IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - МЕШАНИ БРАКОВИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МЕШАНИ БРАКОВИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 12>
Автор
Порака
Gideon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 302
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2007 во 12:51
Originally posted by Аљаудин Аљаудин напиша:

JA DA GO VIDAM KERKATA SO NEKOJ VAS IMA DA GO UBIJAM NA LICE MESTO
A I DA MENJAVA VERA MORA DA SE DOKAZE DEKA E JAK MUSLIMAN
INAKU KE GO UBIVAM I NEGO

Ete se dokazuvaat so nivnite postovi koi se i sto se,lugje!
Kolku i da se pravat emancipirani i gi razbiraat covekovite prava,doagja do izraz nivnoto pravo muslimansko lice!
Ete toa go zboram jas celo vreme Goore i vie ostanatite!
Dzabe vi se zborovite Muahmedanski sledbenici koga temna vi e dusata!
Kako ke go opravduvate vaseto zlo sto go praivte,pa toa e sram za covestvoto...
Veruvaj mi muslimanot nikogas nema da go razbere nemuslimanot,zatoa sto toa e vera sozdadena od lazen prorok i so sila,so bunt protiv pravdinata i se pravi se za da odrzi,eh zatoa se tolku golemi fanatici...I nema potreba od kontra postovi i repliki...Se znae Isus bese poslednior i se posle nego e lazno....
Pa u kandahar gi strelaat zenite na sred plostad u bel den bre,za taa pusta preljuba i slicni raboti!heh...

In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2007 во 14:46
Ne znam gideon od kade ti e idejata deka jas sum musliman....
DA bide jasno jas ne poddrzuvam nitu edna religija.......
spored mene povazno e lugeto da go cenat zivotot i da ne se delat po sekakvi raboti tuku da razmisluvaat realno
a religijata gi deli na mnogu veri cii vernici  megusebno ne se podnesuvaat......
end off days 15...14...13....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јули.2007 во 12:44
Abre ne mislam na tebe tuku na ovie islamistive.........
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2007 во 23:04
денес после службата на која бев, чув една монгу убава реченица која ме инспирира- пасторот цитираше
2 Коринтјаните: 6:14 Не впрегнувајте се во нееднаков јарем со неверниците! Зашто, што има правдата заедничко со беззаконието? Или какво заедништво има светлината со темнината?

алудирајки на тоа дека брак на верник со неверник, може да има сериозни последици- брачно неверство, тежнеење кон материјалното, итн.
значи не збориме САМО за брак меѓу припадници од различна вероисповед, туку и ако едниот е верник а другиот не е
и тоа не е ОК комбинацијаголема%20насмевка
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2007 во 23:08
Acelera taka e...nikogash partnerot koj ne e vernik nema da moze da te razbere na primer koga ke sakash da dadesh pari nekomu(moze i poslednite pari zashtedeni da ti se)da odvojuvash pogolem del od denot za Bog i verata..toa retko koj ke go razbereсреќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2007 во 23:10
Ili pak ne mora toa da bide brak,i vo edna poseriozna vrska ne bi trebalo da se mesaat vakvite raboti!Se znae kako funkcioniraat dvajca maldi vernici vo edna vrska!Vakvite vrski se sekogas posuspesni i postabilni od onie gorenavedenite!Pa i brakovite potoa se postabilni i poserkni za razlika od nevernicite!Maldite vernici mnogu cesto se pouspesni vo zivotot od onie ostanatite...
намигнување
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2007 во 23:17
tochnoсреќаimaat dushevno spokojstvo i mir

Изменето од beleg - 29.Јули.2007 во 23:18
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2007 во 23:22
се плашам дека денес духовноста е последна -рупа на свирало- за голем дел од поулацијата. се трча по друго - кариера, општествен углед, престиж,
духовност се практикува викендашки или за некој празник...
некои луѓе така избрале да живеат. немаат потреба од Бог, религија
но, нема да судам никому
мене ми е важна верата и јас лично никогаш не би се омажила за неверник.
тоа е мој избор, но, морам да кажам дека кај нас во Македонија верската свест е затапена...затоа на повеќето ова размислување им е радикално а многумина мислат дека сме забегани голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2007 во 23:23
mnoguminaтагаpoveketo mislat taka,ama sreka shto ima i iskluchociголемо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2007 во 23:24
Taka e beleq i duhovna harmonija i zadovolstvo!!!
Golem e e gospod!!!

In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2007 во 23:25
jas mnogu sakam moite deca da uspeat da go najdat patot do Bog...togash ke bidam sigurna deka se na vistinskiot kolosekсреќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2007 во 00:03
Ke uspeat no samo sp prava i cvrsta vera vo nivnite srca i i cisti zborovi od nivnite usti.A i dobro vospituvanje od vas,vo Iskren Bibliski Duh!!!
Znaj On sekogas ima plan za nas i negovata ljubov e neizmerna kon nas ...nie samo treba da mu vozvrati me!!!I On  ke  ne vodi......

In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2007 во 01:04
e kako da ne......
ne ste vo pravo.
kako prvo
od Beleg
Acelera taka e...nikogash partnerot koj ne e vernik nema da moze da te razbere na primer koga ke sakash da dadesh pari nekomu(moze i poslednite pari zashtedeni da ti se)da odvojuvash pogolem del od denot za Bog i verata..toa retko koj ke go razbereсреќа

Ateist t.e. nevernik nikogas nema da ti zabrani da pomognes nekomu od prosta pricina sto nie gi cenime lugeto i site covecki vrednosti kako sto vie go cenite bog....

Isto taka Ateist nikogas nema da vi zabrani da odite vo crkva ili da veruvate vo bog toa si e vase pravo

isto i so decata ....nikogas nema da vi zabrani vaseto dete da go nosite vo crkva.....nema da vi zabrani da imate ikoni doma (ako toa go nalaga vasata religija) voopsto ......

E sega ako ti odvojuvas pogolem del od denot za bog ne znam kako bi te svatil i vernik...ama vo sekoj slucaj ke se najde resenie.....

Neznam dali me svakate ama Ateistite ne gi mrazat pripadnicite na bilo koja religija ednostavno toa e nivni izbor.....duri i poveke gi cenat lugeto zatoa sto nivnata ljubov e nasocena samo kon lugeto ne ja delat so bog.
koj sto da recema saka a bide sakan poveke od se na zemjata(dosta sebicno bi rekol)
end off days 15...14...13....
Кон врв
Сениор
Сениор

CATALYST

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јули.2007 во 01:17
мене ми е битно тој што ке ми биде брачен партнер еднакво да е заинтересиран за верата и да е верник, за да можеме заедно да си ја градиме верата. со некој кој не го лази мува по однос вера и Бог, незнам што заедничко би имала?Секој си бара тоа што му одговарамир

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.