|
Сто Чекори на ВМРО ДПМНЕ |
Внеси реплика | страница <1 2122232425 26> |
Автор | ||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве како се постави првиот Македонски повекепартиски парламент,
Согледувајќи ја состојбата во Југославија првиот повеќепартиски македонски парламент ја усвои Декларацијата за независност на 25 јануари 1991 година. По што следуваше и одлуката за распишување на референдум на 8 септември 1991. По долги и мачни преговори во Македонскиот парламент, парламентарците донесоа одлука на референдумот да се постави прашањето: Дали сте за самостојна Македонија со право да стапи во иден сојуз на суверени држави на Југославија? Мислеше дека нема Македонецот да има сила да изгласа независност но комуњарите на Глигорче згрешиа многу и Македонија на референдум изгласа независност а не федерација |
||
Nee*amAnderskor
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2005 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 291 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ocigledno e deka si bil maloleten koga ova se slucuvase i za toa si cital od knigi ili uste poloso doznal od rekla-kazala. Inaku bi znael deka nacinot na koj e postaveno prasanjeto sosema se poklopuva so praksata vo svetot vo takvi slucai (zemi go prasanjeto vo Quebec na primer). Tendencijata na Gligorov ne bese da nema nezavisna MK, inaku site nie ke lezevme po nekoi parkovi vo Saraevo i Vukovar. Ednostrano, isklucivo i vulgarno prasanje kako sto ti zamisluvas ke dovedese do gragjanska vojna vo Makedonija.
|
||
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па ти сакал или не тоа е фактот
|
||
PAVLIN
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Локација: Saint Helena Статус: Офлајн Поени: 889 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne se soglasuvam so toa deka 50% ne veruvaat deka ke opstane ....najgolema glupost sto sum ja slusnal |
||
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре |
||
Nee*amAnderskor
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2005 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 291 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Verojatno ti mislis deka toj procent e 90%, neli?
|
||
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
||
PAVLIN
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Локација: Saint Helena Статус: Офлајн Поени: 889 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a ti sto mislis a
|
||
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
NE PAMETAT NISTO, ZAREM NE TI E JASNO? SE DODEKA NAJOMILEN POLITICAR E KIRO 001, STO OCEKUVAS? |
||
PAVLIN
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kiro e minato..vo momentov nie imame sansa svojata idnina da ne ja temelime na nesto ne realno...ljupco imase samo hrabrost da izleze i da kaze deka makedonija ke bide nezavisna, megjutoa koga dojde na celo na taa ista drzava uspea da ja dinese na nivo na protektorat...sega se plasam od istoto samo na drug nacin..desnite partii na balkanskite prostori sekogas nosat vo sebe mnogu nacionalizam i radikalizam, bidejki taka opstanale, koga ke se smeni nacinot na razmisluvanje kaj simpatizerite na VMRO togas ke mozeme da vlezeme vo EU
|
||
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
PA SEKAKO DEKA TREBA DA POSTOI NACIONALIZAM, ZATOA STO NACIONALIZMOT NE NE NESTO NEGATIVNO, SAMO KAJ NAS KOMUNISTITE I PROTEKTORITE GO ISPREVRTEA ZNACENJETO NA ZBOROT NACIONALIST. DA SI NACIOPNALIS ZNACI DA SE SAKAS SEBE I POCITUVAS, DA JA SAKAS SVOJATA ISTORIJA I DA JA POCITUVAS, DA JA SAKAS SVOJATA DRZAVA I DA JA POCITUVAS. ZBORITE KAKO HRVATITE NAPRAVILE DRZAVA, A KAKO JA NAPRAVIJA SO VISOKO RAZVIENA NACIONALNA SVEST. DA NE BEA NACIONALISTI NEMASE NI IM POSTOI DRZAVATA. NACIONALIZMOT E POZITIVNA SOSTOJBA KAJ SEKOJ NAROD, SAMO KAJ NAS SE SMETA ZA NEGATIVNA SOSTOJBA. A KOJ JA DONESE MAKEDONIJA NA NIVO NA PROTEKTORAT SO VOJNATA VO 2001 GODINA, SEKAKO DEKA NE LJUPCO I DPA. AVTORSKITE PRAVA ZA VOJNATA VO 2001 GODINA SE ZNAE CIVI SE, SAMO AVTORITE VE DRZAT SEUSTE VO ZABLUDA. A 001 MINATO, PA ZASTO SE USTE E AKTIVEN I IMA SVOJA KANCELARIJA, A KAJ ANKETIRANITE SEUSTE E OMILEN POLITICAR. Изменето од moira - 05.Август.2007 во 04:21 |
||
PAVLIN
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kako be nacionalizmot ne e negativno nesto..pa poslednive sto godini se ispozaklavme zaradi toj nacionalizam
eve edno strucno tolkuvanje za tvojata "pozitivna sostojba" kaj sekoj narod : "Nacionalizam se često prožima s drugim ideologijama kao što su konzervativizam, socijalizam i liberalizam. U 19. vijeku se nacionalizam počeo ispoljavati kao rasizam i imperijalizam, a u 20. vijeku je poslužio kao podloga za fašizam. Krajem 20. vijeka se pod određenim okolnostima počeo ispoljavati i kao vjerski fundamentalizam. Nacionalizam se u 19. vijeku nametnuo kao dominantna ideologija u svijetu te je imao ključnu ulogu u mnogim važnim događajima kao što je izbijanje prvog i drugog svjetskog rata, odnosno cijelog niza etničkih sukoba od kojih mnogi traju i do današnjeg dana. S obzirom na ulogu koju je odigrao u izbijanju nekih od najkrvavijih događaja u historiji, nacionalizam često ima pejorativno značenje te se povezuje uz etničku netoleranciju, etničko čišćenje, šovinizam i militarizam. S druge strane mu se često iz ideoloških razlika daje pozitivan predznak kada se manifestira u obliku oslobodilačkih pokreta protiv velikih imperijalističkih sila, odnosno kada daje poticaj za napredak kulture i tehnologije kroz miroljubivo natjecanje nacionalnih država što u biti predstavlja najpozitivniji oblik razumevanja nacionalizma." pozdrav i samo da ti kazam deka sme na ista strana..ne partiska samo |
||
||
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
JAS POVTORNO KE GO POVTORAM TOA STO GO NAPISAV DEKA NACIONALIZMOT E POZITIVNA SOSTOJBA KAJ SEKOJ NAROD. DA POSTOESE KAJ NAS BAREM VO MINIMALEN PROCENT NEMASE DA DOZVOLIME DA DOJDE DO OVA STO NI SE SLUCUVA, A I KE IMAVME NACIONALNA SVEST. A STO SE ODNESUVA NA GORE NAVEDENIOT KOMENTAR SEKADE IMA ISKLUCOCI, NE GO SPOREDUVAJ NACIONALIZMOT SO FASIZMOT, NACIZMOT I SLICNITE DVIZENJA. PODOLE VO TEKSTOT I SAMIOT CITAS DEKA IMA I POZITIVNI STRANI. |
||
PAVLIN
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a be ti kako narodnata "sekoe zlo za dobro" a ....misli malku ne na pamet da komentiras.... |
||
||
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
NISTO OD PAMET NE KOMENTIRAM, SE STO TVRDAM E DOKAZANO MORA DA POSTOI NACIONALIZMOT ZA DA POSTOI I DRZAVOTVORNOSTA KAJ SEKOJ EDEN NAROD. |
||
uciteljica
Нов член Регистриран: 08.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne mozam da se iznacudam kako nekoj koj sto sebe si se smeta za normalna licnost moze da ja podrzuva vladata na Gruevski.Pa dali ste go slusnale?dali glegate kakvi licnosti ima vo negovata vlada?Koj od koj se.Samo slusaj te mu gi izjavite.Covekot zivee vo totalna zabluda.Iskreno da vi kazam ne mozam da go gledam,samata negova pojama me vadi od kontakt.Ova ne mora da znaci deka site treba da se slozat so mene,no morav da go kazam svoeto mislenje.
|
||
Внеси реплика | страница <1 2122232425 26> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |