|
КУЛТОТ ЗА МАРИЈА |
Внеси реплика | страница <1 1718192021 60> |
Автор | ||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aj vaka eden primer....ako moze....
imame eden prestol..... i sega od 4 strani na prestolot stojat istocno-zena sto rodila bog zapadno-supermen severno-eden malku lud covek koi krsti luge juzno-dedo mraz KOJ PRV KE SEDNE N PRESTOLOT?????? ODGOVOR: LUDIOT COVEK KOJ KRSTI LUGE VO REKA ZATOA STO DRUGITE SE ZAMISLENI LIKOVI |
||
end off days 15...14...13....
|
||
Ангелче
Група Регистриран: 20.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 45 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А каква врска има примеров со темата Култот на Марија?
Или само да се кажело нешто, потреба од внимание, добацување... Бистро дете си ти гоор, само пишуваш на погрешни (несоодветни) теми |
||
1 2 3
|
||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa ako procitas poubavo
ke vidis deka i zenata sto raga bog (marija) e zamislen lik kako i dedo mraz taa moze postoela kako zena ama ne rodila bog toa sakav da go kazam. i nema potreba od nikakvo velicenje na istata naredniot pat ke bidam pojasen |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дозволете ми да го вратам топикот на темата, бидејќи малце се измести.
Кој е поголем "пресвета" "безгрешна" "богородица" "дева" "спасителка" Марија или Јован Крстителот?
п.с. Се изморив од наводници ставање |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa rekov jovan krstitel
|
||
|
||
Vlade
Сениор Регистриран: 14.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 193 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sto ubavo si se iznasmea na smetka na majkata Hristova!!! |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако добро читаш мило, јас немам ставено наводници на Марија, туку на вашите еретичи титули што ги имате накалемено врз нејзиното блажено име Марија Изменето од EvAngelos - 02.Јули.2007 во 14:18 |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еден добар аргумент дека Марија не била безгрешна е тоа што и она како и сите други луѓе си била родена по природен пат од грешна мајка и грешен татко (значи наследила грешна телесна природа), фактот дека нормално си почината е доказ дека гревот си останал во неа цел живот и си ја завршил својата работа.
Ако таа била безгрешна, немала да умре, но за жал и она како и сите нас си умрела.
|
||
|
||
Bronhi
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Колку си лицемерен. По што жалиш? Ја плукаш МАЈКАТА БОЖЈА низ целиов форум па сега си жалел!? Ве прашав на друго место ќе прашам и овде исто. Велите НИКАДЕ НЕ Е КАЖАНО ДА И СЕ МОЛИМЕ НА БОГОРОДИЦА. КАДЕ ХРИСТОС РЕКОЛ: МОЛЕТЕ МИ СЕ МЕНЕ КАДЕ АПОСТОЛИТЕ РЕКЛЕ: МОЛЕТЕ МУ СЕ НА ХРИСТА Изменето од Bronhi - 03.Јули.2007 во 01:20 |
||
Земете БРОНХИ полесно се дише
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
Bronhi
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вангеле: Господи Исусе, прими го мојот дух! ЈАС ТУКА НЕ ГЛЕДАМ АПОСТОЛОТ ДА ВЕЛИ МОЛЕТЕ МУ СЕ НА ИСУС, НИТУ ПАК САМИОТ ХРИСТОС ГО РЕКОЛ ТОА.
СЕ УШТЕ ЧЕКАМ ОДГОВОР |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bronhi, јас ти најдов стих каде еден од Христовите ученици (Стефан) Му се моли на Исус Христос.
Стефан не Му се моли сам од себе на Исус (по своја инспирација и воља) туку поттикнат од Светиот Дух, како што гледаме 4 стиха поназад...
"А тој (Стефан), исполнет со Светиот Дух, погледна кон небото..." Дела 7:55
А 4 стиха понатаму Му се моли на Исус да го прими неговиот дух:
"Господи Исусе, прими го мојот дух!" (Дела 7:59)
Одма во наредниот стих гледаме дека неговата молитва е услишена - значи Христос го послушал и ја оправдал неговата молитва.
Значи јас ти наведов место во Библијата каде Христов ученик се моли на Исус. Значи НАПИШАНО Е! Не е аргумент на молк! Бог нашол за згодно оваа молитва да ја канонизира во Својот пишан Збор - Библијата.
А сега те предизвикувам тебе и ти да ми најдеш бислиски стих каде некој, еве не мора да биде апостол, некој обичен маргинален христов ученик и се моли на Марија.
|
||
|
||
Bronhi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Originally posted by аџија
Добро ајде, јас ќе кажам, а ти докажи ми дека не е така: Апостолите не се молеле на Марија. Апостолите не рекле „молете и се“. Христос не рекол „молете и се“. МАРИЈА не рекла „молете ми се“ Христос, Апостолите и Марија, никогаш не тврделе дека некој друг освен Божјиот Син Господ Исус Христос може да спасува.. Значи, оние кои се молат на Марија, кои ја молат да ги спаси, прават ерес. Значи НЕ БАРАВМЕ НЕКОЈ ДА МУ СЕ МОЛИ ЛИЧНО НА ХРИСТА, ТУКУ ДА РЕЧЕ: МОЛЕТЕ МУ СЕ НА ХРИСТА, САМИОТ ТОЈ ДА ПОБАРА, НАРЕДИ, РЕЧЕ: МОЛЕТЕ МИ СЕ МЕНЕ Твојот стих, воопшто не е одговор на моето прашање. Да ти олеснам во Светото писмо НЕ ПОСТОИ ТАКВО НЕШТО! АНАЛОГНО АКО ЗА ХРИСТА НЕ НИ Е НАРЕДЕНО ДА МУ СЕ МОЛИМЕ, А МУ СЕ МОЛИМЕ ТОГАШ ЗОШТО ИСТОТО БИ БИЛО НАПРАВЕНО ЗА НЕКОЈ ДРУГ!? Прашање кој е тука ЕРЕТИК!? Изменето од Bronhi - 04.Јули.2007 во 12:43 |
||
|
||
Реакт
Сениор Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Без коментар
|
||
Внеси реплика | страница <1 1718192021 60> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |