IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - МЕШАНИ БРАКОВИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МЕШАНИ БРАКОВИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 12>
Автор
Порака
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 14:14
gideon......
kaj zaluta sega.......
znam deka nema da bidete prifateni od zaednicata prasanjeto bese zosto...... koga neki site sme luge............... citaj od pogornite postovi...
end off days 15...14...13....
Кон врв
Gideon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2007
Поени: 302
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 15:30
Pa nemozes ti bre Goore pod edna Krusa slivi da najdes...Neli?Toa e taka od vek i vekov...Mora da se rabotite dobro kompaktabilni da funckioniraat zaemno dobro i normalno!
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 20:08
Originally posted by Gideon Gideon напиша:

Miralleme bidi posten i iskren Muslimanski fanatik i prizanj deka nekoi Zemji kade Islamot e glavna religija,vo Azija najveke,gi kaznuvaat onie Muslimani sto ke ja smenat verata so kazna zatvor a nekade i smrt!
Bidi realen pls,sum bil i sum doznal...Ej Abu sajaf i Jamah Islamiah sigurno gi znaes,i znaes li oni sto im pravat na takvite..znaes samo ne kazuvas ne si posten ko Alija izetbegovic sto bese..Wink
Otvori si slobodno tema.Tocno go znam koe ti e konkretnoto tvoe prasanje.Ke mi bide zadovolstvo da ti odgovoram pa i toa da go objasnam... Bidejki i tuka se krie CISTOTA i PRAVDA vo Islamot.
No,obekjaj mi,deka i ti je mi odgovoris na moite prasanja koi ke ti gi postavam,sekako,potkrepeni so bibliski citati a ti toa ke go prasas samo od slusnato,bez fakti.
Oti vo Qur'anot PRECIZNO E RECENO: "Vo verata nema prisilba,pravata vistina,jasno se razlikuva od zabludata"

Iako za Setijatski prava nema logika da zboruvam so neoj koj nitu 1% ne gi poznava,no,ete.... ke se boram i so tebe,ko so mecka.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 22:40
Ma jas mislam nema potreba od Borba i sekakvo ortografsko naslistvo na forumovWink,tuku samo miroljubivi razgovori i debatiranja...
Ej mnogu dobro go znam ova "Vo verata nema prisilba,pravata vistina,jasno se razlikuva od zabludata,i dosta sum go proucuval...
No zosto mora da se sveduvame na Bibliski u Qur'anski citati,ajkde da se ogradime od niv barem na trenutak,i danaprajme eden saglam muabt kako vozrasni lugje i dostojni vernici,prijatele...ZAsto site ziveeme vo ovaa mala zemjicka i barem na forumov da go odrzime mirot i prijatelstvooto...Moze?Bidejki dosta ni e od provokacii i sudri megju nas vo realnosta pa ajde da ja sogledame svetlata strana na zivotot...Ej pa dosta e stvarno edno pa isto,a?Neli e premnogu...?
A sto vikas Miralleme....?
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 22:51

Цитирај No zosto mora da se sveduvame na Bibliski u Qur'anski citati,ajkde da se ogradime od niv barem na trenutak,i danaprajme eden saglam muabt kako vozrasni lugje i dostojni vernici,prijatele...ZAsto site ziveeme vo ovaa mala zemjicka i barem na forumov da go odrzime mirot i prijatelstvooto...Moze?

Nemoj da se plasis prijatele,,,zosto se isplasi tolku ?  a ako se plasis i ako mislis deka nikoj ne treba da ti pisuva,togas molci,BAREM ZA ONA ZA STO VRSKA NEMAS. Ako zboruvame za religiite,PRESTAVNICI NIVNI SE OBJAVITE BOZJI. Ako vo Biblijata ne pisuva UBIVAJ togas ne me interesira sto pravel Al-Kapone i ne ja obvinuvam religijata zaradi nego. Za vakvi kako tebe,raspolozen sum na sekakva tema i na sekakvo prasanje da ti pisuvam,OTI ZNAM KOLKU SI TEZOK.

Premnogu sum imal rabota so TAKVI LICEMERI KAKO TEBE ?
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 22:59
Slusaj nikoj od nikogo ne se plasi bre Shabane!I ne sum jas licemer prijatele samo obicen vernik koj ne misli nikomu nikakvo zlo,a jas kako sto gledam srceto ti e polno so gnev,Muhamedanecu....Se utepa od citati i izreki mama dzabe ti e neti vredi brat,ogranicen si samo si Islamot i nisto drugo ne si znaes!Al kapone biblija ne ti dzri Sabane!Za vakvi kako mene ne si dostoen ni obrazot da mi go vidis!eh Jasmine,Jasmine.....do gdje smo dosli...RAzumjes.....
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2007 во 13:07
I  Dobroto pobedi nad Zloto...I bi tisina...Big%20smile
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2007 во 16:33
uste malku ke pocnam da se krstam .... vistina vistina vi velam

GIDEON:
Kako sto go svativ jas Miralem toj go spomna Al Kapone od sosema druga pricina.....sakase da kaze mislam ako nekoj hristijanin ubiva ne znaci deka taka nalaga biblijata.....kako sto najverojatno ako Bin laden ubiva toia neznaci deka go pise u k*ranot....jas taka go svativ iako neznam kakva vrska ima ova so temata?????

sega vaka pogore spomna:
od Gideon
Pa nemozes ti bre Goore pod edna Krusa slivi da najdes...Neli?

TOCNO ne mozes.....ama ne mozes ni plodovite vo krusata da gi delis na slivi i na krusi(dali mi ja svari poentata)

end off days 15...14...13....
Кон врв
Iblis s.a.v.s Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 30.Мај.2007
Поени: 65
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Iblis s.a.v.s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2007 во 11:47
jas nemam problem da zemem za zena nekoja sto ne e muslimanka, ama treba da e dobra zenska, da ne izlaga po diskoteki, da ne ousi da ne pie da e skromna vredna i da saka da ima ubav zivot, mnogu deca i da saka da gi cuva moite roditeli stari
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2007 во 12:34
Pa mislam dobro si go svatil Mirallema,iako on e malce cuden  amam i jas ne znam kakva vrska ima toa so temata...A zakrusite i slivite ti ja svakjam poentata...Pa zatoa  nema so da gi delime....Bratko se znae ili krusi ili slivi...treto nema...A ti dali mi ja svakjas poentata..Wink
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2007 во 12:49

Gidion... pogore ke najdes mnogu tvoi postovi koi se provokacii a vrska so temata nemaat.

Кон врв
LEGENDA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Мај.2007
Поени: 359
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LEGENDA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2007 во 12:53
Originally posted by Аљаудин Аљаудин напиша:

jas nemam problem da zemem za zena nekoja sto ne e muslimanka, ama treba da e dobra zenska, da ne izlaga po diskoteki, da ne ousi da ne pie da e skromna vredna i da saka da ima ubav zivot, mnogu deca i da saka da gi cuva moite roditeli stari

A da zemem ja sestra ti imas protiv ? ama iskreno ?
www.hjspain.com
Кон врв
LEGENDA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Мај.2007
Поени: 359
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LEGENDA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2007 во 04:07
Kaj e bre ovoj zuljfi da mi odgovori
www.hjspain.com
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2007 во 13:31
Originally posted by LEGENDA LEGENDA напиша:

Originally posted by Аљаудин Аљаудин напиша:

A da zemem ja sestra ti imas protiv ? ama iskreno ?

NEma go....Malce navredlivo e,ama na mesto e...Bez lutenje kako bi mu bilo....Clap
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.