|
Религија и хомосексуалност |
Внеси реплика | страница <1 34567 16> |
Автор | ||
ZakHay
Сениор Регистриран: 21.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ej da si peder znaci da si imas svoja gay religija spotivna na site pouki i pohvali od Religiozen karakter...
Ostajte te gi da si go zivejat zivotot svoj nasusen!
|
||
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Религија и хомосексуалност е исто како да измешаш Расолница и Џин.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Интересна тема Ребел, сега ги прочитав сите 5 страни и имам 2 "забелешки/предлози" и едно прашање.
1. Цело време се спомнуваат христијанството/библијата vs. хомосексуалноста. А темата е Религијата и хомо... Можеби е подобро да се смени темата Христијанството и хомосексуалноста...
2. Цело време се збори во името на Библијата, а не видов ни еден да наведен некој Библиски стих кој зборува на оваа тема.
Заповедта не врши прељуба е сосема друга работа.
Прашање до сите:
Ја има некој прочитано Библијата?
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
[QUOTE
Ја има некој прочитано Библијата? [/QUOTE]
Јас ја имам прочитано три пати, и к*ранот го имам читано, но само еднаш.
|
||
Iblis s.a.v.s
Група Регистриран: 30.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 65 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ke go palime ziv na plostad
zimi sve ne daj Boze da go fatime na delo, nekoj pederash, odma i dvajcata ke gi palime zivi na sred plostad , drugi da gledat i da se pllasat toa je bolest |
||
GoXI
Сениор Регистриран: 01.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 105 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bog rekol:
seks pomegu dvajca e mozno samo ako se so razlicen pol i dokolku crkvata e svedok deka tie se vo brak.
Site drugi oblici na seks se grev, no nie znaeme da pravime mnogu drugi pogolemi grevovi pa nee strasno ))
Inaku za onie koi sto ja opravduvaat homoseksualnosta odnosno seks pomegu dvajca od ist pol ke i go kazam samo ova:
koga ke vidam dva konja, dve kucinja, dva lava..... da imaat seksualen odnos togas bi go prifatil toa kako normalno.
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
DOKAZANO E DEKA PRAKTIKUVANJE NA HOMOSEKSUALI ODNOSI PRED STAPUVANJETO VO BRAK E SIROKO ZASTAPENO VO MUSLIMANSKITE ZEMJI! Изменето од moira - 05.Август.2007 во 05:19 |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во Библијата, едно по друго, се зборува за тоа дека хомосексуалноста е грев (Левит 19:1-13; Левит 18:22; Римјаните 1:26-27; 1 Коринтјаните 6:9). Во Римјаните 1:26-27 се зборува конкретно, дека хомосексуалноста е резултат на откажување од Бог и непокорност кон Него. Кога човек започнува да греши и да живее во неверие, во Библијата се кажува, дека Бог го „предава“ на уште поголеми нечесни и развратени дела, за да му ја покаже, дека нема никаква смисла и надеж во еден таков живот одделен од Бог. Во 1 Коринтјаните 6:9 се тврди, дека „хомосексуалците“ нема да го наследат Божјото Царство.
Бог не го создава човекот со хомосексуални желби. Во Библијата се вели, дека човекот постана хомосексуален како резултат на неговиот грев (Римјаните 1:24-27) и како резултат на неговиот слободен избор. Возможно е да се роди човек со поголема склоност кон хомосексуалноста, исто како што се раѓаат луѓе, кои се повеќе склони кон насилство и други гревови. Тоа не го оправдува човекот, кој избира да греши и се предава на своите грешни желби. Дали е правилно ако човек се роди со поголема склоност кон јарост и гнев, да се предаде на тие желби? Се разбира не! Истото се однесува и за хомосексуалноста.
И покрај тоа, во Библијата не се кажува дека хомосексуалноста е „поголем“ грев од другите гревови. Сите гревови се одвратни пред Бог. Хомосексуалноста е само еден од гревовите, изброени во 1 Коринтјаните 6:9-10, кои се пречка на луѓето по патот кон Божјото Царство. Според Библијата, Божјото опростување е достапно и за хомосексуалците исто толку, колку и на тие што вршат: прељуба, идолопоклонство, кражби и т.н. Бог, исто така, им ветува победа над гревот, вклучително и над хомосексуалноста, на сите, кои ќе поверуваат во Исус Христос за своето спасение (1 Коринтјаните 6:11; 2 Коринтјаните 5:17). |
||
|
||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Imate protiv sto da se borite, brakja str8 - machovci!
Borete se protiv lakomosta, zavista, dvolicnosta, zlobata...uste da nabrojuvam???
TIE mu pravat steta na naseto opsestvo, a ne intimniot sexsualen zivot na homosexsualcite, koj si e samo nivni!!!
|
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ние не ги сакаме само лакомите, завидливите, дволичните, злобните итн. Ние ги сакаме и хомосексуалците и затоа се бориме и за нив, да ги вратиме на правиот пат. Не ни е сеедно да ги гледаме како се уништуваат самите себеси и како посвојуваат деца кои потоа раснат во нездрава околина. Не ни е сеедно тоа што најголемиот процент од хив позитивни се токму тие - хомосексуалците. Не ни е сеедно. Иако мене дирекно не ми смета тоа што некој е хомо, сепак не мора нешто да ми смета, или пак да имам корист од нешто, за да го сакам тоа нешто, во случајов, хомосексуалците. |
||
|
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
By the way, EvAngelos, TVOJOT Bog go sozdal i nego! Takov kakov sto e!
|
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не го создаде таков каков што е. Бог го создаде мажот да биде маж, а жената жена. Исто така како што не ги ни создал педофилите да бидат педофили, наркоманите наркомани, убијците убијци, клептоманите клептомани, завидливте завидливи, лакомите лакоми итн. Човекот самиот се унакази. На сите ни е потребна промена кејт, и на тебе и на мене. Но за да се промени човек, прво треба да си признае себе си дека му е потребна промена, а не да го менува цел свет за тој или таа да останат непроменети.
|
||
|
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
-Vie ne gi sakate homosexsualcite samo zatoa sto vi se povreduva taka maskata sueta.
-nema zosto da se borite za niv - oti togas bi se borele protiv prirodata
-ako go vratis na "tvojot prav pat" toa bi bilo za nego kriv pat, togas bi bil licemeren glumec
-belki ne mislis deka ako gi ubieme site homosexsualci - ke nema vekje sida???
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |