IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3536373839 98>
Автор
Порака
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Статус: Офлајн
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2007 во 14:36
Originally posted by FALKON FALKON напиша:

eve ja iam edno prasanje, skoro kaj mene umre eden komsija musliman, me zanima zasto pred negovata kauka stavija stol pokrien so charsahv, peskir?
toa nekoj adet albanski e ili od k*ranot taka ima zapoved?
fala

a i na ova sakam eden odgovor

Prvo ne rekov ako si slab vernik deka si glupav. Nikogas vakva licna navreda ne sum upatil do nekogo nitu sakam. Takvi gi ima bezbroj koi ne praktikuvaat premnogu a vala 90 posto od vernicite se samo "vernici" a ne se ubedeni i nemaat verba vo sebe.

Religijata so tradiciite ne treba da se mesa. Eve,jas pravo neznam zosto stol so peskir vadat,znam deka toa e kaj Albancite,zosto,neznam. Podobar odgovor za ova nemam.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2007 во 15:06
Originally posted by moira moira напиша:

Inaku za tvoja informacija i den denes lugeto mesaat purpurna i crvena boja, za puprurnata mislat deka se raboti za crvena, a i prasanje e na nijansa

газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење Gi mesas li i ti Moira,kazi ziti majka ??? газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење 

Mesaat li i luge denes ????
ма%20ајде

Изменето од ACELERA - 12.Август.2007 во 22:05
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2007 во 17:36
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

E, za zal mesaat i luge denes i ti si pomesan ama ne znaes

Изменето од ACELERA - 12.Август.2007 во 22:04
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2007 во 18:05

abe ne e muhamet toj za koj se govori vo otkrovenieto, ama deka e lazen toa sekako. posle posledniot prorok Malahija nema veke proroci, vie kao se povikuvata na star zavet, epa togas treba da si znaete deka Malahija e posleden prorok, i ok muhamed moze za vas e prorok ama ne go mesajte k*ranot  demek e revidirano prodolzenie na star i nov zavet.
tih..vaka li ke go branite islamot

A kade ova go pisuva deka posle Malehija nema da ima drugi ili deka Malehija ke bide posleden ?

Еве каде пишува...

"Законот и Пророците беа до Јована. Оттогаш се проповеда Евангелието за Божјото Царство,"
Лука 16:16

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2007 во 22:14
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

abe ne e muhamet toj za koj se govori vo otkrovenieto, ama deka e lazen toa sekako. posle posledniot prorok Malahija nema veke proroci, vie kao se povikuvata na star zavet, epa togas treba da si znaete deka Malahija e posleden prorok, i ok muhamed moze za vas e prorok ama ne go mesajte k*ranot  demek e revidirano prodolzenie na star i nov zavet.
tih..vaka li ke go branite islamot

A kade ova go pisuva deka posle Malehija nema da ima drugi ili deka Malehija ke bide posleden ?

Еве каде пишува...

"Законот и Пророците беа до Јована. Оттогаш се проповеда Евангелието за Божјото Царство,"

Nikade Malehija ne pisuva.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2007 во 22:14

Originally posted by moira moira напиша:

Inaku za tvoja informacija i den denes lugeto mesaat purpurna i crvena boja, za puprurnata mislat deka se raboti za crvena, a i prasanje e na nijansa

газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење Gi mesas li i ti Moira,kazi ziti majka ??? газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење 

ма%20ајде

Zosto mi ja smeni porakata Acelera ? Ili da isceznat prasanjata ??? !!!

Sramota ziva !

Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2007 во 22:26
ne e za тоа миралем , туку дека се цитирате по 100 пат, па кочи страницата и не се знае кој кого цитира. поракате е едитирана и е отстранет цитатот инаку содржината т.е твојот или на моира одговорот не се сменети
а кога се цитирате така едно по друго не се знае кој на кого што му пишал.

Изменето од ACELERA - 14.Август.2007 во 08:04
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2007 во 23:16
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

ne e za тоа миралем , туку дека се цитирате по 100 парт, па кочи страницата и не се нзае кој кого цитира. поракате е едитирана и е отсранет цитатот инаку содржината т.е твојот или на моира одговорот не се сменети
а кога се цитирате така едно по друго не се знае кој на кого што му пишал.

Ne... go citirav samo posledniot citat. Onaka ne se znae koj kogo citira.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2007 во 23:21

Еве каде пишува...

Nikade Malehija ne pisuva.

Малахија е последниот старозаветен пророк и тој живеел во 4 век пред наша ера, додека Јован Крстителот е во 1 век и помеѓу нив нема пророци.
Како Исус вели "...Пророците беа до Јована. Оттогаш се проповеда Евангелието.." јасно е дека Малахија е последниот пророк.
Значи пророците беа до Јован, а бидејќи Мухамед е 6 века после него (значи после, а не пред), следува дека Библијата не го смета Мухамед како пророк и сите ваши "библиски пророштва" за Мухамед паѓаат во вода тага
Затоа што според библијата пак ќе повторам, пророците беа до Јован Крстителот, а после него нема пророци.

Изменето од EvAngelos - 12.Август.2007 во 23:23
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2007 во 23:37

EvAngelos.... za prorostvata,koi zboruvaat za Muhammed s.a.w.s ednas ti ja zatvoriv ustata. Mi premolci ednas,ti barav i te molev da mi dades nekakvo objasnuvanje,mi ja preskoknuvase temata.

Sega te prasuvam,dali ke se nafatis na edna tema vo vrska so tie prorostva da porazgovarame ? Jas ke ti gi napisam prorostvata,ke ti dadam objasnuvanje (da priznam ke se posluzam od edno brosurce) a potoa ti da mi objasnis isto taka deka se odnesuvaat na nekoj drug (bilo koj) osven na Muhammed s.a.w.s.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2007 во 23:54

EvAngelos.... za prorostvata,koi zboruvaat za Muhammed s.a.w.s ednas ti ja zatvoriv ustata. Mi premolci ednas,ti barav i te molev da mi dades nekakvo objasnuvanje,mi ja preskoknuvase temata.

Се прашувам зошто никој никогаш не те пофалил тука на форумов, туку сите комплименти за тебе излегуваат само од твојата уста голема%20насмевка
Зошто некој друг не рече дека си ми одржал лекција, дека си ми ја затворил устата итн, туку секогаш тоа си само ти? голема%20насмевка Тажно. тага
Ајде баш потсетиме кога било тоа и која тема сум ја прескокнувал јас? Само потруди се тоа да биде на соодветанта тема, за да не брише модераторот, па да се вадите дека не сум знаел да одговорам и слично.

Sega te prasuvam,dali ke se nafatis na edna tema vo vrska so tie prorostva da porazgovarame ? Jas ke ti gi napisam prorostvata,ke ti dadam objasnuvanje (da priznam ke se posluzam od edno brosurce) a potoa ti da mi objasnis isto taka deka se odnesuvaat na nekoj drug (bilo koj) osven na Muhammed s.a.w.s.

Го имам и јас тоа брошурче (ние го викаме исламска комедија голема%20насмевка), така да не мора да ми копи-пејстираш.
Таква тема имаше, нема потреба да отвараш нова, ако нешто не ти е јасно побарај ја и постирај таму...

Туку...
Кога веќе ќе отваарш тема, да те потсетам на еден наш дијалог...

Не поминаа ни 9 саати (од кои повеќето и бев излезен) и одгоголема%20насмевкаворот си го доби сервиран на тацна.

Сега ти си на ред да ми одговориш на моето прашање што чекам да ми го одговориш уште од 23 Март голема%20насмевка
Но не тука, еве биди фраер и отвори нова тема

Originally posted by Miralem Miralem напиша:

A za toa i jas tema ke ti otvoram edna,cela i ubava za tebe

Се надевам дека таа тема нема да ја чекам до 23 март 2008 голема%20насмевка

Изменето од EvAngelos - 12.Август.2007 во 23:56
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2007 во 00:05
Цитирај Се прашувам зошто никој никогаш не те пофалил тука на форумов
EvAngelos... znaj drugar deka nekoi pametni go najdoa vistinskiot pat. Od vas guguski koi samo gugaat i preku koi imam prilika vistinata da ja kazam,ne ni ocekuvam kompliment. No ne zaboravaj,deka ne sme edinstveni koi sme prisutni.
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2007 во 11:00
.

Изменето од Azrael - 17.Април.2008 во 00:36
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Август.2007 во 11:09
.

Изменето од Azrael - 17.Април.2008 во 00:36
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3536373839 98>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.