IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали постои Бог?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали постои Бог?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3031323334 54>
Автор
Порака
abu al zarkawi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Август.2005
Статус: Офлајн
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај abu al zarkawi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 17:28
Originally posted by аџија аџија напиша:

А кои беа плодовите на заркави?
Nekolku neprijateli na islamot pomalce koi uzivaa ubivajki siluvajki kradejki od nevini.
Кон врв
чаир Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јануари.2007
Поени: 950
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај чаир Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2007 во 18:38
Originally posted by beleg beleg напиша:

леле чаир ме пукна од смеењеLOLLOLLOLLOLLOL

ако смеењето е здравје ама кога некој не е просветлен од светлината на евангелието кој му е крив кога двајца слепци се водат се знае каде ке стигна
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2007 во 12:37
најдлабоката и најтешката борба е борбата со човековата суета... Најтешкиот пораз за човековото его е да признае дека:

Човекот не го создаде Бога, туку Бог го создаде човекот...

Оваа Библиска вистина и ден-денес останува најосновниот камен за сопнување за нарцисоидниот модерен човек...
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2007 во 14:54
ne e narcisoiden nego e realen
ne zivee vo bajkite za da prezivee

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2007 во 15:00
нарцосоиден, самобендисан, возгордеан, надуен... тоа е денешниот човек... се уште не може да си признае дека не е тој кој го создаде Бога, туку Бог го создаде него.. Порадо ќе живее во бајката дека тој може се, отколку да се соочи со реалноста дека има некој над него...
Кон врв
Marina_21 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2007
Поени: 34
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marina_21 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2007 во 14:35
    Јас можам само да кажам дека чувствувам искрена христијанска жалCry за оние кои одбиваат да си ги отворат срцата за Божјата безгранична љубов,зошто доколку го сторат тоа неминовно ке поверуваат во него.
    За тоа постои една многу интересна реченица која ќе ја парафразирам, се надевам точно, вели сите други работи треба прво да ги запознаеш, па да ги засакаш, само Бог треба прво да го засакаш па да го запознаеш.
    Не би сакала тука да изложувам некои аргументи за постоењето на Бог, зашто верувам дека оној кој има закоравено срце нема да им обрне воопшто внимание (иако не ги ни потценувам, зашто и на мене ми ја утврдиле верата токму тие аргументи), зашто  сепак мислам дека љубовта е најголема од се и секој кој ке си дозволи да ја почувствува Божјата љубов, нема да се покае и нема да остане рамнодушен кон Божјата вистина.
Се што се случува, Бог ќе го насочи така што да испадне на добро за оние што го сакаат Бог.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2007 во 14:38
Originally posted by Marina_21 Marina_21 напиша:

За тоа постои една многу интересна реченица која ќе ја парафразирам, се надевам точно, вели сите други работи треба прво да ги запознаеш, па да ги засакаш, само Бог треба прво да го засакаш па да го запознаеш.

Clap  ClapClapClap Marina..

„Ќе ме барате и ќе ме најдете, тогаш кога ќе ме барате со целото срце“ Еремија 29:13

Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2007 во 02:31
Атеистот вели:      Да видам, па ќе поверувам.
Теистот одговара:  Поверувај, па ќе видиш!

Изменето од EvAngelos - 29.Јуни.2007 во 02:31
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Gideon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2007
Поени: 302
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2007 во 02:36
A pak vernikot odgovara:
Jas veruvam!
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
sard Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Прилеп
Поени: 1440
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2007 во 03:13
Совршениот верник вели: Јас знам!

Изменето од sard - 29.Јуни.2007 во 03:14
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2007 во 08:34
Ако Бог не постои, ќе требаше да го измислиме.

Волтер....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јули.2007 во 02:13
Веројатноста светот и животот во него да настанале случајно е еквивалентна со веројатноста при експлозија на некоја печатница да се добие една огромна библиотека со богати енциклопедии, атласи, романи итн.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јули.2007 во 02:25
Originally posted by аџија аџија напиша:

Ако Бог не постои, ќе требаше да го измислиме.

Волтер....
   ete,dobro rekol volter,......i,..... go izmislile!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јули.2007 во 02:30

откако ставив нова порака на оваа тема, и темата се појави на првата страна, точно знаев кои верници одма ќе ги привлечам да пишат само неколку секунди одма после мене LOL

Оние кои дури и во сон ги прогонува прашањето поставено на оваа тема Wink
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3031323334 54>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.