|
Canon ili Nikon ili obratno |
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Автор | |
aboskovski
Сениор Регистриран: 09.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ja ne bi cannot...
a baska i nikon sea pomal sum ima |
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e da sega slusam kaj sumat sumite , bukite. ako nikon pravi sivaki masini, canon moze peraki. neli nekoj ke sie nekoj ke pere, a nie... a nie ke si ostaneme bez tema za rckanje
inaku slusam nekoi marki tuka kako soni, olimpus, i ne znam kakvi se drugi. Moze zaradi niv da otvorime podforum narecen escajg za emis i zarzavat, ama mi e strav i tuka nikon da ne se zamesa so sivakite masini i da pocne na nize piper za susenje Navistina covek da ne znae kako da vi ugodi, bez da se zakacite za nesto |
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
moz pos
Сениор Регистриран: 09.Декември.2006 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 335 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ovaa tema e super radi zabava, i super bi bilo da ostane samo takva da ne prerasne vo neshto seriozno ...
Odlicna ideja za da ne se zafakjaat site temi , ovde da bide mestoto za "ferka" ....se razbira i seridjiite odsega kje znaat kade prvo da posetuvaat ;))) |
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na krajot mu najdovte mesto na Jane.
Eve, vednash se razmavta... Samo ne znam kako uspea da gi prenese mashinite za shienje kaj Nikon koga toj celo vreme mota konci na Canon ?! |
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Daj prefrlete se tuka:
http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=8568 Dalton ubavo vi otvori tema spoecijalno za 'rchaknje. Nema smisla. im gi isporasipavte site temi na lugjevo... duri i na video forumot pominavate, breeeee!!! |
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nemoj Angel taka direktno i grubo kade sto najmnogu boli... mislam nemoj direktno vo shumot - gordosta na Canon. Rabotite treba da se kazhat ponezhno, onaka naokolu... prvo da gi prigotvish lugjeto so pomalu strashni raboti, pa potoa da go kazhesh toa. Od okolu... znaesh, kako na primer, zumovite sto Canon gi dava vo kitovite vsushnost ne se napraveni od Canon tuku od Tokina, Cosina i Tamron. Ete taka, so ponezhen voved, pa potoa uhte malu naokolu... pa ushte malu... pa potoa doagja shumot. Ti kako pochna, lugjevo ke dobijat srcev udar. Изменето од Zoran K - 24.Јули.2007 во 22:58 |
|
moz pos
Сениор Регистриран: 09.Декември.2006 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 335 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Stvarno ,pa ja toa ne sum go znael |
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zenska mi licis na merlin monro.... sto e be , ti da ne si poaren?
|
|
Born to be alive...
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa toa e javna tajna. Zoshto mislish deka Canon gi dava kit-zumovite skoro badijala so telata i zoshto tie ne se bliski po performansa so ostanatite Canonovi zumovi, a tolku slichni so onie pogore nabrojanite?
Canon e odlichen za marketing. Nemu poveke mu se isplati da napravi outsourcing so evtin zum od nezavisen proizvoditel i da go prodade svoeto telo, otkolku da prilozhi svoj dobar zum i da go napravi celiot kit nekonk*renten na pazarot. So prodavanjeto na teloto gi vrzuva kupuvachite za svoeto ime i znae deka koga-toga tie ke kupat negova optika ili drugi matrakuki koga ke im zatrebaat. Ushte povazhno, gi vrzuva za svojot brend na podolgo vreme i taka si osiguruva idni prodazhbi. Zatoa sekogash im velam na onie koi se reshavaat za Canon da ne go kupuvaat kitot tuku samo teloto. Skoro 99% od lugjeto velat: e, pa togash izlaga mnogu skapo! Pa toa e vistinskata cena na Canon koga e sobran kako sto treba vo sporedba so ostanatite proizvoditeli. Obichno se misli: dobro sega za sega kitot ke mi vrshi rabota, a potoa koga ke sobram pari... kako toa da ke napravi nekoja razlika vo krajnata cena i ke ja napravi kupuvachkata poevtina? Dodeka se soberat pari se slika so poslab objektiv i koga eden den na krajot ke se odluchi na kupuvachka na pristoen objektiv - teloto ostarelo. Ajde Jovo nanovo. Ako toa ne e uspeshen marketing, togash ne znam shto e. Изменето од Zoran K - 24.Јули.2007 во 22:57 |
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
imas pravo moram da ti priznaam. razlikata vo kvalitet e poveke od evidentna. no sepak pogledni gi poslenive sliki na sanja, site se slikani so mojot eos 30 so kit objektiv 28-90. sekoja pofalba za niv e i pofalba za tokina, tamron, cosina i koj uste ne eftin plastikaner. toa go razlikuva canon od nikon i ostanatite, zatoa sto dobar fotograf znae i so plastikata da napravi cudo, pa makar bila i canon
|
|
Born to be alive...
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jane toa deka koristi film i toa Superia, so film ima poseben sharm. Bravo za Sanja
|
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ama sepak e canon i toa so kit
|
|
Born to be alive...
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zoki ti ne nosi oprema so tebe da ne ti tezi, imas canon od mene za celiot prestoj vo mkd, za posledicite koga ke se vratis ne odgovaram
|
|
Born to be alive...
|
moz pos
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Del i se superia...a poslednite Konica... Super e superita :)))))) jas ja koristam i sum PRe PRe PRE PRE zadovolen... Konicata e malku washed ali i taa se snaogja super koga ima nekoja scena so ostri promeni na svetlina.....Eden prijatel misleshe deka e HDR efekt ;) |
|
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |