|
Аикидо |
Внеси реплика | страница <1 56789 25> |
Автор | |
margica
Нов член Регистриран: 13.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zdravo decki,
vcera im prativ mail vo bujinkan mk i uste vecerta mi dadoa telefonski broj na koj sto im se javiv. razgovaravme okolu polovina cas i instruktorot bese mnogu ljubezen i vecerva me pokani na trening. go prasav dali treniral aikido i toj potvrdno mi odgovori i kaza uste deka sekoja godina po trojca od nivniot klub paralelno se zapisuvaat i na nekoja druga borecka vestina ili sport, po nekolku meseci, so cel nivnite clenovi da mozat da go pocustvuvaat prisustvoto na starite kobudo tehniki vo modernite borecki sportovi. uste ednas blagodarnost do site vas koj mi otkrivte deka ima bujinkan i vo makedonija. mislev deka kaj nas nema takvo nesto. pozdrav i do marija i cece od PMF. devojki kisss... |
|
Sanga
Нов член Регистриран: 15.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здраво, здраво,
јас одамна не сум напишала нешто на форумов, но некако пак ме заскокотка коментарот на Икоман, а претходно и шегите за тајните. Некако чудно ми е, во најмала рака, кога ќе се споменат тајни воопшто, бидејќи во ова доба на развој на технологијата и пристапот на информации, и особено ако се гледа на тоа од социолошки аспект, единствените "тајни" кои остануваат се оние кои самите себе си ги наметнуваме. Да не речам автоцензурата. И впрочем, ако се земе во предвид најновиот тренд на блогирањето, секој сега има можност да ти ги каже сите свои тајни, особено оние што не сакаш да ги знаеш. Во секој случај, не се слагам дека има тајни кои ги делат/доживуваат/осознаваат само посветените вежбачи. Ако е така, ние би имале многу малку за што да разговараме. Поздрав Јасмина www.henbo.com.mk Изменето од Sanga - 19.Април.2007 во 15:36 |
|
ikoman
Нов член Регистриран: 20.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pozdrav do site (ne)isto mislenici,
So ogled na toa sto razlicno gi osoznavame nestata, sekoj ima svoj pristap kon znaenjeto koe go steknuva. Steknatoto znaenje, sekoj na svoj nacin go predava na drugite. Tajnite ne se nisto drugo, tuku specifiki na secie ucenje, koe ostanatite ne go znaat.Dokolku gi otkriete na posvetenite vezbaci, toa ne se tajni za niv, no za ostanatite ostanuvaat. Vo sprotivno ke bide tocno tvrdenjeto deka sekoj znae ednakvi nesta, i sekoj na ist i ednakov nacin poducuva, togas e nebitno kade se vezbaPozdrav, Ikoman www.aikido.org.mk
p.s A dali svetot ke bide poinakov ako Coca-Cola ja otkrie formulata na pijalokot, ili Destan receptata za vkusnite kebapcinja e dilema
|
|
tuturutka
Сениор Регистриран: 22.Април.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1131 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abe ova aikidovo ti bilo ludnica a jas da se cudam sto lugevo tolku zapaleni
|
|
STRUGA
|
|
MartinD
Нов член Регистриран: 07.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дојди да тренираш па ке видиш како е |
|
Да се вежба илјада дена
- тоа те дисциплина, а да се вежба десет илјади дена - тоа е дотерување. Mijamoto Mushasi |
|
MartinD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Минатиот викенд 20 - 21 април во Куманово се одржа аикидо семинар под водство на Његош Ѓаковиќ и Велибор Весовиќ како и 6 други мајстори од САФ.Семинарот беше еден од поуспешните направени во РМ.На крајот бесе одржано полагање за кју појаси и беа доделени две дипломи за Први Дан. (Па ако некој има присусвувано на семинарот , ме интересира неговото мислење).
Поздрав |
|
Да се вежба илјада дена
- тоа те дисциплина, а да се вежба десет илјади дена - тоа е дотерување. Mijamoto Mushasi |
|
Krste
Нов член Регистриран: 21.Јануари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поздрав до Икоман но не се сложувам за тајните техники затоа што од моја гледна точка за тајни се сметаат и работи кои некои луѓе-тренери не ги кажувале на поширокиот круг на ученици од егоизам,страв да не се злоупотребат или некоја друга причина но најчесто и вежбачите имаат селективен карактер кон техниките не почитувајќи ја универзалноста па така и не се ни спремни да ја усвојат техниката т.с. не се на соодветно еволутивно ниво. Но сепак мислам дека се работи за лична работа и став кон нештата
|
|
DamjanC
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 27.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 98 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga sme kaj polaganjata, aj cestito Martine za polozeniot 5-ti KYU! Da napreduvas i ponatamu!
Se gledame, Damjan |
|
MartinD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Благодарам за честитките и подршката Дамјан. Еве и јас јавно да ти честитам за положениот 1-ви кју и се надевам дека во блиска иднина ке бидеч носител на Дан појас.
Поздрав, Мартин |
|
Да се вежба илјада дена
|
ZakHay
Сениор Регистриран: 21.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Arigato Gozaimash'ta!
|
|
osavkov
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 15.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве, малку инспирација, да ја оживееме темава...
Тема, Аикидо на Национална Географија во 5 делови на Youtube.
Уживајте!
Изменето од Ошавков - 29.Јуни.2007 во 11:30 |
|
osavkov
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 15.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Подолго време, тишина! Изгледа поголемиот дел од аикидо популацијата на форумот е на подолг одмор!
|
|
makoto
Нов член Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sho be, me nema da ve chitam i vie ne pishuvate....
Ajde. Eve tuka sum. |
|
чесност...
|
|
osavkov
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
информација за сите заинтересирани измена на терминот за посетата на Мустафа Ајѓун Сенсеи на Битола
Изменето од osavkov - 13.Февруари.2009 во 11:47 |
|
Внеси реплика | страница <1 56789 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |