|
ДУИ партнер во владата на ВМРО-ДПМНЕ |
Внеси реплика | страница <1234 18> |
Автор | |
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E pa ne e bas rekla kazala. Brisel za rekla kazala ne zbori. A sto e ke vidime naskoro.
SURPRISE!!! |
|
Iblis s.a.v.s
Група Регистриран: 30.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 65 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vidite kako ni se tresat
kako ke pravat kompromis za NAS EEE, DUI (BDI) JA VRTI VLASTA KAKO SAKA. znaat deka bez DUI nema sobranie, i bez DUI ke ima pak rat, pa ke mora da pravat kako ke kaze Ahmeti.Samo ke vidite |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako da ne
|
|
Калпазан
Сениор Регистриран: 21.Јуни.2006 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 466 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тој Амети и неговата партиска ороспија, Тута Арифија (или така некако), се лузери и тоа со големо Л.
|
|
Македонија - Моја Дежела
|
|
Iblis s.a.v.s
Група Регистриран: 30.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 65 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
HA HA SUM SE SMEEL
KAKO TOGAS NA LUZER MU SE TRESE CELA VLAST I CEST MU PRAVAT TOA STO VAS NE VI ODGOVARA E DRUGO |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
MoNiKa
Сениор Регистриран: 06.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 197 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E DAJ BOZE DA GO FATAT
|
|
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
веројатно денеска во Собранието ќе дадат некои одговори за нашата судбина или можеби не?.....
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
UBAVA RABOTA AKO CEKAS DA TI DADAT ODGOVORI ZA NASATA SUDBINA DENES VO SOBRANIE!
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ИНТЕРВЈУ: ЏИЛИЈАН МИЛОВАНОВИЌ, АМБАСАДОРКА НА САД ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Договорот Груевски - Ахмети нема таен кодКомпромисот не е ниту заговор ниту предавство, истакнува амбасадорката Миловановиќ, објаснувајќи го вербалниот договор помеѓу Груевски и Ахмети при што ја повикува парламентарната опозиција да се вклучи во процесот Македонија е совршено способна самата да ги решава проблемите, ако
кон тие прашања гледа со добра волја и со желба за компромис, истакнува
Џилијан Миловановиќ, амбасадорка на Соединетите Американски Држави во
Република Македонија, во интервјуто за „Дневник“. Таа истакнува дека на
компромисот не треба да се гледа како на заговор или на предавство. За
договорот помеѓу ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ вели дека тој нема никаков анекс, или
таен код.
* Опозицијата, пред се', СДСМ и ЛДП рекоа дека не сакаат да се вклучат во процесот. Како ќе го коментирате ова? * Замислете една ваква идилична слика: Вечера организира
Црвенковски, неговиот одличен готвач подготвува богато мени, до него
седи Груевски, Ахмети, Миловановиќ, Фуере и разговараат за политика,
култура... Верувате во ваква слика? |
|
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EDNO PRASANJE DO SITE: A STO IMA EDNA AMBASADORKA VO SUVERENA ZEMJA. KAKO STO NELI E MAKEDONIJA DA NI DAVA OBJASNUVANJE OKOLU DOGOVOROT POMEGU DUI I VMRO, PA USTE I DA KOMENTIRA. OVA E NECUENO, I VO SEKOJA NORMALNA DRZAVA KE SE SMETA ZA NEPRIMEREN I NEPRISTOEN CIN, I KE I SE UPATI PROTESTNA NOTA OD NADLEZNOTO MINISTERSTVO,A I MOBILIZACIJA NA MEDIUMITE. MEGUTOA KAJ NAS OCIGLEDNO SITE SE VO DLABOK SON, A I NAVIKNATI SME NELI POSTOJANO DA NI SE SLUCUVAAT EKCESI OD OVOJ TIP, SAMO NE ZNAM DO KOGA.
PA SEGA I DRUGO PRASANJE SE NAMETNUVA: NIE DRZAVA SME NEZAVISNA ILI SME VIRTUELNA DRZAVA, SO VIRTUELNA VLADA I VIRTUELEN NAROD? PA KADE NI E PAMETOT, KADE NI E GORDOSTA, A BOGAMI I KADE SE SITE - POZICIJA, OPOZICIJA, KOI NELI TOLKU MNOGU SE GRIZAT ZA NASATA DRZAVA? A I KADE SE NEZAVISNITE NOVINARI DA GO KOMENTIRAAT OVOJ PRESEDAN, AJDE TOJ, STO GO PRAVEL INTERVJUTO PAMETOT MU SE CITA, AMA OSTATOKOT OD NAVODNATA NEZAVISNA "SEDMA SILA"? SRAMOTA, TUGINEC DA NI DAVA OBJASNENIJA I POJASNENIJA ZA RABOTI KOI SE OD SUSTINSKA VAZNOS ZA NAS I SE ODNESUVAAT SAMO I ISKLUCIVO NA NAS. UZAS! I POSLE NATO, EU........E KE NE VOZAT, A NIE DEBELO KE PLAKAME. Изменето од moira - 29.Јули.2007 во 20:12 |
|
ZoranSk
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 193 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Море луѓе акнете си ја глаата.
Грцине и Бугарине па и Србине со востание држава да не направија ? Ја направија со лижни газе. Бугарине ги увезоа Хабсбурговци, Грцине со британската кралска фамилија, Србине сами данок собираа за Турците. Ние мажишта на секои 10 години востание дигаме сами против сите и после секое востание ајдее 300 села изгорени, онолку утепани, онолку потурчени, иселени итн. Америка е денеска господарот на светот, господар како ниту една друга империја. Она ја контролира планетата, односно другите преку неа тоа го прават. Сувереност во денешни услови немаш, тоа не е ниту Германија, ниту Италија ниту Саудиска Арабија, ниту Украина итн. Се е врзано се служи на исти цели. Наша обврска е да си ги обединиме нашите племиња кои се раштркаа од Камчатка до Алпите и од северното море до егејското. Александар Македонски тоа веќе го направи и видовме што се случи. И немора денеска Аце да е од Македонија може тој да е од Москва,Минск,Киев итн... А се ми мириса дека е од мајчица наша Русија. |
|
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PA MENE NE ME KONTROLIRA, I NE SAKAM DA ME KONTROLIRA, A ZA TEBE OCIGLEDNO E PODOBRO DA SI POD KONTROLA.
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Договор има ама не буквален договор како што беше у Охрид договорот,значи Грујо разговарал и прифатил тие прашања да се дискутираат во парламентот и како во секоја парламентарна држава да се усвојат од парламентот доколку се обезбеди мнозинство.За прашањата што парламентот ке смета дека не се во интерес на државата нема да гласа парламентот и тоа е тоа.ДУИ сеуште преговара и бара сето што е договорено како агенда да се изнесе на хартија и да се потпише како завршена работа но забораваат дека Грујо не е Б.Ц. и не донесува одлуки сам,не ветува ништо едноставно ја следи процедурата и на крајот парламентот ке го каже своето.Затоа и ЕУ беа толку задоволни од договореното - конечно некој знаел да направи политички договор како што се прави во секоја држава од Европската Унија
Колку СДСМовчињата го исполитизираа ова прашање а незнаат дека ВМРО не прави комуњарско-тоталеристички договори туку поставува политичка агенда за дискусија или кога нема договор има војна.Добро е што некој во државава знае да му каже полека и не на Ахмети инаку Македонциве ја наебаа со Рада и Б.Ц. кои знаат само да даваат она што припаѓа на народот и да го кешираат за у свој џеб. |
|
Внеси реплика | страница <1234 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |