|
Сто Чекори на ВМРО ДПМНЕ |
Внеси реплика | страница <1 2021222324 26> |
Автор | ||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koi be sto cekori, ja ne gi vidov da odat, samo sedat ili se vozat, mislam deka novorodence prai poveke cekori
|
||
MoNiKa
Сениор Регистриран: 06.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 197 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
PA KOCE SDSM RADA I BUCKO
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
PA TOA E DEKA SI ZBUNET!!! |
||
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
100 чекори, во што на улица, во планина, на море? се повеќе народот е збунет незнам од што?... дали поделбата на становите во Гевгелија спаѓа во стоте чекори, зошто Јанакиевски кога ПЦ- поделбата ја промовираше во медиумите ја напушти истата, дали мислеше и во Велес исто да ги дели становите,....., нели му е јасно дека програмите за сметачите ги прават програмерите. .... и каде се сега 100-те чекори?. или ќе ги видиме на Мечкин камен,.... на народот не му требаше толкава кампања за да ја посети самобитноста на македонскиот нарот, кој го цени илинден и без поканата на премиерот ќе отидеше на прославата...
|
||
PAVLIN
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Локација: Saint Helena Статус: Офлајн Поени: 889 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se sogglasuvam samo da ne zaboravis deka sme na ista strana |
||
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре |
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
NE RAZBIRAM ZOSTO ME POTSETUVAS?
|
||
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne stanuva boge zbor dali sakame nekogo ili ne , treba objektivno da zborime , prvo cile kaza ne vo ohrid a posle kiro gligorov na aerodrom mu otkaza na milosevic , a ideja za nezavisna makedonija imalo i pred ljuBco
|
||
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Идејата за независна Македонија трае многу долго но факт е дека никој не успеал да ја овозможи независноста.Љупчо застана на идејата и преку референдум народот успеа да изгласа независност.Незнам дали памтиш но тогашната КПМ(СПМ) беше стриктна за федерализација со Србија.На референдумот се гласаше и независноста победи
|
||
nemo84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Young Modern Регистриран: 24.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 500 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da da taka e |
||
|
||
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne znam dali ti teknuva za Cile i za kiro gligorov
|
||
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да да ми текнува но они беа за Српската страна,на нив не им се веруваше дека Македонија може држава да биде
|
||
монте кристо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
oni brate ne bea za srpskata strana , cile potpisa za raspadot na jugoslavija , a kiro gligorov mirno ja oddeli makedonija od jugoslavija i toa na aerodrom oci v oci so slobo
|
||
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не зборам ја за по референдумот,зборам за пред референдумот
Предвечерие на Референдумот за независност Референдумот во Македонија се одржа во предвечерјето на распадот на СФРЈ. Врз основа на плебисцитот од декември 1990 година на кој словенечкиот народ со уверливо мнозинство се определи за градење суверена држава и Декларацијата за независност, на 24 јуни следната година Словенија прогласи независност. Веднаш по тој чин дојде до оружени конфликти меѓу ЈНА и словенечката територијална одбрана. Воениот судир заврши за триесетина дена со Брионската декларација и повлекување на единиците на ЈНА од Словенија во Србија и во БиХ. Истиот ден заедно со Словенија, врз основа на одлука на Саборот независност прогласи и Хрватска. На 6 мај избија нереди, а потоа дојде и до престрелки во и околу поморската база "Лора" во Сплит. Прва жртва на немирите беше војникот Сашо Гешковски од Кавадарци, кој извршувал стражарска служба. Сплитските настани беа почеток на зачестените инциденти и оружени пресметки меѓу силите на Југословенската народна армија и Хрватската национална гарда кои потоа добиваа сè повеќе на интензитет, се проширија и пераснаа во отворен оружен конфликт. Се создаваше хаотична состојба и во БиХ со прогласувањето на Источна Херцеговина, областа Романија и Босанската Краина за Српски автономни области кои се ставија под директна јурисдикција на сојузната власт, односно на раководството во Србија. Со цел мирно решавање на кризата, на 27 август Eвропската заедница донесе Декларацијата за Југославија. Беа потпишани и два документа - Спогодба за прекин на огнот, една од многуте безуспешни што потоа ќе следат и Меморандум за проширување на посматрачките активности на ЕЗ во Југославија со кои се операционализираше Декларацијата. Оригиналната страница на Декларацијата за Сувереност Оригиналната страница на Декларацијата за Сувереност Потпис на Декларацијата ставија тогашниот претседател на претседателството на СФРЈ Стипе Месиќ, од име на Сојузниот извршен совет Анте Марковиќ, како и претседателите на сите шест републики. Од името на ЕЗ Декларацијата ја потпиша Ханс Ван ден Брук, претседател на Министерскиот совет и шеф на дипломаријата на Холандија, која тогаш претседаваше со Заедницата. Со Декларацијата се гарантираше неповредивост на надворешните и внатрешните граници, право на изјаснување на народите за сопствениот суверенитет, негирање на употребата на сила како политика на свршен чин, а во спротивно се предвидуваа ригорозни санкции. ЕЗ како последен обид да ја спречи граѓанската војна која се наѕираше од развојот на југословенската криза, на 7 септември во Хаг организира Мировна конфренција за Југославија. Согледувајќи ја состојбата во Југославија првиот повеќепартиски македонски парламент ја усвои Декларацијата за независност на 25 јануари 1991 година. По што следуваше и одлуката за распишување на референдум на 8 септември 1991. По долги и мачни преговори во Македонскиот парламент, парламентарците донесоа одлука на референдумот да се постави прашањето: Дали сте за самостојна Македонија со право да стапи во иден сојуз на суверени држави на Југославија? Формално волјата на народот за самостојна држава беше потврдена со Декларација за прифаќање на референдумските резултати на 18 септември 1991 во Собранието на Република Македонија. |
||
Nee*amAnderskor
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2005 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 291 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jebote, od kaj pa sega toa, da sakase Gligorov (a i debelono gomno) da ja zadrzat MK vo ramkite na YU, Skratena YU ili Srpska YU mozea toa da go napravat bez pogolemi problemi.
I ako navistina ne veruvale deka MK moze da bide drzava nemoj da gi krivis, duri i deneska povekje od 50% od makedonskite gragjani ne veruvaat deka MK moze i treba da opstane kako drzava. Makedonija se pokaza kako marionetska, kleptokratska i se povekje fasisticka drzava sto treba temelno da se protrese.
|
||
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
||
Внеси реплика | страница <1 2021222324 26> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |