IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - КРШТЕВАЊЕ НА БЕБИЊА-ДА ИЛИ НЕ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

КРШТЕВАЊЕ НА БЕБИЊА-ДА ИЛИ НЕ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5859606162 72>
Автор
Порака
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Статус: Офлајн
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2007 во 07:36
Го имам прочитано Новиот Завет, ама ако си го сфатил како ТАФТОЛОГИЈАТАLOLLOLLOLLOL, најмалку ТИ треба да ги советуваш другите да читаатLOLLOLLOL

Имаш среќа што не те читам воопшто, иначе ќе ти фатев искази со зборот “НЕ“ внатре, па ќе биде циркузи за ширење на НЕВИСТИНИLOLLOLLOLLOL

треба ли да се крштеваат бебиња?

ДА = Т
НЕ = L

LOLLOLLOLLOLLOLLOL
LOLLOLLOLLOLLOLLOL

LOL

Изменето од влечка - 02.Јули.2007 во 07:38
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2007 во 09:41

Вака влечка...

Еве една кратка историја на проблемот...

Вие "право"славните, немајќи НИ ЕДЕН библиски аргумент за крштевање на бебиња, бевте принудени да напишете еден лапсуз од типот

Цитирај
Ако човек може да верува со умот, а да не верува со срцето.
Тогаш човек може да верува со срцето, а да не верува со умот.

А кога јас ви докажав дека така не можат да се вртат исказите во логичката импликација

Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

T => F = F ***
F => T = T ***
(ако забележуваш, при негацијта на исказите, резултатот се менува!)

Ти ми рече дека овој исказ е тотален апсурд LOL

Originally posted by влечка влечка напиша:

T => F = F *** а ова е според Евангелос, а всушност е тотален апсурд LOLLOLLOLLOL

И кога ти ја отворив енциклопедијата (Logical implication From Wikipedia, the free encyclopedia.)

Conditional Operation : B2 → B
p q Cond (p, q)
F F T
F T T
T F F
T T T

Ти си ја поправи грешката погоре, но не ја призна јавно Embarrassed, туку негираше дека си го рекла тоа, заборавајќи дека тука се се снима LOL

НЕ НЕГИРАМ ДЕКА: Т=>F  = F

А прочитај се погоре што велиш...

T => F = F *** а ова е според Евангелос, а всушност е тотален апсурд LOLLOLLOLLOL

LOLLOLLOL

Сакам јавно да и се заблагодарам на Wikipedia што ми се најде во оваа смешна ситуација со тебе Clap

И се надевам дека сега откако се сложивме дека во логичката импликација исказите Вистина и Лага не можат да си ги променат местата, дека нема повторно да трескаме лапсузи од типот

Цитирај

се со цел да си ги оправдаме нашите не-библиски и еретички квази-логики.
Поздрав!

Изменето од EvAngelos - 02.Јули.2007 во 09:45
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2007 во 09:52

Цитирај

Dali si siguren deka e tocno citirano??
Ova se vika plagijatOuch
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2007 во 10:03
Ako covek veruva so umot, togas moze da NE veruva so srceto.

Ako se zeme vo predvid deka umot i srceto NE veruvaat sekogas vo ISTO, ne ljubat sekogas NEKOGO isto, znaci moze da se razgleduvaat oddelno.

Tipicen primer ti e vo LJUBOVTA. Znaes deka NE e za tebe (bila so mnogu pred tebe, so tvoj najdobar prijatel da receme) ama sepak ja sakas, ti e interesno vo nejzino drustvo itn.

Znaci covek MOZE da veruva so um a da NE veruva so srce i OBRATNO.

Ne mi e jasno sto tolku se zakaci so taa recenica, mnogu e ocigledna.

Evangelistickite crkvi (povekjeto) krstevaat isto deca od 1godisna vozrast, odnosno BEBINJA. Ovde gi negirate a na drugi temi se falite i so niv...TOA SE VIKA KONTRADIKTORNOST??

