IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - МЕШАНИ БРАКОВИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МЕШАНИ БРАКОВИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 12>
Автор
Порака
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2007 во 22:03
ok e toa marina te svativ ama ne e li taa podelba nekako rasisticka barem mene taka mi izgleda.....ne li sme site luge........
i veke rekov pogore nemora nikoj da ja smeni verata (moe mislenje) ama tie nema da bidat vencani nitu vo crkva nitu vo dzamija.....zosto??????
zosto na primer ne se vencaat i tamu i tamu.....????
i zosto podocna ke bidat osudeni od dvete veri.....koga veke rekov site se luge.....ili tie 10 bozji zapovedi vazat samo za hristijanite?????
end off days 15...14...13....
Кон врв
Gideon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2007
Поени: 302
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2007 во 00:00
Slusaj Goor verata e najsliniot stolb vo edna bracna isntitucija i treba da se postuva kako takov...Da ne mesame rasi i  nacionalsnosti,tuku da se koncentrirame na verata,zatoa sto vo svetot ima milioni Hristijani koi sto ziveat dosta srekjno i uspesno a se so razlicna boja an kozata!A stos e odnesuca na decata vo kakva vera ke bidat vospituvani i porasnati toa zavis od roditelite,t.e od onoj podominatniot ili poposveteniot na verata,no toa e samo sitnickot primer bidejki golem broj od decata vo vakvi brakovi se verski nepotkovani,da ne recam verski ne pismeni, nemaat nikakva pretstva za religija,dokazan primer vo RM(ej mora za Rm da zborime zatoa sto tuka ziveeme ok?)
A sto se odnesuva do destte zapovedi normalno deka vazat za Hristijanite barem vo osnova,zatoa sto ne odobruvaat zemanje na 4 zenski sustestva za soprugi pa toa e bogohulno,nastrano ,izopacceno protiv site Humani prava i konvencii,toa e zivotinski ritual i nacin na zivot!Dead
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2007 во 01:49
gideon rasistickata podelba ja zedov kako primer.....edinstvena razlika ovde e sto LUGETO ne se delat na crni i beli tuku na hristijani i muslimani....
i 10 bozji zapovedi mozebi vazat samo za hristijanite ama tamu ne pisuva deka treba da gi mrazis muslimanite......imase eden zapoved da nemas drugi bogovi osven mene(mislam deka taka bese) ama imase i da ne im sudis na drugite......(a 10 bozji zapovedi gi imaat i muslimanite mislam...samo ne znam dali se isti).....i tie nikade ne povikuvaat na omraza pomegu narodite......nitu pak zabranuvaat brak so nekoj koj pocituva drug bog.....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2007 во 14:20
Abe goore ti si vo teska zabluda(nisto licno i persnoalno),tuku slusaj:
Za muslimanite e najtezok sram da se zeme Hristijanin,znaci avtomatski mora da se konvertiras,da se preobratis!!!NEma sansi Musliman da zeme nekoja ne muslimanka a kamo li Hristijanka,toa im e pravilo NO.1,zapamti! Pa se uste vo povekjeto Aziski Islamski zemji se primenuva smrtnata kazna za onie Muslimani sto gi prekrsuvaat pravilata na preobrakjanje vo Hristijanska ili druga vera zaradi brak...Nemoj koga ne znaes...Ti se molam!Tie ne povikuvaat omraza..Eh idi u Kandahar ne eksk*rzija i smekini nekoja Talibanka pa kje viids sto kje dobies kako utesna nagradaBig%20smile!

In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2007 во 14:38
gideon pa i sam kaza deka ke zborime za RM.......
i ova prasanje ne e postaveno samo za hristianite tuku i za muslimanite....opsto za site veri.......
mene mi bese da kazam deka so taa podelba na verata se narusuvaat coveckite odnosi.....zatoa sto veke rekov SITE SME LUGE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2007 во 14:46
abe Goore lugje sme za ljuge ama  ne ima sekakvi i nikakvi!
Religija e najscvsrtiot stolb za zdrav brak coovece!Zatoa ja podrzuvam nemozeme da funkcionirame bez verska osnova!me svakjas!VO Amerika,Azija i Evropa dokazana dostojnosta na veski ednakvite t.e cistite brakovi!Brak vo ednakva Religiozna Zaednica funkcionira najsoodvetno , annormalno so site  bracni  i covekovi standardi!Svati me ko jas sto te svakjam tebe!Wink
A za lugje,e sme lugje ama kakvi sme...
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2007 во 15:15
ok e gideon ne ima sekakvi i nikakvi toa da receme e fakt....
ama fakt e deka ima sekakvi i nikakvi i samo vo ednata religija...mozes da kazes deka nema zlobni hristijani.....nemozes....fakt
mozes da kazes deka nema dobri muslimani.....pak nemozes....fakt

verata ne bi trebalo da bide precka......
ako toj vas bog ili toj alah bile tolku sovrseni zosto ja dozvolile taa podelba???
Кон врв
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2007 во 21:11
зошто отварате теми кои веќе неколку пати беа отворени .. беа дуплирани .. и се дебатираше за ова неколку пати, можеби и сеуште стојат темите кои трајтираат ваква тематика!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2007 во 03:04
izvini mist moja greska ......
nov sum na forumov pa znaes se slucuva.....
i ne vidov druga vakva tema pa zatoa.....
sea kako sakate ako ima nekoja druga moze da prodolzime tamu mene mi e seedno.....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2007 во 12:55
Pa mist vo pravo si...
SAmo sakam da ti kazam nesto...od poodmana ama nezgodno mi bese,ama mislam ti si cvrst momak pa ke me svatis...
Vaka nikov mist,t.e samiot zbor na Germanskiot jazik znaci:
Mist=izmet,gomna,sranje,defekacija,isfrlanje na otpadni materii i slicno...
SAmo kolku da si znaesWink
Danke
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2007 во 13:04
Originally posted by Gideon Gideon напиша:

Abe goore ti si vo teska zabluda(nisto licno i persnoalno),tuku slusaj:
Za muslimanite e najtezok sram da se zeme Hristijanin,znaci avtomatski mora da se konvertiras,da se preobratis!!!NEma sansi Musliman da zeme nekoja ne muslimanka a kamo li Hristijanka,toa im e pravilo NO.1,zapamti! Pa se uste vo povekjeto Aziski Islamski zemji se primenuva smrtnata kazna za onie Muslimani sto gi prekrsuvaat pravilata na preobrakjanje vo Hristijanska ili druga vera zaradi brak...Nemoj koga ne znaes...Ti se molam!Tie ne povikuvaat omraza..Eh idi u Kandahar ne eksk*rzija i smekini nekoja Talibanka pa kje viids sto kje dobies kako utesna nagradaBig%20smile!

Prijatele,nemas vrska sto se odnesuva do BILO KOJA RELIGIJA.Aj Islam sto ne poznavas i ne te kritikuvam,tuku smetam deka ne si ja poznavas i tvojata religija,oti,da si ja poznaval,ne bi se ponasal vaka i nebi pisuval sekakvi lagi.
Цитирај ama fakt e deka ima sekakvi i nikakvi i samo vo ednata religija...mozes da kazes deka nema zlobni hristijani.....nemozes....fakt
Samiot e takov.Pa kako ke gi zabelezi drugite ?
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2007 во 13:42

Msulimanski prijatele,jas se izvinjavam na gore navedeneto malce e mozebi pristrasno,no sepak mozebi malce vistinito...A kako mozes da kazes deka nema nikakvi poznavanja na poleto na religijata...Koga ne me znaes,A?Moze ima malce omraza i gnev vo moite izlaganja no speak ima poznavanja, Muslimanski Bratu!Jas nikogas ne bi te navredil i ne bi ti rekol takvo nesto..samo da znaes.I edna rabota od kaj znaes koj sum i sto sum..a?Po samo eden post nikako jne mozes da zaklucis me navreduvas!Pa moze pteknuvam od nesrekjen mesan brak,od kade sto sum imal traumi pa sega sum geneven,ili pak sum imal loso  djetinstvo pominato so necesni Muslimani,hm...Cuden e patot Gospodov prijatele... I ne donesuvaj zaklucoci bez bilo kakva osnova...

Toa ne e po Serijatskite zakoni...Wink
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
PravoNagore Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јули.2007
Поени: 30
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PravoNagore Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2007 во 13:48
Se moze da se napravi ako se saka, ljubovta ako e vistinska nema granici...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2007 во 13:58
Taka e samo nagore...
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.