IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - МАЛКУ СКРОМНОСТ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МАЛКУ СКРОМНОСТ

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
Автор
Порака
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Статус: Офлајн
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: МАЛКУ СКРОМНОСТ
    Испратена: 02.Август.2007 во 23:55

Nie sme vo vreme na nauka,vo toa nema somnez.Raketi,Avioni… Vestacki sateliti…. Elektronski mozgovi.

I nie sme vo vreme na neznaenje I vo toa nema somnenie.

Sive ovie sredstva gi koristime za ubivanje na samite sebe I spiunaza protiv nas.

A onoj koj ne ubiva zboruva:toa e iluzija.Jas sum toj koj brza kon Mesecinata.Jas sum toj odbraniot Bozji narod.

Jas sum vo pravo a drugite se vo zabluda…. Jas sum bistar…. Jas sum arievska rasa… Jas sum semitska rasa.

Pomegju voobrazenosta,nadmoknosta,elektricitetot I nasilstvoto se smestuva I naukata.

I se blamira pa postanuva falenje so toa sto pravat detski zabavi.

A naj golemo neznaenje e sto ne ja znaeme naj bitnata stvar JASNA KAKO DEN.

Da neznae edna vrsta naucnici I genijalni istrazuvaci deka se stvoreni… deka zivee na avans…Na zaem… kratkosta na godinite koi gi ziveat se avans I zaem na odreden rok.

Toj ne go steknal ovoj zaem I nemoze da go prodolzi negoviot rok na traenje.Sekoj otkucaj na srceto,sekoja vozdiska,sekoja idea I sekoja misla I sekoj cekor e zaem,Avans… e gros koj se trosi od saldoto.

A toa saldo e koe ne sme go zarabotile I vonego ne sme vlozile nas trud.Toj e vo celost dar koj ni e poklonet od satot na naseto ragjanje.Pronaogjacot ne otkriva tuku ideate mu se spusta kako sto se spusta sjajot vo ranata utrinska rosa.
Pesnikot ne sostavuva od nisto.I do nego stignuva vdahnatost za pesna pa pametta ja prolistuva onaka kako sto drvoto prolistuva vo proletta.
Pa,dali drvoto raspolaga so listovi,ili se toa podarok na proletta ??
I naukata vo sustina e dar na momentot.Elektricitetot postoi od iskon pred uste da bide otkrien,milioni godini toj e onoj koj go zasvetluval neboto so sevanje I molnji...
Nie ne sme go stvorile elektricitetot pa sme go ponudile,zatoa sto toj postoi.Taka I radioaktivnosta I atomskata energija I feroimagnetizmot.Sevo ova bogatstvo se naogja zakopano pred nasite race…Toa se podaroci koi ni se pokloneti bez nase baranje.

Naucnicite ne go zapazuvaat ova,tuku velat: Izmislivme,pronajdovme,stvorivme,sostavivme,napisavme…..

Potoa ne go svakjaat ona sto e mnogu povazno I samo po sebe ocigledno,,, zivotot koj go ziveeme isto taka e dar koj ne sme go barale I za koj ne sme se zalagale.

Ubavicata ne se zalagala da rodi ubavica,nitu silniot da rodi silen,nitu ostrovidniot da rodi ostroviden.

Nie trosime od cek koj ne sme go zarabotile.. I uz toa citavo vreme se falime I uz toa povtoruvame: Nie sme stvorile,nie sme otkrile,nie sme golemodusni,nie sme velicestveni,Nie sme vo pravo a drugite se vo krivo,nie sme bistri a drugite zivotni…nie semitski rasi a drugite grudobolni… potoa megjusebno ratuvame za bogatstvo koe ne sme go steknale I za koe na nikoj od nas ne pripagja zasluga.

Nie nemame zasluga ni za naseto telesno stvaranje.Nie site sme samo od edno stvorenie koi se ragjaat I umiraat I koi ziveat poklonet zivot od Allah-Stvoritelot svoj. Koga bi vladeele vistinski so nasite zivoti,togas nebi bilo ni smrt.

A Smrtta e taa koja go razotkriva celiot razgovor.Taa e taa sto na videlo ni iznesuva deka so ona sto ne go poseduvame nemozeme ni da gospodarime.Starosta e taa koja ja izdava ubavinata na ubavicata,zatoa sto nejzinata ubavina e kratkotraen dar a ne trajna stvarnost.

Megjutoa,naucnicite gi zanemaruvaat ovie vistini koi stalno gi gledaat so svoi oci kako sonce na sred bel den.

Koga bi gi svatile ovie temelni vistini bi se okoncale ratovite bi se vospostavil mir ljubovta bi gi ispolnila srcata,bi se ragjala skromnost,koja bi go povrzala svetot vo edna porodica.Koga bi gi svatile ovie vistini,bi ja usmerile seta nasa blagodarnost prema Allah dz.s,Se’darezliviot Bog koj se ni podaril.

Изменето од Miralem1 - 02.Август.2007 во 23:59
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 00:02
POCETOKOT TI E DOBAR

VO SREDINA TRESES ZELENI- SRAM DA TI E ZA SITE SOLZI I POT NA NAUCNICITE, UMETNICITE I GENIALNI KOMPOZITORI

NA KRAJ MU SE POMOCA NA CELIOT COVECKI ROD

EDNO DA TE POFALAM T- TEXOT TI E SO GOLEMI BUKVI PA NE E TESKO DA SE CITA
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 00:06
Eve kako na Ateistite gi boli.
Eve,dali svetot srada od religijata ili naukata ?

PS: Ti pises so golemi bukvi.

Изменето од Miralem1 - 03.Август.2007 во 00:07
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
ASTRIX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
OBSESSIVE DREAMS

Регистриран: 18.Јануари.2007
Поени: 763
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ASTRIX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 00:09
на атеист, џабе е да му се збори за духовно, за божествено......така да не очекувајте да ве разберат
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 00:14
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Eve kako na Ateistite gi boli.
Eve,dali svetot srada od religijata ili naukata ?

PS: Ti pises so golemi bukvi.

ME BOLI KOGA PISUVAS GLUPOSTI ZA COVEK
ME BOLI KOGA VIKAS DEKA COVEK E NISTO
I SE STO NAPRAVIL DOBRO E ZASLUGA NA NEKOJSI GOSPOD
I SE SO NAPRAVILLOSHO  E NEGOVA ZASLUGA ILI VO NAJDOBAR SLUCAJ NA GJAVOLOT
SE DODEKA MU SE MOCAS NA COVEKOT I NEGOVATA MOK KREATIVNOST ZNENJE LUCIDNOST HUMANOST ( covecnost) JAS TUKA KJE SE BORAM SO SITE SILI PROTIV TAKVI KO TEBE
KOGA REKOV SILI MISLAV NA MISLI
A BASKA TE POFALIV ZA GOLEMI KUKVI ZASTO MALECKITE ME NERVIRAAT
I NESAKAM DA CITAM TEXTOVI SO MALI BUKVI
POZDRAV MIRALEME NEPRIJATELU MOJ

Изменето од anakin - 03.Август.2007 во 00:14
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 00:15
Originally posted by ASTRIX ASTRIX напиша:

на атеист, џабе е да му се збори за духовно, за божествено......така да не очекувајте да ве разберат

A TI ASTRIX IDI ZAKOPAJ SE
AKO NEMAS POPAMETNA REPLIKA

Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 00:27
во глобала Текстов на Миралем е одличен, се му должиме на Бог.

Изменето од ACELERA - 03.Август.2007 во 00:28
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 00:29
da,...na najgolemiot diktator,...
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 00:31
за Кого - Како
за нас не е среќа
Но ок, јас се слагам потполно дека се што имам , е дар од Бог, и дека ако сите луѓе се свртиме кон Него Светов ќе биде подобро место за живеење.Но тоа за жал нема да се случи - суета, его, себичност, самобендисаност, мисла дека човекот е НАД Бог, дека човекот е креатор..го осакатуваат ионака осакатениот ум среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 00:43
za osakateniot um ne bi sakal da razglabam

smesno e kako maleckite naivnite neukite i izpilenite koi nevidele
deka gospod nema ga im gi narani decata i deka zavisi samo od niv kakov zivot kje go imat
trabunjat za kvaliteti na umovite- dekadencija so e dozvolena tuka
koga ne si lice v lice
mi se povrakja nekogas

Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 00:48
колку и да изгледа мутаво, тие што веруваат во Бог му благодарат само Нему за се
а ако си мрзлив никој не ти е крив...значи никој не чека да му падне од Небо, среќа
Ама не гледам зашто е погрешно да Му благодариме бар ние , верниците на Богтага

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 00:49
ne izgleda mutavo
mutavo eголема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 00:55
и нас ни изгледа така вашето не верување ...
но ОК, сватив дека голема грешка е да форсираш нешто некому
знам премногу луѓе кои секој ден го земаат здраво за готово, живеат како да ќе нема утре, и не се благодарни за ништо. Ама што можеме тука?
Тие што веруваат во Бог имаат поинаков став за овие работи(колку и да е ЧУДЕН), и затоа мислам дека дискусијава ќе води кон ќорсокак

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2007 во 01:09
MENE NE MI SMETA SO VERUVATE VO NESO TO E UBAVO I VASE POCITUVAM
MI SMETA DA MI TRUBITE TUKA KAKO COVEK E NISTO ZATOA VE MRAZAM

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.