Kazete so koi od evropskite evangelisticki crkvi e najbliska makedonskata, za da se informiram stvarno sto ucat ili propovedaat. VAM NE VI VERUVAM, PISUVATE SVE KONTRA NA PRAVOSLAVNATA, A NE ONAKA KAKO STO E!!!

Изменето од влечка - 02.Јули.2007 во 10:05
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2007 во 10:04

Цитирај

Dali si siguren deka e tocno citirano??
Ova se vika plagijatOuch

LOLLOLLOL
Пу пу скраја да е јас да сум го кажал тоа LOL

Јас многу прецизно го одвоив од мојот текст со помош на наредбата [ quote ]

Зошто би присвојувал во мое име нешто за што сметам дека е сосема теолошки и логички неисправно? LOL
Или пак можеби и ти примети дека нешто не штима со тој исказ, па сега ти изгледа нелогичен?
Ако е така, голем камен од срцево ми падна...а јас пак триста работи си помислив за тебе, а тоа да ти било недоразбирање Star

Дали сме сега на иста бранова длжина влечка? Star

Изменето од EvAngelos - 02.Јули.2007 во 10:06
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2007 во 10:05
ISkazot e PRElogicen ... SFATIV SOSEMA TOCNO. pa duri i matematicki ti dokazav... mada dokazot e za tie sto imaat malku poznavanje.

Изменето од влечка - 02.Јули.2007 во 10:06
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2007 во 10:08

OVA NE E TOCNIOT ISKAZ!!!

DA BIDEME JASNI!!!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2007 во 10:14

Ајдеее љубов, врски, евангелистички цркви... ова е знак дека нашата дискусија полека но сигурно заврши.

Христијаните (водени од учењето на Христос и Апостолите - запишано во Библијата) не крштеваат бебиња.

А за некои поедини таканаречени "цркви" не одговарам, ќе си ги прашаш нив.

Ако немаш некој друг (библиски по можност) аргумент дека бебињата треба да се крштеваат, би сакал да те поздравам и да ти се заблагодарам за интереснат дискусија.

Поздрав!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2007 во 10:24

Zasto kjutite, ne si ja izdavate povrzanosta so drugite evangelisti.
Ama ako... si doagjam ja brzo vo MK, pa kje se rasprasam DIREKTNOLOLLOLLOL

Изменето од влечка - 02.Јули.2007 во 10:30
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2007 во 10:36

Zasto kjutite, ne si ja izdavate povrzanosta so drugite evangelisti.
Ama ako... si doagjam ja brzo vo MK, pa kje se rasprasam DIREKTNOLOLLOLLOL

Ме потсетуваш на сард, кој кога нема библиски аргументи за да брани некој "право"славен став, одма ја менува темата кон деноминации, национализам, политика...LOL

Сите вистински христијани се поврзани во Телото Христово преку Главата-Христос!
А вистинските приврзаници за таа Глава можат да се распознаат по тоа дали ги води таа Глава-Христос т.е. дали се придржуваат до Неговото учење запишано во Библијата или пак се приврзани за свети овој, свети оној и се водат по човечки преданија.

Некој друг "библиски" аргумент за крштевање на бебиња? LOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2007 во 10:41
eve evangelistite kade NE krstevaat bebinjaLOLLOLLOLLOL

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2007 во 10:47
влечка, отвори си посебна тема за твоите "евангелисти" и таму спамирај со разни сликички
тука темата е крштевање на бебиња и се очекуваат библиски аргументи за или против таа ерес.

Штом гледам дека се исмејуваш со крштевањето на бебиња, и наместо да го браниш тој ерес, ти ја напаѓаш тааа квази-доктрина и кај другите, изгледа најпосле сме на иста страна Smile

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2007 во 10:51
Pa ti ako si tolkav VERNIK, ne bi trebalo da se grizis voopsto...

Ima koj da sudi za propagiranje ERES... NELI??? Ili ne veruvas???
Кон врв
здраво Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2006
Локација: Macedonia
Поени: 253
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај здраво Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јули.2007 во 10:57
ta si pravel muabet so protestant --ta   so kamen   isto!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5859606162 72>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,422 секунди.