|
БИБЛИЈАТА И НАУКАТА |
Внеси реплика | страница <1 5455565758 63> |
Автор | |
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Od kaj go prepisa ova?
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа се научните податоци... Ако ти пречат, твој проблем...
|
|
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tolku kratko i jasno receno.
|
|
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da brate!
Se podvoija na pocetokot, evrejski ili judeo-hristijani i ovie denesnive helenizirani ili pavlovi hristijani.
Vo sto povikuval Pavle ako vo toa vreme seuste ne bile napisani evangelijata?
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Judeo-Hristijanstvo se dve recenici koi go davaat klucniot odgovor. Vo denesno vreme,Hristijanskata religija gotovo i ne postoi. Posle smrtta na Isus pocnati i se tragite da i se brisat. Denes ima takvi koi velat deka se Hristijani,no od nivnata religija,NISTO NEMA.
|
|
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sozdavanjeto na svetot,spored Biblijata. U početku Bog stvori svjetlo i vidje da je to dobro.
Da vidi sto ? Praznina ? Da vidi deka sepak bese vo pravo koga toa go odlucil da go napravi ? Go stvoril svetloto (denot)bez sonceto.Stvaranje na svetlo bez sonceto e kako stvaranje vlaga bez voda.
"... i rastavi Bog svjetlost od tame"
Kako da receme ke ja odvojam polninata od prazninata.
" Zatim reče Bog: "Evo, čovjek postade kao jedan od nas - znajući dobro i zlo! "
Covekot e eden od NAS poveketo bogovi ? Ili triglaviot Bog zboruba sam so sebe ?
|
|
|
|
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
VERNICI MOZE EDNO PRASANJE??????
DALI VASATA RELIGIJA ODNOSNO BOG GO PRIZNAVA INCESTOT????????? (NE E SAMO ZA HRISTIJANITE ZA SITE VERNICI) |
|
end off days 15...14...13....
|
|
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sega ke vi pastiram eden text na angliski e ne mozev da go najdam na makedonski
"Now Prometheus had a son Deukalion and was married to Pyrrha, the daughter of Epimetheus and Pandora, the first woman created by the gods. When Zeus was ready to obliterate the bronze generation of men, Prometheus advised Deucalion to fashion an ark, which he then outfitted with provisions and launched himself with Pyrrha aboard. Zeus presently flooded most of Hellas with a great downpour of rain from the sky, destroyed all the people except for a few who took refuge on high mountains nearby." - Apollodorus, The Library 1.45 "It
[Akhaia in Greece] is a land ringed by lofty mountains, rich in sheep
and pasture, and the birthplace of Prometheus’ son, the good Deukalion,
who was the first man to found cities, build temples to the gods and
rule mankind as king. Its neighbours call the land Haemonia, and in it
stands Iolkos, my own town." - Apollonius Rhodius, Argonautica 3.1083 so ovca sakam da ukazam na toa deka bilijata e pisuvana vrz osnova na tie religii i legendi(ne mislam samo grcki tuku zbir od mnogute kulturi i religii koi porano postoele) |
|
|
|
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bog gi sozdade adam i eva.....gi izbrka od rajot....itn...adam i eva
imaa dva sina....Kain i Avel......Kain go ubiva Avel.....Koga Bog go
kaznuva Kain toj mu veli...
Mojata vina e tolku teska sto ne mozam da ja podnesam.Ete me gonis denes od liceto na zemjata ;ke se krijam i od tvoeto lice;i ke bidam begalec i skitnik na zemjata i sekoj koj ke me najde ke me ubie..... sega sekoj sto ke go najde ke go ubie a na zemjata bile samo adam i eva??? Kain se naseli vo zemjata NOD, na istok od Rajot. I kain ja pozna zenata........ KOJA ZENA JA POZNA KAIN KOGA EDINSTVENA ZENA NA ZEMJATA E .... EVA>>>>A EVA MU E MAJKA NA KAIN>>>>>> na Kain mu se rodi Enoh..... A na Enoha mu se rodi Irad KOJA ZENA>>>>>ZNACI PAK EVA>>>>>>>> |
|
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislam deka bellichka odgovori ednash na ova prashanje nekade vo temite...Adam i Eva bile prvite lugje-NO NE I EDINSTVENITE
|
|
|
|
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne sum go procital toj odgovor.....
a i kade go pisuva toa??????? |
|
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aj ke vidam..po temite..znam deka bella davashe odgovor za ova
|
|
|
|
goor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ok ke baram i jas ako najdes kazi na koja tema e vazi?????
|
|
|
|
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|
Внеси реплика | страница <1 5455565758 63> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |