|
Каков е статусот на БОРЦИТЕ од војната 2001 |
Внеси реплика | страница <1 56789 51> |
Автор | ||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А каков е тоа статусот на бранителите?
Јас како бранител ги имам сите повластици од државата,за тоа имам потврда написмена и мислам дека е сосема фер. Политичката состојба не ја мешам или користам за да може да валкам име на било кој бранител посебнио не на оние загинатите. п.с.Груевски е на почеток од мандатот,кога ке си замислам што се случуваше од политичарите пред него мислам дека е досега најдобар политичар |
||
Вини Пу
Група Регистриран: 10.Јули.2007 Локација: Afghanistan Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
more bugi budala.... se kazvish branitel... sho braneshe???
sho odbrana... dali pobedivme... zarem ne bea site izmanipulirani skroz.... dali odbranata imashe predmet... dali ako nemashe braniteli ne ke beshe isto... dali k*rshum ispuka... dali so svoja glava tamu razmisluvashe???
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
edno da razjasnime, branitelite bea kade sto bea poradi vooruzenite akcii na borcite od ona. Vo sekoja vojna, ili , aj ne bese vojan , ama konflikt, bunotvnicite se buntovnici koi se borele protiv sistemot na drzava, dignale raka na vooruzenite sili na drzavata i koja e logikata drzavata da im dava penzii?
za nekloe izvesno vreme ke bidat proglasuvani i za narodni heroi.... a branitelite treba da dojdat i rakopleskaat? A Gruevski ima doneseno dosta zakoni so koi jas se slozuvam, a vremeto ke pokaze dali ke ostanat dosledni na nivnoto sproveduvanje. Sepak so silen glas zborese deka nema ni da pomisli na nekakov dogovor so DUI ili vo vrska so borcite na ONA, a denes pravi nesto sosema drugo. |
||
Вини Пу
Група Регистриран: 10.Јули.2007 Локација: Afghanistan Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne go meshajte gvujo so branitelite... toj meteshe kamen ko minister duri tie zemaa 500 evra plata... toj logistichki i finansiski gi koeshe....
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти прво треба да расчистиш со тоа кои и што се Бранителите.Треба да ти биде јасно дека секој бранител кој учествуваше во војната(за мене е војна бидејки се трошеше по 2 тона гранати само во мојот тенк) е обичен граѓанин кој имал доблест да застане во одбрана на својата татковина кога на неа и беше потребно такво нешто.Треба да ти биде јасно дека воените и политичките акции немаат ништо заедничко и немора да значи дека ние кои бевме во планините и горите секогаш се согласувавме или несогласувавме со политичките потези на тогашната влада. За бранителите таму каде што се пукаше едно беше важно - да си ја извршат својата должност кон татковината
Која е тука кривицата на Бранителите,тие својата задача си ја завршија не политички,не паравоено туку институцијално во рамките на законот на Р.Македонија беа дел од МВР и АРМ и застанаа во одбрана на Р.Македонија. Владата на Р.Македонија ги награди сите бранители со тоа што им следеше и плус добија бенифиции за понатамошниот живот е сега за сето она што се случува понатака е само политичка манипулација со што се злоупотребува името на сите оние кои беа таму без разлика дали сега се живи или не,се валка доброто име на доблесните Македонци во корист на политичките превирања во македонија |
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nikade ne ni rekov deka branitelite imaat nekoja krivica, krivicata e vo Vladata koja edno zbori i mozebi poradi toa i e izglesana , a drugo pravi, znaci .... nema potreba od ponatamosna diskusija
|
||
Вини Пу
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
/????? koja dolznost bre ..... nemavte definiran neprijate...
Dolznosta na sekoj patriot e da ja odbranit zemjata... dali se odbrani???
Ne , se im se prifati... teshko tie sho poginaa,,,, Koj braniteli be sedi umen... avo direktno ve napadnea site ke dezertiraa... ti zborvam izvorno... zs ne si samo ti "branitel"
|
||
Вини Пу
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aaaa... ushe ova ..: Skopje so 500000 kletnici vo nego imashe odziv od 3% na voenite pokani....Tvrdam,...
|
||
Вини Пу
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Komentar,,,, makedonchinja i cyberpatrioti...???
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сепак темата е за Бранителите и нивниот статус за и по 2001 год. ништо не спомнав за политичките Кривици и предавства бидејки сето тоа се само рекла казала муабети и нема докази ниту против Трајковски ниту против Црвенковски ниту против Георгиевски.
Ти зеленко не си бил во војска гледам ја Должноста на бранителите беше да се потчинат на наредбите на своите претпоставени,таква е војната хиерархија.Ние секое село или место кое беше заземено од УЧК го ослободивме а за политичките договори ние не бевме воопшто таму каде што се преговараше(можеби требаше) |
||
Вини Пу
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas pari gubev duri ti se pijaneshe tamu.....
A za tebe imam 6 vojski islugano.....
Должноста на бранителите беше да се потчинат на наредбите на своите претпоставени,таква е војната хиерархија--- more tepilo nemavte naredbi,,,,,,,, sem klozeti da se chistat po kasarnite....
Dali ubi nekogo???? ili samo pljachkashe..... dali tvoite predpostaveni go stavija potpisot na kapitulacijata??? sho me ubedvish ziti ochi vo nesho sho i dvajcava mu go znajme ishodot....
Be a man
kill a man
a real man
join the army
kill someone
be a men
a real man
a HERO..............??? a bugi?????
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Може да се убедуваме и да се убедуваме до утре сабајле и пак од почеток за убивање не збори воопшто бидејки не баш се гордеам на нешто што мораше јас да го направам за секој оној што сакаше дома да седи а не како маж самиот тој да го направи,прашај го Фазли велиу колку загинати и повредени има не мене бидејки не ставав рецки.
Ти ако имаш играно и бам бам ко дете ја ке си го исечам а камоли да имаш една војска одслужено,влавче ко влавче стави го у брашно и да мери,барем добар математичар ке биде |
||
Вини Пу
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
???? ok
znachit tolku od iskustvata na branitelite: point blanc
Odime ponatamu......
Zoshto imashe odziv vo skopje od 3%????
|
||
mornar
Група Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 58 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е, МОЈ БОГДАНЕ, ЕХ МОЈ ГЛУПАНЕ.. АВТОРОТ НА ТЕМАТА ЗА СТАТУСОТ НА БРАНИТЕЛИТЕ Е ВИСОК ОФИЦИР, И Е БОРЕЦ ЗА ОЗАКОНУВАЊЕ НА ПРАВАТА НА УЧЕСНИЦИТЕ ВО ВОЈНАТА-2001 ТАКА ТИ СЛОБОДНО МОЖЕШ ДА СИ ИГРАШ ,,БАМ- БАМ, ДА ЧИТАШ СТРИПОВИ ОД ТОЈ ВИДСОБЗИРОМ ДА СИ ГОЛЕМО ДЕТЕ А ВО ИСТО ВРЕМЕ ЗА ДА МНОГУ НЕ ЗБОРУВАШ МОЖЕШ К... ДА СИ ГО ВМЕТНЕШ ВО УСТА. ДА МУ ГО ЕБАМ СВЕТЕЦОТ НА ТОЈ КОЈ ТЕ ПЛАЌА И КОЈ ТИ ДАВА ДА СЕ ИСМЕЈУВАШ СО ТИЕ КОИ БЕА НА БРАНИКОТ ДА ЈА БРАНАТ ДРЖАВАТА ЗА ДА ДЕНЕС ЖИВЕАТ КУКАВИЦИТЕ КАКО ТЕБЕ. ЗАСРАМИСЕ ДЕБИЛУ ЕДЕН!!!!!!!!! Изменето од Boogie - 11.Јули.2007 во 20:26 |
||
,,ALEA JAHTA EST,,
|
||
Внеси реплика | страница <1 56789 51> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |