|
Бањи |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
бевме летово во Цар Самуил с.Банско, до Струмица.
пансионот е 1120 без терапија, а 980 со некоја од терапиите, за споредба 70 ден. е една масажа. се реновира моментално, ние бевме во соби од првиот спрат, кој е скоро реновиран. а во нереновираните соби е 690 пансионот. ама нема телевизор таму инаку водата е лековита и позната уште од дамнина. таму има ископини од римско, па и постари. имало бањи уште од тоа време. ние сме чести гости таму, иако без некои посериозни проблеми, од видот скршеници, или слично, барем не во моментот кога сме биле таму. син ми имаше три скршеници, на три пати ги кршеше рацете и мислам дека баш му е пријатно таму и за коските и воопшто. има базен од 25х10 и уште еден помал од 10х5, така барем мислам дека се димензиите. поголемиот е со температура од околу 30-35 С', а помалиот е пожежок. во помалиот е забрането пливање, само се стои во него. мирно! |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
jmama
Нов член Регистриран: 30.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Juilija jas go najdov hotelot na internet www.interhotelsandanski.com Na samata web strana najdov nekoi ponudi za letovo i im pisav. Oni mi odgovorija i ona sto mi go dadoa kako ponuda e 23 EUR nokevanje so dorucek vo hotelot vo toa e vklucen parking i koristenje na bazenite. I toa vo luksuzna soba (aj ke vidam sto e tolku luksuzno). Razlikata od obicna do luksuzna e 2 EUR. Za deteto plakam nesto pomalku odnosno za trocleno semejstvo so dete doaga okolu 63 EUR dnevno BB. (bed&brekfast).
Od hotelot mi ispratija potvrda za rezervacija od koga do koga ke sedam i so taa potvrda zakazav vo Bugarska ambasada za vadenje viza. Za razlika od Grcka ovde se malku poljubezni. Me ubacija malku pobrzo da ne cekam termin bidejki im objasniv deka sakam da odam za letuvanje i na 24.07 gi odnesovme dokumentite. (baraat samo slika, aplikacija, turisticko osiguruvanje i tolku). Nema dokumenti za rabota, plavi kartoni i slicno.
Na 7.08 ke odam da gi odnesam pasosite vo 9:00 i treba da gi zemam vo 16:00 casot. A zdravje boze na 13.08 odam.
|
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убаво да си поминеш и фала за информацијата
|
|
|
|
Lion
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1437 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moite odat vece 3godini vo Velingrad. Cena, privatno smestuvanje okolu 5evra od osoba. Velat deka e super. Mozebi niv, da, ama ja mislam deka rano mi e za na banja .
Mislam deka imam i tel.broj od Velingrad, pa koga ce go najdam ke go pisam.
|
|
don't smoke and fly, take a bike and ride
|
|
ivan55
Нов член Регистриран: 11.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам зошто си барате бањи толку далеку кога ги имате најдобрите кај нас во Македонија.Дали знаете дека Дебаските бањи (Бниште и Косоврасти) кои се наоѓаат во Дебар заземат 1-во место во Европа и 3-то место во Светот за минералите оф кои е состоен минералната вода ? Јас озбилно да ви кажам не знаев за ова, ми кажа еден приател и мислев дека овој е некаков трик кои тиа го употребуваат за маркетинк. Погрешно си мислев, дури на 500 м далечина од самиот хотел си може да се мириса сулфурот. Морам исто да наведам дека термо-минералната вода е 100% и достигнува температура од 35 до 40 целциузи. Сега малку за хотелот. Јес бев сместен во хотел Баниште, убав хотел и речиси ништо не фалеше. Собите имаа телевизор, бања со топла вода и се беше ново бидејќи Дебарските бањи се приватизираа пред 3 години, и беа тотално реновирани. Цените беа навистина смешни, и изнесуваа оф 21 до 28 Евра(210-280 за 10 дневен пансион) ALL INCLUSIVE. Се друго беше бесплатно: сите терапии (фанготерапиа, електротерапиа, масажи, хидротерапа, .....), 3 појадока ( а храната беше СУПЕР не како во некои хотели хммм...., и нудеа 3 различни јадења при секое јадење, бесплатен влез во базен, 24 часа си имаше медицинска сестра, медицинска контрола од специалисти, фитнес, ... и други не можам сега да се сетам. Морам исто да напоменам дека и надвор хотелот беше убаво уреден, секој ден си одев на планинарење и беше незаборавно а луѓето си беа многу лубезни.
Го посетив и хотел Косовраст, кој беше сместен во близина на река Радика и Дебарското езеро, и исто и тој беше прекрасен. Цените во Косоврасти се движаат од 21 до 25 Евра за пензионери негде околу 18 или 19 евра не сум сигурен сум заборавил, ќе треба да чекам околѕ 10 години за да добијам од овој попуст хехехе.
Тоа е се драги пријатели, веќе 2 години по ред си одам во Дебар и мислам дека и во иднина ќе продолжам бидејки навистина многу подобро се чуствувам, и ногата не ми боли повеќе како порано, секоја година имам подобрување наместо влошување.
Поздрав за сега,
ИВАН
|
|
Bibi sk
Сениор Регистриран: 10.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 96 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo maj bev vo 2 banji vo Slovenija, vo Moravske Toplice i vo Zrece. Do togas si mislev deka banjite se za povozrasni lugje so zdravstveni problemi, ama stom vlegov vo prviot hotel, go smeniv mislenjeto! I na dvete mesta imase vnatresen i nadvoresen bazen, vodata cista, jacuzi na site strani, za noze, za race, ramena, grb, se po red....koga ke otides na nadvoresniot bazen, abe milina, vodata 40 stepeni, a nadvor svezo, okolu 18 stepeni...ako ne ti studi, legni na lezalka da se suncas...sauni od 40, 50 i 70!!!! stepeni, gi probav site 3 strasno!!! Dobivas TOPLA banjarka, korpi so jabolki na sekoj kjos...ako sakas + masaza,
se doplakja. Sobite - milina, mirisa na novo i cisto.
Jas sum voodusevena.
Problem e toa sto slovencite baraat viza...jas bev sluzbeno na nekoj kongres, pa lesno zemav viza...vo sekoj slucaj, ako imate prijateli vo turisticka agencija, moze da vi izdadat vaucer za rezervacija vo nekoja od banjite, pa da si izvadite viza polesno....
A prirodata, toa e drug muabet....mene mi bese prv pat vo Slovenija i sega da mi recat, odma bi otisla pak. Posle toa bev vo Italija, vo Rimini, i Italija moze voda da i nosi na Slovenjija!
|
|
jmama
Нов член Регистриран: 30.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas eve se vrativ od Sandanski i samo mozam da kazam deka stvarno e prekrasno mesto.
Nikogas vo zivotot ne sum pomislila da odam na banja i sega se vrakam stvarno voodusevena. Kaj nas lugjevo seuste mislat deka banjite se samo za penzioneri. Katastrofalna greska. Vo vakvo stresno vreme vo koe ziveeme definitvno samo banja moze da pruzi vistinski odmor za dusata i teloto.
Sandanski ima prekrasna priroda i gostoprimlivi lugje.
Vodata e so 74 stepeni temperatura. Taa vo bazenite ja ladat na 35 stepeni. Mosne dobro i za mladi majki so bebinja.
Se vo se super si pominav.
|
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas sum bila vo ruska banja. site vo rusija so imaat kukja si imaat i
banja i mnogu e poinaku odkolku kaj nas i mnogu e jako
|
|
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|
kaktus_oh
Нов член Регистриран: 20.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бев со моите во Велинград пред две години, малку е здодевно кога немаш друштво ама убаво место е, сум била и во Врњачка бања, ама одамна и не помнам веќе какво беше мислам дека беше убаво, а моите сами си одат во Сандански и секогаш се враќаат освежени значи им годи.
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
mozesk
Група Регистриран: 21.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 38 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na banja se odi so posebna licnost...Sto ke te masira, ke ti ja istrie kozata i ke ti ja napravi meka i tenka kako celogance.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Порано сите оделе на бањи а не на море, па и ако оделе на море не се печеле на сонце. Не биле будали луѓето а не им мањкале ни пари. Далеку поздрава работа.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
BidiFit
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 454 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бања,масажа,сауна.....
Мммм... екстра си е!!! |
|
vrzalec
Сениор Регистриран: 17.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Супер е Негорската бања.
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |