IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - МЕШАНИ БРАКОВИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МЕШАНИ БРАКОВИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 12>
Автор
Порака
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2007 во 14:47
Originally posted by Gideon Gideon напиша:

Pa mist vo pravo si...
SAmo sakam da ti kazam nesto...od poodmana ama nezgodno mi bese,ama mislam ti si cvrst momak pa ke me svatis...
Vaka nikov mist,t.e samiot zbor na Germanskiot jazik znaci:
Mist=izmet,gomna,sranje,defekacija,isfrlanje na otpadni materii i slicno...
SAmo kolku da si znaesWink
Danke

не разбираме сите германски како тебе и не сите се чаламиме со германскиот како тебе!
Благодарам што ми кажа, навистина незнаев.

Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2007 во 18:51
Originally posted by PravoNagore PravoNagore напиша:

Se moze da se napravi ako se saka, ljubovta ako e vistinska nema granici...

potpolno se soglasuvam so tebe nagore
ama sega prasanjeto e zosto nekoi drugi ja kocat.....
zemavme za primer brak pomegu pripadnici na dvete veri....

sored mene bo mozele da se vencaat i tamu i tamu...i po tie i po tie obicai....
ama ne za da vlezes vo crkva mora da si krsten....so znaci taa varijanta otpaga....

ili mozebi ako kako sto velis ako se saka se se moze i dvajcata da ja otfrlt svojata vera...i da si ziveat kako ateisti......

mislam nema smisla da se stavi covek da bira pomegu ljubovta sto ja ima kon drug covek i ljubovta kon bog.....dosta sebicno neli??????
end off days 15...14...13....
Кон врв
Gideon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2007
Поени: 302
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2007 во 22:32
Originally posted by mist mist напиша:

Originally posted by Gideon Gideon напиша:

Pa mist vo pravo si...
SAmo sakam da ti kazam nesto...od poodmana ama nezgodno mi bese,ama mislam ti si cvrst momak pa ke me svatis...
Vaka nikov mist,t.e samiot zbor na Germanskiot jazik znaci:
Mist=izmet,gomna,sranje,defekacija,isfrlanje na otpadni materii i slicno...
SAmo kolku da si znaesWink
Danke

не разбираме сите германски како тебе и не сите се чаламиме со германскиот како тебе!
Благодарам што ми кажа, навистина незнаев.

Mist izvini brate nisto Licno!
Allahu Akkbar!Wink
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2007 во 22:34
не би стапила во ваков брак
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2007 во 22:37
Pametno mislenje Sexy,dosta odlucno sigirno...Go cenam toa kaj ponezniot pol!
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2007 во 01:30
Originally posted by SeXY SeXY напиша:

не би стапила во ваков брак

zosto??????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2007 во 16:48
Abe ne vazno zosto ona si znaet zosto...Nemora se da ni kaze...
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2007 во 16:51
pa tocno deka nemora nikoj ne ja tera samo sakv da obrazlozi zosto misli taka....toa e se.
i Gideon
koja e  smislata da se stavi covek da bira pomegu ljubovta sto ja ima kon drug covek i ljubovta kon bog??????

kako sto rekov pogore ne li e toa malku sebicno????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2007 во 16:52
da pa po nekogas i treba da se bide sebicen za da se odbranat licnite stavovi i veruvanja,neli?
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2007 во 16:57
Mozebi, ama ne i ako tie licni stavovi se protiv sebicnosta i sekoja druga maana na covekoviot karakter......
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2007 во 17:04
NE ne ne,ne si u pravo mora da imame mani i toa nekoi se stvarno potrebni i nepohodni vo zivotov,zasto site sme gresnici,e sea koj se pokae dobor koj ne,zavrsuva ili na ogradata ili u pekolot..
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2007 во 17:08
pa ja ne zboram za lugeto tuku za onoj sovrseniot BOG?????
zosto nemu bi mu bilo povazno lugeto da go sakaat nego pa makar i so cena da mrazat drugi luge??????
Mi ja svakas poentata?
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2007 во 23:24
Originally posted by goor goor напиша:

pa ja ne zboram za lugeto tuku za onoj sovrseniot BOG?????
zosto nemu bi mu bilo povazno lugeto da go sakaat nego pa makar i so cena da mrazat drugi luge??????
Mi ja svakas poentata?
Goor onoj koj go saka Boga,gi saka i drugite. Onoj koj go saka Boga,znaci go spoznal a onoj koj go spoznal gi prifatil i gi poznava Negovite pravila a Negovite pravila se da mu posakuvas na drugite ona sto si go posakuvas i sebesi.Onoj koj veruva vo Boga,koga ke napravi dobro delo,pomogne nekogo,toj vo sebe osekja radost,gordost,smirenost,ja procistuva i ja hrani dusata so toa. Koga ke napravi greska,osekja vina za toa.
Onoj koj veruva vo Boga i go saka,znae deka za sekoja zla misla sledi kazna. Ima mnogu pricini koi ne ni dozvoluvaat da mrazime drugi. Site sme Allahovi robovi. Ako ne sme site ista vera,zarem ne sme site luge. Allah sakal,posto i ne sozdal vaka razliciti,toa e voljata Negova a protiv nea Ne mozeme.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2007 во 23:25
ej da Goore,ubavo si ramislil,no bog vo nikoj slucaj ne saka da se slucuva vakvo nesto,zatoa sto ako go sakaat nego ke se sakaat i samite i grevot za niv ke stane recisi nevozmozen,deka nie sekoj den se trudime da ostaname dostojni na Gospoda i so toa da se zacuva zdraviot razum moral i verba sekako,zanci onraza,blud,nemoral i haos ne ke postoi akonie znaeme da gi sploitime i smirime i sredime ovie izopaceni strasti i koneco da stapime vo Mir so Boga!
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,984 секунди.