! среќа

Зборот "Македонија" се јавува, ни повеќе ни помалку, 20 пати во Библијата и секако дека мене ми е задоволство, а верувам и на секој македонец, кога ќе налетаме на тој збор. Македонија е неколку пати пофалена од Павле за големата солидарност што ја покажале новообратените македонски христијани за браќата од Ерусалим кои биле во прогонство заради својата вера.

Мене најомилен стих од тие каде што е спомната Македонија ми е овој:

Ве известувам, браќа, за Божјата благодат дадена на црквите во Македонија; дека, иако во многу неволји, со кои беа искушувани, нивната преумножена радост и длабоката беда, покажаа преизобилно богатство на нивната дарежливост. Зашто сведочам, дека според своите можности, а и преку нив, дадоа доброволно и ни молеа многу да им ја укажеме милоста да можат да учествуваат во службата на светите. И даваа не само како што се надевавме, туку и самите себе Му се предадоа прво на Господа, и потоа нам, преку Божјата волја.
2 Коринтјаните 8:1-5
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Август.2007 во 12:58
ЈОВАН 14-6
Исус му рече: Јас Сум Патот, и Вистината, и Животот. Никој не доаѓа при Татко Ми, освен преку Мене.
Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Август.2007 во 18:00

Blagoslovi dushe moja Gospoda...
Sjakoe Dihanie da hvalit Gospoda..

Kolku se mnogubrojni delata Tvoi Gospodi se si napravil premudro...

Изменето од belichka - 02.Август.2007 во 18:02
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2007 во 10:24
ОТКРОВЕНИЕ 3- 20

Еве, стојам на вратата и чукам; ако некој го чуе Мојот глас и ја отвори вратата, ќе влезам при него и ќе вечерам со него, и тој со Мене.големо%20гушкање

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2007 во 02:34
"Биди силен и биди храбар, не бој се и не плаши се, зашто каде и да тргнеш, со тебе е Господ, твојот Бог.”
Исус Навин 1:9
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2007 во 13:54
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

"Биди силен и биди храбар, не бој се и не плаши се, зашто каде и да тргнеш, со тебе е Господ, твојот Бог.”

Ova e,,, Borete se,bilo da ste slabi ili jaki,Allah e sekogas na vasa strana !
Samo da te potsetam.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2007 во 16:15
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Ova e,,, Borete se,bilo da ste slabi ili jaki,Allah e sekogas na vasa strana ! Sura 9:41
Samo da te potsetam.

И јас да те потсетам дека во горниот библиски стих го нема зборот "борба", за разлика од к*ранскиот стих. Дури ни пред, а ни по тој стих не се зборува за борба, за разлика од к*ранскиот, каде веќе наредниот стих исто така зборува за војна, цитирам...

"А кога пленот би бил блиску, а одењето во војна со таа цел - они ќе те следеа, сигурно!" Сура 9:42

Изменето од EvAngelos - 07.Август.2007 во 16:16
Кон врв
MisIcA, Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The first MISS suspended

Регистриран: 01.Мај.2007
Поени: 1089
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MisIcA, Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2007 во 10:00
KNIGA MUDROST SIRAHOVA 33.34

Ocite na Gospod se na onie sto go ljubat;On e nivnata silna zakrila i postojana potpora,brana od gorestina i brana od pladnevna toplina,zastita od sopnuvanje i potkrepa od pagjanje.
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш
за боите...(модератор аџија)
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Август.2007 во 12:48
Лука: 7:47 Затоа, ти велам, простени и се многу гревови, зашто имаше многу љубов; кому малку се простува - малку љуби.”
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 22>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,375 секунди.