|
МЕШАНИ БРАКОВИ |
Внеси реплика | страница <1 89101112> |
Автор | |||
Gideon
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 302 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
abe Goore lugje sme za ljuge ama ne ima sekakvi i nikakvi!
Religija e najscvsrtiot stolb za zdrav brak coovece!Zatoa ja podrzuvam nemozeme da funkcionirame bez verska osnova!me svakjas!VO Amerika,Azija i Evropa dokazana dostojnosta na veski ednakvite t.e cistite brakovi!Brak vo ednakva Religiozna Zaednica funkcionira najsoodvetno , annormalno so site bracni i covekovi standardi!Svati me ko jas sto te svakjam tebe!
A za lugje,e sme lugje ama kakvi sme...
|
|||
In God we Trust!
God Bless our Land! |
|||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
gideon pa i sam kaza deka ke zborime za RM.......
i ova prasanje ne e postaveno samo za hristianite tuku i za muslimanite....opsto za site veri....... mene mi bese da kazam deka so taa podelba na verata se narusuvaat coveckite odnosi.....zatoa sto veke rekov SITE SME LUGE |
|||
end off days 15...14...13....
|
|||
Gideon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Abe goore ti si vo teska zabluda(nisto licno i persnoalno),tuku slusaj:
Za muslimanite e najtezok sram da se zeme Hristijanin,znaci avtomatski mora da se konvertiras,da se preobratis!!!NEma sansi Musliman da zeme nekoja ne muslimanka a kamo li Hristijanka,toa im e pravilo NO.1,zapamti! Pa se uste vo povekjeto Aziski Islamski zemji se primenuva smrtnata kazna za onie Muslimani sto gi prekrsuvaat pravilata na preobrakjanje vo Hristijanska ili druga vera zaradi brak...Nemoj koga ne znaes...Ti se molam!Tie ne povikuvaat omraza..Eh idi u Kandahar ne eksk*rzija i smekini nekoja Talibanka pa kje viids sto kje dobies kako utesna nagrada!
|
|||
In God we Trust!
God Bless our Land! |
|||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
gideon rasistickata podelba ja zedov kako primer.....edinstvena razlika ovde e sto LUGETO ne se delat na crni i beli tuku na hristijani i muslimani....
i 10 bozji zapovedi mozebi vazat samo za hristijanite ama tamu ne pisuva deka treba da gi mrazis muslimanite......imase eden zapoved da nemas drugi bogovi osven mene(mislam deka taka bese) ama imase i da ne im sudis na drugite......(a 10 bozji zapovedi gi imaat i muslimanite mislam...samo ne znam dali se isti).....i tie nikade ne povikuvaat na omraza pomegu narodite......nitu pak zabranuvaat brak so nekoj koj pocituva drug bog..... |
|||
|
|||
Gideon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Slusaj Goor verata e najsliniot stolb vo edna bracna isntitucija i treba da se postuva kako takov...Da ne mesame rasi i nacionalsnosti,tuku da se koncentrirame na verata,zatoa sto vo svetot ima milioni Hristijani koi sto ziveat dosta srekjno i uspesno a se so razlicna boja an kozata!A stos e odnesuca na decata vo kakva vera ke bidat vospituvani i porasnati toa zavis od roditelite,t.e od onoj podominatniot ili poposveteniot na verata,no toa e samo sitnickot primer bidejki golem broj od decata vo vakvi brakovi se verski nepotkovani,da ne recam verski ne pismeni, nemaat nikakva pretstva za religija,dokazan primer vo RM(ej mora za Rm da zborime zatoa sto tuka ziveeme ok?)
A sto se odnesuva do destte zapovedi normalno deka vazat za Hristijanite barem vo osnova,zatoa sto ne odobruvaat zemanje na 4 zenski sustestva za soprugi pa toa e bogohulno,nastrano ,izopacceno protiv site Humani prava i konvencii,toa e zivotinski ritual i nacin na zivot!
|
|||
In God we Trust!
God Bless our Land! |
|||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ok e toa marina te svativ ama ne e li taa podelba nekako rasisticka barem mene taka mi izgleda.....ne li sme site luge........
i veke rekov pogore nemora nikoj da ja smeni verata (moe mislenje) ama tie nema da bidat vencani nitu vo crkva nitu vo dzamija.....zosto?????? zosto na primer ne se vencaat i tamu i tamu.....???? i zosto podocna ke bidat osudeni od dvete veri.....koga veke rekov site se luge.....ili tie 10 bozji zapovedi vazat samo za hristijanite????? |
|||
|
|||
Marina_21
Нов член Регистриран: 21.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 34 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne li vi doaga toa nekako kako da se zemat maz od vmro i devojka od sdsm....
i verata ne osnov na ljubovta tuku ljubovta vi e najdobro objasnuvanje za bog..... a bog imaat i hristijanite i muslimanite...... od marina 21 Тотално се сложувам со тебе Rome дека нема шанси вистинска христијанка или вистински христијанин да ја замени љубовта на Христос со човечката љубов. БАрем некој кој вистински го запознал Христос нема да може да се откаже од љубовта кон Него и од љубовта што ја добива од Него. pa vidi vaka marina ne sekoj vernik bi odbral da bide monah.....(ova go pisav zatoa sto monasite ne sakaat da ja delat ljubovta kon bog so ljubov kon covek-zena) ne gledate deka so ova klasifikacija na muslimani hristijani budisti protestsnti i t.n samo se narusuvaat megucoveckite odnosi....... ako ste vistinski vernici ke svatite deka pripadnicite na site veri se luge.... ama nekako kako toa da e zaboraveno .....i mislam deka ako ima vakov mesan brak nituy eden ne bi trebalo da ja promeni svojata vera.....ama tuka ima eden problem nikade nemozat da se vencaat...... [/QUOTE] Значи ако сакаш да се правиш со сила слеп нема да видиш што сум рекла. Јас не зборев за делење на љубовта кон Бог со таа кон жена-маж, туку кажав дека оној кој е сигурен дека постои еден единствен Бог објавен преку Исус Христос, не може да стапи во брак со некој кој вика дека има друг Бог, освен Исус.Така да тоа е многу просто. А за твојава споредба со припадноста во партија мислам дека во партија секој се приклонува од некој себичен интерес а не од љубов како што е во верата, така да верата е далеку посериозна определба од политичката партија. |
|||
Се што се случува, Бог ќе го насочи така што да испадне на добро за оние што го сакаат Бог.
|
|||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne li vi doaga toa nekako kako da se zemat maz od vmro i devojka od sdsm....
i verata ne osnov na ljubovta tuku ljubovta vi e najdobro objasnuvanje za bog..... a bog imaat i hristijanite i muslimanite...... od marina 21 Тотално се сложувам со тебе Rome дека нема шанси вистинска христијанка или вистински христијанин да ја замени љубовта на Христос со човечката љубов. БАрем некој кој вистински го запознал Христос нема да може да се откаже од љубовта кон Него и од љубовта што ја добива од Него. pa vidi vaka marina ne sekoj vernik bi odbral da bide monah.....(ova go pisav zatoa sto monasite ne sakaat da ja delat ljubovta kon bog so ljubov kon covek-zena) ne gledate deka so ova klasifikacija na muslimani hristijani budisti protestsnti i t.n samo se narusuvaat megucoveckite odnosi....... ako ste vistinski vernici ke svatite deka pripadnicite na site veri se luge.... ama nekako kako toa da e zaboraveno .....i mislam deka ako ima vakov mesan brak nituy eden ne bi trebalo da ja promeni svojata vera.....ama tuka ima eden problem nikade nemozat da se vencaat...... |
|||
|
|||
Marina_21
Нов член Регистриран: 21.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 34 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тотално се сложувам со тебе Rome дека нема шанси вистинска христијанка или вистински христијанин да ја замени љубовта на Христос со човечката љубов. БАрем некој кој вистински го запознал Христос нема да може да се откаже од љубовта кон Него и од љубовта што ја добива од Него. Изменето од Marina_21 - 06.Јули.2007 во 11:22 |
|||
Се што се случува, Бог ќе го насочи така што да испадне на добро за оние што го сакаат Бог.
|
|||
Ангелче
Група Регистриран: 20.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 45 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Edna moja drugarka idese so eden musliman i nekolku meseci se super im idese se dodeka ne im dojde ova postov Ramazan i odednash tipov se "produhovi" i i raskina velejkji i deka nivnata vrska bila GREV i deka mora idno da prekine. A meseci pred toa dodeka si ja raboteshe (da mi izvinite na izrazot) voopsto ne mu smetashe toa deka ne e muslimanka, a otkako nastapi postot kako nekoja islamska vakcina da primi i stana "musliman na kvadrat" pa i raskina.
Ova e samo eden primer, a gi ima mnogu i toa nezavisno i kaj muslimanite, i kaj hristijanite, i kaj site drugi veri i voopsto ne e naivna rabotava. ZAtoa 2 pati razmislete pred da se vpushtate vo megjuverska vrska, more kako 2 pati, 5 pati |
|||
1 2 3
|
|||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne e samo do vernicite...obichno i onie shto se narekuvaat ateisti nesakaat nivnite deca (na primer ako se samite makedonci)da zemat albanec na primer ili arap itn,itnproblem sekako |
|||
|
|||
Trilili
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Mr.Bodycheck Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1780 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
a sto da razberam? |
|||
Реакт
Сениор Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Толку ти е дадено за да разбереш. Не си ти крив. Како може да сакаш нешто - ако не веруваш во него??? |
|||
Без коментар
|
|||
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
luge pa izgleda ni edniot ni drugiot ne bill mnogu vernik vo svojata vera pa zato stapile vo brak i ke im bide lesno da menat vera.a za decata ne ke bidat ni edno ni drugo po vera.ne moze prava hristianka da se odkazi od Hristos za nikoj ni za nekoj si mas.oti stvarno toj brak ne bil sklopen od Hristos nasiot Bog.
|
|||
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|||
Внеси реплика | страница <1 89101112> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |