![]() |
|
КРШТЕВАЊЕ НА БЕБИЊА-ДА ИЛИ НЕ? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5859606162 72> |
Автор | ||||||||||||||||||||||
ultra ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||||||||||||||||
Го имам прочитано Новиот Завет, ама ако си го сфатил како ТАФТОЛОГИЈАТА
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Имаш среќа што не те читам воопшто, иначе ќе ти фатев искази со зборот “НЕ“ внатре, па ќе биде циркузи за ширење на НЕВИСТИНИ ![]() ![]() ![]() ![]() треба ли да се крштеваат бебиња? ДА = Т НЕ = L ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Изменето од влечка - 02.Јули.2007 во 07:38 |
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|||||||||||||||||||||
Вака влечка... Еве една кратка историја на проблемот...
Вие "право"славните, немајќи НИ ЕДЕН библиски аргумент за крштевање на бебиња, бевте принудени да напишете еден лапсуз од типот
А кога јас ви докажав дека така не можат да се вртат исказите во логичката импликација
Ти ми рече дека овој исказ е тотален апсурд
![]()
И кога ти ја отворив енциклопедијата (Logical implication From Wikipedia, the free encyclopedia.)
Ти си ја поправи грешката погоре, но не ја призна јавно
![]() ![]()
А прочитај се погоре што велиш...
![]() ![]() ![]() Сакам јавно да и се заблагодарам на Wikipedia што ми се најде во оваа смешна ситуација со тебе
![]() И се надевам дека сега откако се сложивме дека во логичката импликација исказите Вистина и Лага не можат да си ги променат местата, дека нема повторно да трескаме лапсузи од типот
се со цел да си ги оправдаме нашите не-библиски и еретички квази-логики.
Поздрав! Изменето од EvAngelos - 02.Јули.2007 во 09:45 |
||||||||||||||||||||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
ultra ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
|||||||||||||||||||||
Dali si siguren deka e tocno citirano?? Ova se vika plagijat ![]() |
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
|||||||||||||||||||||
Ako covek veruva so umot, togas moze da NE veruva so srceto.
Ako se zeme vo predvid deka umot i srceto NE veruvaat sekogas vo ISTO, ne ljubat sekogas NEKOGO isto, znaci moze da se razgleduvaat oddelno. Tipicen primer ti e vo LJUBOVTA. Znaes deka NE e za tebe (bila so mnogu pred tebe, so tvoj najdobar prijatel da receme) ama sepak ja sakas, ti e interesno vo nejzino drustvo itn. Znaci covek MOZE da veruva so um a da NE veruva so srce i OBRATNO. Ne mi e jasno sto tolku se zakaci so taa recenica, mnogu e ocigledna. Evangelistickite crkvi (povekjeto) krstevaat isto deca od 1godisna vozrast, odnosno BEBINJA. Ovde gi negirate a na drugi temi se falite i so niv...TOA SE VIKA KONTRADIKTORNOST?? Kazete so koi od evropskite evangelisticki crkvi e najbliska makedonskata, za da se informiram stvarno sto ucat ili propovedaat. VAM NE VI VERUVAM, PISUVATE SVE KONTRA NA PRAVOSLAVNATA, A NE ONAKA KAKO STO E!!! Изменето од влечка - 02.Јули.2007 во 10:05 |
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|||||||||||||||||||||
![]() ![]() ![]() ![]() Јас многу прецизно го одвоив од мојот текст со помош на наредбата [ quote ]
Зошто би присвојувал во мое име нешто за што сметам дека е сосема теолошки и логички неисправно?
![]() Или пак можеби и ти примети дека нешто не штима со тој исказ, па сега ти изгледа нелогичен?
Ако е така, голем камен од срцево ми падна...а јас пак триста работи си помислив за тебе, а тоа да ти било недоразбирање
![]() Дали сме сега на иста бранова длжина влечка? ![]() Изменето од EvAngelos - 02.Јули.2007 во 10:06 |
||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
|||||||||||||||||||||
ISkazot e PRElogicen ... SFATIV SOSEMA TOCNO. pa duri i matematicki ti dokazav... mada dokazot e za tie sto imaat malku poznavanje.
Изменето од влечка - 02.Јули.2007 во 10:06 |
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
|||||||||||||||||||||
OVA NE E TOCNIOT ISKAZ!!! DA BIDEME JASNI!!! |
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||||||||||||||||||||
Ајдеее љубов, врски, евангелистички цркви... ова е знак дека нашата дискусија полека но сигурно заврши. Христијаните (водени од учењето на Христос и Апостолите - запишано во Библијата) не крштеваат бебиња. А за некои поедини таканаречени "цркви" не одговарам, ќе си ги прашаш нив. Ако немаш некој друг (библиски по можност) аргумент дека бебињата треба да се крштеваат, би сакал да те поздравам и да ти се заблагодарам за интереснат дискусија. Поздрав! |
||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
|||||||||||||||||||||
Zasto kjutite, ne si ja izdavate povrzanosta so drugite evangelisti. Ama ako... si doagjam ja brzo vo MK, pa kje se rasprasam DIREKTNO ![]() ![]() ![]() Изменето од влечка - 02.Јули.2007 во 10:30 |
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||||||||||||||||||||
Ме потсетуваш на сард, кој кога нема библиски аргументи за да брани некој "право"славен став, одма ја менува темата кон деноминации, национализам, политика...
![]() Сите вистински христијани се поврзани во Телото Христово преку Главата-Христос!
А вистинските приврзаници за таа Глава можат да се распознаат по тоа дали ги води таа Глава-Христос т.е. дали се придржуваат до Неговото учење запишано во Библијата или пак се приврзани за свети овој, свети оној и се водат по човечки преданија.
Некој друг "библиски" аргумент за крштевање на бебиња?
![]() |
||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
|||||||||||||||||||||
eve evangelistite kade NE krstevaat bebinja
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||||||||||||||||||||
влечка, отвори си посебна тема за твоите "евангелисти" и таму спамирај со разни сликички
тука темата е крштевање на бебиња и се очекуваат библиски аргументи за или против таа ерес.
Штом гледам дека се исмејуваш со крштевањето на бебиња, и наместо да го браниш тој ерес, ти ја напаѓаш тааа квази-доктрина и кај другите, изгледа најпосле сме на иста страна
![]() |
||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
|||||||||||||||||||||
Pa ti ako si tolkav VERNIK, ne bi trebalo da se grizis voopsto...
Ima koj da sudi za propagiranje ERES... NELI??? Ili ne veruvas??? |
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
здраво ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 253 |
|||||||||||||||||||||
ta si pravel muabet so protestant --ta so kamen isto!
|
||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5859606162 72> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |