|
Сега знам дека ништо... |
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Автор | |
YODA
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 205 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dobro dali stvarno nisto ne citas ? Taja misla ja iskazal Sokrat, a drugarceto ovde ja citirase za da se razvie diskusija. BOOZEEEEE ????!!!
|
|
и то...
|
|
лидијана
Нов член Регистриран: 04.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Леле, баш ти фала за информацијата, стварно ме просветли со сознаието, еве и јас научив нешто ново.
Но, дали сега можам да кажам дека јас ништо не знам? Сепак нешто знам, знам што рекол Сократ, (благодарение на тебе) |
|
551mb
Сениор Регистриран: 12.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 207 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MA MOZE I PODOBRO E TAKA,DA NEZNAM....
|
|
miki-li
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1176 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
na tebe taka li ti kaza Sokrat??!! a na mene pak drugo nesto mi kaza |
|
sikter
Сениор Регистриран: 01.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 650 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sto pa znae sokrat?!
duduk e! |
|
Mishell_G
Сениор Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ili mozebi premnogu znam pa sum stanala cinicna..
|
|
superbaby
Сениор Регистриран: 05.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 184 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zoshto e otvorena temava?.. SEGA ZNAM DEKA NISTO NE ZNAM? Site ja znaeme taa izreka ali ne ja sfakam poentata na temava.. ne znam sto treba da se pisuva vo nasite komentari...
|
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SIN
|
|
*moon*
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE E VREDNO KAKO ZIVOTOT
|
|
*moon*
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE SE POSTIGNUVA BEZ BORBA ILI ZBOROVI
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па на пример да ја толкуваш мислата вака: Многу е битно луѓето да знаат колку незнаат. Многу е лошо да мислиш дека знаеш, а всушност да не знаеш. Пр. - погрешни докторски дијагнози, погрешни конструкторски пресметки ... и еден куп грешки на суетни луѓе кои летаат во облаци. Ќе направам мала дигресија, префлајќи се на една друга тема: Да може да знае оној Јанко колку не знае - нема да се појавува на ТВ, пошто ќе му биде срам од своето незнаење! ЗАТОА НАЈПАМЕТНИТЕ ЛУЃЕ СЕ СКРОМНИ И СИ ЌУТАТ. Ај кажете ми, колку знаете за субатомската физика, за молекуларната биологија, за релативноста, а ако пак знаете за тоа, колку знаете за минерологијата, за петрографијата, за архитектурата, а ако знаете за тоа, колку за медицината, колку за астрофизиката, колку за уметноста, за историјата, колку јазици знаете да зборувате, во кои спортски дисциплини сте вешти, дали знаете нешто за кармата, за хиндуизмот, за будизмот..... НИЕ У СТВАРИ СЕ УШТЕ НИШТО НЕ ЗНАЕМЕ. "До вчера" не знаевме што е компјутер и што е мобилен, а сепак мислевме дека се знаеме. А кога ќе ја откриеме Теоријата на се.... "и мислите на Господ"... ????????? |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така е Џ.Д. Многу информации нема ни да тропната на вратата на нашата свест, не пак да влезат во неа. А и смислата на постоењето не е да знаеме се. Доволно е - што повеќе од професијата во која што пловиме.
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За тоа учев во Филозофија на природните науки Мајсторче! Како пример беше дадено дека само од областа на хемијата секојдневно излегуваат по ок.100.000 (ако не се лажам) научни трудови. Па сега, некој хемичар, на пример, кога и цело време само би читал, не би успеал сите да ги прочита (за цел живот)! Тоа значи дека човекот станува "учен игнорамус" - демек можеш да знаеш или многу (релативно) од една област или по малку од секоја. И фактички пак ништо не знаеш. Или дека (пази сега ова, жити се!!!): Најголемата постојна енциклопедија по физика (значи САМО ФИЗИКА) - Handbuch der Physic, се состои од 66 книги со просечно 500 стр. по книга. Напишана е МНОГУ КОНЦИЗНО, не содржи технички и нумерички детали и НЕ МОЖЕ ДА ПОСЛУЖИ НИ КАКО УЧЕБНИК ДУРИ НИ ЗА ПОСТДИПЛОМСКИ СТУДИИ Е сега под услов да се земе предвид само она што има навистина вистинска вредност од целата историја на физиката - таа би требало да биде напишана на ок. 65.000 стр. Па оди сега ти прочитај ги (да не кажам - научи ги) и после кажи дека нешто знаеш! |
|
bond....james b
Сениор Регистриран: 10.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
уште од порано јас знам дека ништо.............
|
|
You live only ONCE!
|
|
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |