![]() |
|
ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3536373839 98> |
Автор | ||||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Prvo ne rekov ako si slab vernik deka si glupav. Nikogas vakva licna navreda ne sum upatil do nekogo nitu sakam. Takvi gi ima bezbroj koi ne praktikuvaat premnogu a vala 90 posto od vernicite se samo "vernici" a ne se ubedeni i nemaat verba vo sebe.
Religijata so tradiciite ne treba da se mesa. Eve,jas pravo neznam zosto stol so peskir vadat,znam deka toa e kaj Albancite,zosto,neznam. Podobar odgovor za ova nemam.
|
||||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||||
![]() |
||||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
|||
![]() ![]() ![]() ![]() Mesaat li i luge denes ????
![]() Изменето од ACELERA - 12.Август.2007 во 22:05 |
||||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||||
![]() |
||||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
|||
E, za zal mesaat i luge denes i ti si pomesan ama ne znaes ![]() Изменето од ACELERA - 12.Август.2007 во 22:04 |
||||
![]() |
||||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|||
Еве каде пишува...
"Законот и Пророците беа до Јована. Оттогаш се проповеда Евангелието за Божјото Царство,"
Лука 16:16
|
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
![]() |
||||
|||
Nikade Malehija ne pisuva.
|
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
Zosto mi ja smeni porakata Acelera ? Ili da isceznat prasanjata ??? !!!
Sramota ziva !
|
||||
|
||||
![]() |
||||
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
|||
ne e za тоа миралем , туку дека се цитирате по 100 пат, па кочи страницата и не се знае кој кого цитира. поракате е едитирана и е отстранет цитатот инаку содржината т.е твојот или на моира одговорот не се сменети
а кога се цитирате така едно по друго не се знае кој на кого што му пишал. Изменето од ACELERA - 14.Август.2007 во 08:04 |
||||
![]() |
||||
|||
Ne... go citirav samo posledniot citat. Onaka ne se znae koj kogo citira.
|
||||
|
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|||
Малахија е последниот старозаветен пророк и тој живеел во 4 век пред наша ера, додека Јован Крстителот е во 1 век и помеѓу нив нема пророци.
Како Исус вели "...Пророците беа до Јована. Оттогаш се проповеда Евангелието.." јасно е дека Малахија е последниот пророк.
Значи пророците беа до Јован, а бидејќи Мухамед е 6 века после него (значи после, а не пред), следува дека Библијата не го смета Мухамед како пророк и сите ваши "библиски пророштва" за Мухамед паѓаат во вода
![]() Затоа што според библијата пак ќе повторам, пророците беа до Јован Крстителот, а после него нема пророци. Изменето од EvAngelos - 12.Август.2007 во 23:23 |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
EvAngelos.... za prorostvata,koi zboruvaat za Muhammed s.a.w.s ednas ti ja zatvoriv ustata. Mi premolci ednas,ti barav i te molev da mi dades nekakvo objasnuvanje,mi ja preskoknuvase temata. Sega te prasuvam,dali ke se nafatis na edna tema vo vrska so tie prorostva da porazgovarame ? Jas ke ti gi napisam prorostvata,ke ti dadam objasnuvanje (da priznam ke se posluzam od edno brosurce) a potoa ti da mi objasnis isto taka deka se odnesuvaat na nekoj drug (bilo koj) osven na Muhammed s.a.w.s.
|
||||
|
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||
Се прашувам зошто никој никогаш не те пофалил тука на форумов, туку сите комплименти за тебе излегуваат само од твојата уста
![]() Зошто некој друг не рече дека си ми одржал лекција, дека си ми ја затворил устата итн, туку секогаш тоа си само ти?
![]() ![]() Ајде баш потсетиме кога било тоа и која тема сум ја прескокнувал јас? Само потруди се тоа да биде на соодветанта тема, за да не брише модераторот, па да се вадите дека не сум знаел да одговорам и слично.
Го имам и јас тоа брошурче (ние го викаме исламска комедија
![]() Таква тема имаше, нема потреба да отвараш нова, ако нешто не ти е јасно побарај ја и постирај таму...
Туку...
Кога веќе ќе отваарш тема, да те потсетам на еден наш дијалог...
Се надевам дека таа тема нема да ја чекам до 23 март 2008 ![]() Изменето од EvAngelos - 12.Август.2007 во 23:56 |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
|
||||
|
||||
![]() |
||||
Azrael ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
|||
.
Изменето од Azrael - 17.Април.2008 во 00:36 |
||||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
||||
![]() |
||||
Azrael ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
|||
.
Изменето од Azrael - 17.Април.2008 во 00:36 |
||||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3536373839 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |