|
МЕШАНИ БРАКОВИ |
Внеси реплика | страница <1234 12> |
Автор | |||
Реакт
Сениор Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Основа на љубовта е верата.
|
|||
Без коментар
|
|||
Gideon
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 302 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A moze i Osnovata na Verata da bide Ljubovta...
|
|||
In God we Trust!
God Bless our Land! |
|||
Marina_21
Нов член Регистриран: 21.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 34 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Teskoto vo ovaa situacija e sto brakot i taka e slozen proces da ne recam bara makotrpna rabota, i i onaka ima mnogu precki, a razlicnata vera mislam deka e edna od najgolemite precki,pa zatoa najverojatno edniot resava da ja smeni verata.Jas ne bi preporacuvala vpustanje vo vakva vrska a uste pomalku brak.
|
|||
Се што се случува, Бог ќе го насочи така што да испадне на добро за оние што го сакаат Бог.
|
|||
Trilili
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Mr.Bodycheck Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1780 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
teska glupost, sorry ali ja mislam taka! |
|||
Gideon
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 302 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
So golema sigurnost vakviot brak bi funkcioniral destruktivno i besmisleno.
Ima mnogu vakavi slucai vo RM koi zavrsile so razvodi pa i na mnogu potragicen nacin,mnogu mu e tesko na nasiov narod da se navikne na vakov mesano- religiozen nacin na zivot vo zaednica!
Barem vo narednive nekolku decenii! Изменето од Gideon - 05.Јули.2007 во 13:10 |
|||
In God we Trust!
God Bless our Land! |
|||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
se soglasuam so tebe gideon...
ama mislam i deka toa ne e samo vo mk..tuku i posiroko vo svetot..... bev svedok na eden vakov brak kade mladozenecot bese musliman a devojkata hristijanka i za da se vencaat vo crkva toj morase da ja smen verata odnosno da se krsti..... sto znaci vakvite brakovi se osudeni uste na pocetokot........ ako ti mora da se otkazes od verata za da se ozenis ili da se otkazes od devojkata sto ja sakas zaradi verata..... pa kade e taa slobodna volja sto ja pisuva vo biblijata..... i dali tie sto pocituvaat druga vera ne se luge????? i toa sto go spomnav na pocetokot vo koja vera ke se vospituvaat decata???? |
|||
end off days 15...14...13....
|
|||
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
luge pa izgleda ni edniot ni drugiot ne bill mnogu vernik vo svojata vera pa zato stapile vo brak i ke im bide lesno da menat vera.a za decata ne ke bidat ni edno ni drugo po vera.ne moze prava hristianka da se odkazi od Hristos za nikoj ni za nekoj si mas.oti stvarno toj brak ne bil sklopen od Hristos nasiot Bog.
|
|||
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|||
Реакт
Сениор Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Толку ти е дадено за да разбереш. Не си ти крив. Како може да сакаш нешто - ако не веруваш во него??? |
|||
Без коментар
|
|||
Trilili
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Mr.Bodycheck Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1780 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
a sto da razberam? |
|||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne e samo do vernicite...obichno i onie shto se narekuvaat ateisti nesakaat nivnite deca (na primer ako se samite makedonci)da zemat albanec na primer ili arap itn,itnproblem sekako |
|||
|
|||
Ангелче
Група Регистриран: 20.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 45 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Edna moja drugarka idese so eden musliman i nekolku meseci se super im idese se dodeka ne im dojde ova postov Ramazan i odednash tipov se "produhovi" i i raskina velejkji i deka nivnata vrska bila GREV i deka mora idno da prekine. A meseci pred toa dodeka si ja raboteshe (da mi izvinite na izrazot) voopsto ne mu smetashe toa deka ne e muslimanka, a otkako nastapi postot kako nekoja islamska vakcina da primi i stana "musliman na kvadrat" pa i raskina.
Ova e samo eden primer, a gi ima mnogu i toa nezavisno i kaj muslimanite, i kaj hristijanite, i kaj site drugi veri i voopsto ne e naivna rabotava. ZAtoa 2 pati razmislete pred da se vpushtate vo megjuverska vrska, more kako 2 pati, 5 pati |
|||
1 2 3
|
|||
Marina_21
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тотално се сложувам со тебе Rome дека нема шанси вистинска христијанка или вистински христијанин да ја замени љубовта на Христос со човечката љубов. БАрем некој кој вистински го запознал Христос нема да може да се откаже од љубовта кон Него и од љубовта што ја добива од Него. Изменето од Marina_21 - 06.Јули.2007 во 11:22 |
|||
Се што се случува, Бог ќе го насочи така што да испадне на добро за оние што го сакаат Бог.
|
|||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne li vi doaga toa nekako kako da se zemat maz od vmro i devojka od sdsm....
i verata ne osnov na ljubovta tuku ljubovta vi e najdobro objasnuvanje za bog..... a bog imaat i hristijanite i muslimanite...... od marina 21 Тотално се сложувам со тебе Rome дека нема шанси вистинска христијанка или вистински христијанин да ја замени љубовта на Христос со човечката љубов. БАрем некој кој вистински го запознал Христос нема да може да се откаже од љубовта кон Него и од љубовта што ја добива од Него. pa vidi vaka marina ne sekoj vernik bi odbral da bide monah.....(ova go pisav zatoa sto monasite ne sakaat da ja delat ljubovta kon bog so ljubov kon covek-zena) ne gledate deka so ova klasifikacija na muslimani hristijani budisti protestsnti i t.n samo se narusuvaat megucoveckite odnosi....... ako ste vistinski vernici ke svatite deka pripadnicite na site veri se luge.... ama nekako kako toa da e zaboraveno .....i mislam deka ako ima vakov mesan brak nituy eden ne bi trebalo da ja promeni svojata vera.....ama tuka ima eden problem nikade nemozat da se vencaat...... |
|||
end off days 15...14...13....
|
|||
Marina_21
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne li vi doaga toa nekako kako da se zemat maz od vmro i devojka od sdsm....
i verata ne osnov na ljubovta tuku ljubovta vi e najdobro objasnuvanje za bog..... a bog imaat i hristijanite i muslimanite...... od marina 21 Тотално се сложувам со тебе Rome дека нема шанси вистинска христијанка или вистински христијанин да ја замени љубовта на Христос со човечката љубов. БАрем некој кој вистински го запознал Христос нема да може да се откаже од љубовта кон Него и од љубовта што ја добива од Него. pa vidi vaka marina ne sekoj vernik bi odbral da bide monah.....(ova go pisav zatoa sto monasite ne sakaat da ja delat ljubovta kon bog so ljubov kon covek-zena) ne gledate deka so ova klasifikacija na muslimani hristijani budisti protestsnti i t.n samo se narusuvaat megucoveckite odnosi....... ako ste vistinski vernici ke svatite deka pripadnicite na site veri se luge.... ama nekako kako toa da e zaboraveno .....i mislam deka ako ima vakov mesan brak nituy eden ne bi trebalo da ja promeni svojata vera.....ama tuka ima eden problem nikade nemozat da se vencaat...... [/QUOTE] Значи ако сакаш да се правиш со сила слеп нема да видиш што сум рекла. Јас не зборев за делење на љубовта кон Бог со таа кон жена-маж, туку кажав дека оној кој е сигурен дека постои еден единствен Бог објавен преку Исус Христос, не може да стапи во брак со некој кој вика дека има друг Бог, освен Исус.Така да тоа е многу просто. А за твојава споредба со припадноста во партија мислам дека во партија секој се приклонува од некој себичен интерес а не од љубов како што е во верата, така да верата е далеку посериозна определба од политичката партија. |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1234 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |